Emperor (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een verhaal over liefde en begrip dat zich afspeelt tijdens de spanningen en onzekerheden van de dagen die onmiddellijk...
Emperor

Emperor

Oorlog Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 41 min

Een verhaal over liefde en begrip dat zich afspeelt tijdens de spanningen en onzekerheden van de dagen die onmiddellijk volgen na de Japanse overgave aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Binnen de staf van Generaal Douglas MacArthur, die de feitelijke leider van Japan is als opperbevelhebber van de bezettende macht, moet een Japan-expert, Generaal Bonner Feller, een beslissing van historisch belang nemen. Moet Keizer Hirohito berecht en veroordeeld worden als oorlogsmisdadiger? Zijn beslissing wordt in grote mate beïnvloed door zijn herinneringen aan en de zoektocht naar Aya, een Japanse studente die hij jaren geleden ontmoet heeft in de VS.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Emperor aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Louis
Interessante (technisch goed gefilmd) en onderhoudende film over de fase kort na de Japanse overgave waarin men moest besluiten wat de toen met de Japanse keizer, nl. wel of niet veroordelen. Het verhaal wordt doorvlochten met een liefdes-geschiedenis van de Amerikaanse onderzoeksgeneraal voor een Japanse vrouw en voor zijn genegenheid voor dat land. Met Tommy Lee Jones als de (?) boerse MacArthur.
loading