Michael Kohlhaas (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In de zestiende eeuw, in de Franse Cevennen, leidt de rijke paardenhandelaar Michael Kohlhaas een comfortabel en...
Michael Kohlhaas

Michael Kohlhaas

Drama
Taal: Frans Jaar: 2013 Duur: 1 u 57 min

In de zestiende eeuw, in de Franse Cevennen, leidt de rijke paardenhandelaar Michael Kohlhaas een comfortabel en gelukkig leven met zijn gezin. Als een landheer hem onrechtvaardig behandelt besluit de vrome Kohlhaas het recht in eigen handen te nemen. Aan het hoofd van een leger opstandelingen bindt hij de strijd aan tegen de corrupte machthebber.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Michael Kohlhaas aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Prachtige natuurbeelden! De film gaat over een middeleeuwse paardenhandelaar te Frankrijk en begint als de landheer op een valse manier zijn beste paarden inpikt. Vervolgens gebeuren er dingen, die vooral tot uiting komen in de beelden - dus verwacht niet veel dialoog. Zoals bij veel Franse films gaat het vooral om de psychologie en die moet je maar net vatten.
Persoonlijk was de afloop voor mij niet spannend, omdat een vorige recensie beschreef hoe het afliep :-( maar anders zit je waarschijnlijk wel op het puntje van je stoel. Je grootste irritatie zou de landheer moeten zijn, maar de dochter (van de handelaar) kan er pas echt wat van, bah wat een naar meisje, maar toch leef je met haar mee. Het sterkste punt is hoe mooi het allemaal is gefilmd, en dat de acteurs allemaal heel overtuigend zijn. Het zwakke punt is dat je maar net alle psychologie aan moet kunnen. Vooral de moeite waard om te kijken door de prachtige beelden.

Reviews

Anoniem
Historie, Frans, goed verhaal over een paardenhandelaar die een conflict krijgt met de baron. Dit conflict neigt naar een klopjacht welke hij uiteindelijk afbreekt. Helaas moet hij dit bekopen met ... Het bedrijf wordt verkocht en hij... Tragisch hoe het er vroeger aan toe ging. Maar ben wel erg blij dat we die tijd hebben gehad en niet meer hebben. Als je het niet vervelend vindt dat het in het Frans is, is dit een goede film om te kijken.
Anoniem
Verschrikkelijk, echt Frans. De tekst van de hele film past op 1 A4tje, heel veel zwijgende en starende personen. En het geluid in de bergen tijdens de spaarzame acties; waren dat nou F16's of was het een gasbrander??
Anoniem
De grenzenloze arrogantie van de machtigen, zoals de adel eeuwenlang gewoon vond dat alles hen rechtens toekwam, daar gaat deze film eigenlijk over. Michael Kohlhaas is een gelukkig getrouwde man en vader met als beroep een passie voor paarden. Hij fokt en verkoopt die op de jaarmarkt. Dit verhaal begint als hij moet gehoorzamen aan een baron en je weet als kijker meteen, dat er nare dingen staan te gebeuren. De hele film is in lange shots opgenomen; er wordt weinig in gesproken, maar wel subliem geacteerd door Mads Mikkelsen en het jonge meisje, dat zijn dochter speelt.
Ik vond dit een erg goede film, maar niet iedereen zal zich aangesproken voelen door het verhaal, dat bij een soms té beklemmende sfeer opriep, van dreiging en verwoesting verdriet voor mensen , die eigenlijk gewoon hun leven zinvol willen leven. Ik geef de film een dikke 8 voor het prachtige camerawerk en de verstilde sublieme manier van acteren door Mads Mikkelsen, waardoor het personage en het hem aangedane leed zo aangrijpend tot leven kwam.
Louis
Film gebaseerd op een historisch figuur. Na ervaring van machtswillekeur en persoonlijk verlies start hij een (eigen)strijd tegen het aangedane onrecht. Filmisch zeer mooi gedaan en landschap. Film verloopt in een rustig tempo, maar persoonlijk niet storend gevonden. Mooie boerse koppen en karakters. Hoewel Mikkelsen op zich zijn rol goed neerzet is het wat te afstandelijk / onderkoeld, hierdoor krijg je wat moeilijk aansluiting met hem. Al met al met plezier gekeken
loading