Meteora (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In het bergachtige gebied van centraal Griekenland liggen de kloosters van Meteora, bovenop hoge steentoppen en ver weg...
Meteora

Meteora

Arthouse Drama
Taal: Grieks Jaar: 2012 Duur: 1 u 18 min

In het bergachtige gebied van centraal Griekenland liggen de kloosters van Meteora, bovenop hoge steentoppen en ver weg van zowel hemel als aarde. De jonge monnik Theodoros en non Urania hebben hun leven gewijd aan de strikte rituelen en levensstijl van hun gemeente. Maar de twee jonge mensen worden elke dag meer verscheurd door een groeiend verlangen naar elkaar. Zij zullen moeten kiezen tussen spirituele toewijding of wereldlijke passies.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Meteora aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Wij sluiten ons aan bij het bovenstaande. Wat een zieke toestand is het geloof. Dat mensen denken dat er een god is die het fijn vindt dat je op je knieën een berg op kruip of je hand in een vlam houdt als boetedoening. Wij niet depri. Uiteindelijk is het einde hoopgevend. Maar een zware film, dat is het. Weet niet goed wat een cijfer te geven. Maar ik merk dat dat moet bij elke review. Pfffffff een 7 dan maar. Uniek is de film zeker maar een aanrader?

Reviews

Alexander
"Meteora" is een Duits-Frans-Griekse coproductie geregisseerd door Spiros Stathoulopoulos. Deze erg religieuze prent is in al zijn eigenzinnigheid een echte filmhuisproductie geworden. Het verhaal is bijzonder beknopt en eenvoudig. Het tempo is uitermate traag. Dialogen zijn er amper. De film is op verscheidene momenten haast documentair. De sfeerschepping is effectief. De fotografie is erg mooi en de landschappen worden indrukwekkend in beeld gebracht. De prent bevat verscheidene kunstzinnige animatiefragmenten. De film ademt eenvoud, ingetogenheid, stilte, hunkering,... uit. Het is een prent die niet iedereen zal weten te waarderen. Ik werd van deze film niet echt vrolijk. Ik dacht vooral: het is onwaarschijnlijk wat mensen zichzelf en elkaar allemaal aandoen in naam van een geloof.
loading