The Frozen Ground (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Glenn Flothe (Nicolas Cage), een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van...
The Frozen Ground

The Frozen Ground

Thriller Misdaad
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 41 min

Glenn Flothe (Nicolas Cage), een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van Robert Hansen (John Cusack), een seriemoordenaar die dertien jaar lang onopgemerkt bleef. Naarmate de lichamen zich opstapelen in de straten van Anchorage slaat de angst toe onder de bevolking. Flothe start een persoonlijke klopjacht om de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn eigen leven op het spel zet. Wanneer een 17-jarig meisje ontsnapt aan Hansen, vindt Flothe eindelijk een aanknopingspunt.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Frozen Ground aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Erg sterke film, realistisch gefilmd. Goed acteerwerk.
De film is spannend ondanks dat je niets ziet gebeuren. De suggestie die gewekt wordt is voldoende. Een aanrader voor een weekend.

Reviews

Anoniem
Ware gebeurtenissen, spannende en pakkende film.
In het begin wat rommelig, maar je bent er zo in.
Zeker een film die de moeite waard is.
Geert
Sterke film en het waar gebeurd zijn geeft de film natuurlijk een extra dimensie. Cusack speelt de seriemoordenaar, de film toont ook vrij snel dat hij de man is die we zoeken. Nicholas Cage speelt de politieagent die het onderzoek opnieuw opent en zo ook de jacht op Cusack. Beide personages worden sterk neergezet, sober en indringend. Het verhaal zelf had wel wat meer uitgediept kunnen worden, je weet snel wie de schuldige is en ook snel wordt de link gelegd, alleen het bewijzen is nog moeilijk, maar de spanning is wel weg, gezien je de antwoorden te snel kent, vind ikzelf....maar toch de moeite.
Anoniem
Waargebeurde serial-killerfilm, die de jacht op hem laat zien in de jaren 80, nog digitale media en databanken. Veel ontvoerings- en moordzaken werden daardoor niet opgelost.
In deze film is er slechts een vasthoudende rechercheur, die intuitief weet dat hij op het goede spoor zit bij een gerespecteerd persoon. De film boeit van het begin tot het eind, door het verbijsterende verhaal, maar ook door het spel van John Cusack als seriemoordenaar, een nare rol om te spelen, lijkt me. Nicolas Cage is natuurlijk ook geschikt als gedreven politieman. Een boeiende en spannende film; ik geef een dikke 7.
Anoniem
Frozen Ground heeft een spannend verhaal, verveelt zeker niet. Het acteerwerk is zoals je mag verwachten van een cast als deze. De film is interessant en laat je rustig mee kabbelen, om in momenten de juiste spanning te zoeken. Een aanrader wat mij betreft.
Stefan
Geweldige film. Spannend, realistisch, goed geacteerd en ook nog waargebeurd. Je zit op het puntje van je stoel! Typisch ook, rapper 50 cents als pooier, op het lijf geschreven rol, goed gecast dus. Ja ik geef deze film een dikke 8 want ik heb echt met spanning zitten kijken. Een aanrader!
Anoniem
Ik geef de film drie sterren. Boeiende verhaallijn en mooie opnames van onder andere de omgeving. Spannend van begin tot eind. dikke 8 voor deze film
Ilana
Een hele goede rol van Nicolas Cage als Alaska State Trooper. Hij laat een hele serieuze kant zien in een zeer goed verfilmd (waargebeurd) verhaal. Ook de andere acteurs zoals Cindy (Vanessa Hudgens) en zeker ook die van Robert Hansen (John Cusack) worden heel goed vertolkt. De opnames van de omgeving passen erg goed bij de film. Een hele goede film.
John
The Frozen Ground biedt een beklijvend verhaal. Het is een typische politiethriller en blijft boeiend tot het laatste moment, zonder dat er overbodige shows of special effects bij komen kijken. De spanning loopt doorheen het verhaal enkel omhoog en de doorleefde personages trekken je helemaal in het scherm. Een van de betere films die ik de laatste maanden gezien heb. De witte sneeuw van Alaska heeft vanaf nu een donkere duistere schijn.
Anoniem
Aardige film. Verhaal zit goed in elkaar, maar Nicolas Cage is in deze film niet op zijn best. Het personage Glenn Flothe (hoofdrol), een rechercheur uit Alaska die vastbesloten is een seriemoordenaar te stoppen, had deze film juist naar een hoger niveau kunnen tillen. Nicolas Cage bewijst wederom slechts een middelmatige acteur te zijn, hij springt er nooit eens echt uit. (vond hem eigenlijk alleen goed in de National Treasure-films) Misschien was deze rol Morgan Freeman meer op het lijf geschreven (weet u nog, hoe geweldig Morgan Freeman het personage vertolkte van Rechercheur William Somerset in de film Seven uit 1995?). Kortom, gemiste kans wat betreft de casting. Verhaal met potentieel!
Martijn
De mooiste film die ik heb gezien
Anoniem
Het begin van de film was even wennen. Camerabeelden zijn vluchtig en ook veel donkere beelden waardoor ik het begin erg rommelig vond. Echter, naarmate de film nadert wordt dit beter weet het (waargebeurde) verhaal je te pakken. De film heeft zeker enigszins standaard seriemoordenaar-film aspecten maar is geen typisch Amerikaanse film, mede door de setting in Alaska. Nicolas Cage speelt prima hoofdrol. Al met al hebben wij ons niet verveeld en zou de film zeker aanraden.
Anoniem
Eens een andere kant van Nicolas Cage in dit waar gebeurde verhaal. Geen actiefilm, de verhaallijn geeft een mooi beeld van een man met 2 verschillende levens, wolf in schaapskleren. Bij vlagen tenenkrommend. Zeer mooi en goed camerawerk. Geheel boeiend en zeer indrukwekkend. Een 8
Anoniem
Spannend en onderhoudend
loading