20 Feet From Stardom (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Wat zou popmuziek zijn zonder riffs, refreinen en harmonieën van achtergrondzangers en zangeressen? Hoewel...
20 Feet From Stardom

20 Feet From Stardom

Documentaire Arthouse Muziek
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 27 min

Wat zou popmuziek zijn zonder riffs, refreinen en harmonieën van achtergrondzangers en zangeressen? Hoewel deze muzikanten vrijwel altijd net buiten de spotlights blijven staan, zijn het juist hun stemmen die ontelbare nummers legendarisch hebben gemaakt. Twenty Feet From Stardom belicht het enigszins verborgen bestaan van de achtergrondzangeressen van wereldsterren als Bruce Springsteen, Stevie Wonder en Mick Jagger. Ze vertellen waarom ze gekozen hebben voor het leven in de schaduw van een wereldster en of de droom om ooit naar de voorgrond te treden ooit heeft bestaan.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om 20 Feet From Stardom aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Willeke
Deze documentaire is een absolute aanrader voor iedere muziekliefhebber. Je krijgt een kijkje achter de schermen van het leven van achtergrondzangeressen. Sommige zijn tevreden met hun bestaan op de achtergrond, anderen willen zelf in het spotlicht staan. De film gaat ook over onderwaardering van het beroep en het misbruik maken van stemmen zodat sommige zangeressen hun eigen stem onder andermans naam aan moesten horen. Maar bovenal is dit een film over muziek en het plezier van het zingen.
loading