Aladdin Nederlands gesproken (1992) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. NEDERLANDS GESPROKEN. In het hart van een betoverde stad proberen een gewone jongen en zijn...
Aladdin (NL)

Aladdin (NL)

Animatie
Taal: Nederlands Jaar: 1992 Duur: 1 u 27 min

NEDERLANDS GESPROKEN. In het hart van een betoverde stad proberen een gewone jongen en zijn ondeugende aapje Abu om de vrijzinnige Prinses Jasmine uit handen van de boze tovenaar Jafar te redden. Aladdin's leven verandert op slag wanneer hij over een wonderlamp wrijft, waaruit de vrolijke geest verschijnt die Aladdin kan veranderen in een echte prins. Maar Jafar en zijn grappenmakende papegaai Iago smachten óók naar de krachten van de lamp. Wil Aladdin hen verslaan en Jasmine's hart veroveren, dan moet hij bewijzen dat hij in zijn hart een echte prins is!

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Aladdin (NL) aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Later word ik ook een geest :)

Reviews

Anoniem
Een Disney klassieker uit 1992 alweer, maar hij blijft goed.
Ik heb de Nederlandse versie gehuurd, maar de Engelse versie is ook een aanrader. Vooral omdat Robin Williams in de Engelse versie de stem van de geest prachtig vertolkt.

Er zijn na dit deel nog 2 delen uitgebracht, The Return of Jafar en Aladdin and the King of Thieves en ook is er een serie gemaakt gebaseerd op de filmpersonages.

Maar deel 1 blijft toch het mooist en heeft niet voor niets veel prijzen in de wacht gesleept, vooral voor de soundtracks.

De film Aladdin is gebaseerd op het Arabische volksverhaal Aladdin & de magische lamp uit de vertellingen van Duizend-en-een-nacht, een verzameling verhalen in de vorm van een raamvertelling uit het Midden-Oosten.

Absolute aanrader voor jong en oud!
loading