Mandela: Long Walk to Freedom (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Dit is het verhaal van Nelson Mandela's buitengewone levensloop, vanaf zijn jeugdjaren in een...
Mandela: Long Walk to Freedom

Mandela: Long Walk to Freedom

Drama Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 2 u 21 min

Dit is het verhaal van Nelson Mandela's buitengewone levensloop, vanaf zijn jeugdjaren in een boerendorpje, over zijn ruim 27 jaar durende gevangenschap op Robbeneiland tot zijn inhuldiging als de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika. Mandela is het verhaal van een gewone man die de uitdagingen van zijn tijd niet uit de weg ging en triomfeerde - een intiem portret over een modern icoon.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Mandela: Long Walk to Freedom aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Hans
Indrukwekkend verhaal over de bekende hoogte- en dieptepunten van het leven van Nelson Mandela. De problematiek van de apartheid komt indringend op je af. Een problematiek die niet alleen toen en daar zich afspeelde maar zich op allerlei manieren en plaatsen herhaalt waar bevolkingsgroepen elkaar uitsluiten, vernederen en onderdrukken. Een mooi tijdsbeeld, al blijft de persoon Mandela op enige afstand en komt het verhaal niet veel verder dan wat algemeen bekend mag worden verondersteld.

Reviews

Anoniem
Heb deze film destijds gezien, vond het een goeie film die in mijn ogen heel goed het leven van Mandela beschrijft!
Ook dingen laat deze film zien die ik nog totaal niet wist, bv dat Mandela ook gewoon een terrorist is geweest voor hij werd opgepakt!
Verder vind ik het alleen jammer dat de film stopt wanneer Mandela aan de macht komt.
Misschien een goed idee om daar 'deel 2' over te laten gaan.
Goeie film voor diegene die wat meer te weten willen komen over het leven van Mandela, aanrader!
loading