The Conjuring (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. The Conjuring vertelt het angstaanjagende en waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren, wereldberoemde...
The Conjuring

The Conjuring

Horror
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 47 min

The Conjuring vertelt het angstaanjagende en waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren, wereldberoemde paranormale onderzoekers, wier hulp wordt ingeroepen door een familie in een afgelegen boerderij,die door een kwaadaardige aanwezigheid wordt geteisterd. Terwijl ze het krachtige kwaad proberen te verdrijven, raken de Warrens steeds verder verwikkeld in hun meest beangstigende klus ooit.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Conjuring aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Coen en Nelly
Ja jongens, dit is er toch weer een. Een hele spannende film met een bijzonder naar sfeertje. Het feit dat dit echt gebeurd zou zijn, maakt het extra eng. Dit zijn films die we graag zien. Het acteerwerk is heel er goed. Het begin is direct pakkend. Deze hele spannende, sfeervolle prent wordt gewaardeerd met de hoogste cijfers!

Reviews

Anoniem
Erg goed gemaakt, daar hou ik wel van. Hoe enger, hoe beter!
Anoniem
Spannend, het is een film die je moet hebben gezien.
Anoniem
Ik vind deze film supergoed. Aantal goede schrikmomenten en een goed verhaal. Spannend van begin tot eind, echt een aanrader!!!
Anoniem
Super spannende film.
Anoniem
Kortom, eng. Ik heb me toch een aantal keer zwaar geschrokken! Wel vond ik de film 'The Conjuring'
Anoniem
Lekker griezelen, hele goede film. Een aanrader
Sonja
Spannend! Deze film! Je blijft hem echt geboeid en gespannen kijken tot het eind. De acteurs spelen zeer geloof waardig, film is goed in elkaar gezet. Er zitten echte schrik elementen in. Zeker een aanrader als je graag naar een echte spannende film wilt kijken! Zeker de moeite waard om te kijken!
Anoniem
Wat een spannende film zeg. Je zit op het puntje van de stoel en schrikt zo nu en dan flink. De acteurs spelen erg goed, vooral de kinderen zijn geloofwaardig. De film is op ware gebeurtenissen gebaseerd, dat maakt het helemaal spannend. Een echte aanrader. Als je een spannende avond wil, kijken! De film krijgt van ons een dikke 8.
Anoniem
leuk, spannend en best eng
Anoniem
Jeetje wat een geweldige schrikfilm is dit. Vanaf het eerste moment met de voetjes op de bank gezeten. Je wordt letterlijk meegenomen in het paranormale gedeelte met de nodige duidelijkheid. Een film die in het betere horrorgenre zit.
Anoniem
Wil je een avond echt griezelen met vrienden of familie dan is deze film zeker een aanrader. Wij zaten op puntje van de onze stoelen. Het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dus bij iedere scène sta je stijf van schrik omdat je weet dat het gewoon echt zo gegaan was toen. Wat ook spannend en indrukwekkend wat die foto's op het eind van de personen die het echt meegemaakt hebben. Dus neem film en veel kijk griezel plezier.
Anoniem
Erg spannende film, zaten best wel een paar enge stuken in.
Het verhaal is ook goed, en loopt niet door elkaar heen. Echt een aanrader. Ik heb hem zelf in de bioscoop gezien.
Anoniem
Als je van waargebeurde enge geestenverhalen houdt, moet je deze echt zien. Lang geleden dat ik eindelijk weer eens een echt goede horror heb gezien. Hij blijft mysterieus tot het einde en jaagt je de stuipen op het lijf. Ik ben helemaal weg van deze film. Omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, zie je op het einde ook de echte foto's van de personen waar deze indrukwekkende en enge film op gebaseerd is. Ik hou er van!!! Lekkerrrr creepy...kort op DEZE MOET JE ZIEN. THE EXCORCIST IS HIER NIETS BIJ!
Anoniem
Eng, eng
Anoniem
Een echte aanrader, goede thriller film, echt spannend en heeft me een paar nachten wakker gehouden en wakker schrikken, vooral omdat het over een waargebeurde paranormale event gaat. Goede film, niet voor kinderen aub.
Robbert
Een perfecte horrorfilm! Dit is weer een ouderwetse spannende horrorfilm! De film is het geld meer dan waard! Kortom: kijken!
Anoniem
Wat een topfilm! Ik raad hem zeker aan om hem te kijken. Zitten goeie schrikmomenten in. Als je echte een goeie geestenfilm wilt zien kijk dan deze.. dikke 10!
Anoniem
Goede film, veel spannende stukken, maar wel jammer dat een groot deel van de schrikmomenten al verwerkt was in de trailer!
Anoniem
Superfilm
Anoniem
Er zaten een paar spannende scenes in, en het eind is onvoorspelbaar. Helaas waren er ook veel saaie stukken.
Anoniem
geweldige film
Sharif
Supergoede film met goed ingeplande schrikmomenten. Bij deze film zit je echt op 't puntje van je stoel. Van begin tot eind! Wanneer er onverklaarbare en abnormale dingen gebeuren in 't huis van een gezin dat net verhuisd is, schakelen de ouders hulp in van geestenverdrijvers! Ga er niet veel over vertellen omdat dit echt een film is die je gewoon moet zien! Van mij krijgt deze film een dikke 10!
Anoniem
Spannende film!! Vond t verhaal in t begin wel wat langzaam.
Ik had liever direct spanning gezien/gevoeld!
Patricia
Hele goede film die je echt gezien moet hebben als horrorfilm. Wat de film natuurlijk nog boeiender maakt is dat de film is gebaseerd op waargebeurde feiten.
Je kunt het je bijna niet voorstellen dat dit daadwerkelijk gebeurd is, ben bijna geneigd om hem nog een keer te kijken. Deze krijgt van mij een dikke 8.
Anoniem
Hele goeie film, spannend vanaf het begin tot aan het einde. Bevat een heel goed verhaal. We hebben de film eerst in de bioscoop gekeken, maar omdat hij zo goed was hier op de website nog een keertje.
Dus kan je nagaan hoe goed hij is!!
Je zal er zeker niet rustig van slapen.
Anoniem
Goeie film
Anoniem
Ik vond het echt een goede film. Meestal is het bij dit soort films duidelijk wanneer het schrikmoment komt door de muziek maar bij deze film is het juist in de stilte dat het komt en daardoor schrik je meer. Ik schrik normaal niet snel maar hier zaten toch wel goede schrikmomenten in. Dat het waargebeurd zou zijn draagt ook wel bij aan het geloofwaardig zijn van het verhaal. Wel prachtig gespeeld door alle acteurs, van de kinderen tot de volwassenen ze waren allemaal goed vond ik. Zeker een van de betere horrorfilms van de laatste tijd.
Anoniem
Schrok heel veel. Beste horror die ik sinds tijden heb gezien.
Anoniem
Topfilm! Hele film op het puntje van de bank gezeten. Vooral leuk dat er waargebeurde dingen in zitten. Dat maakt het natuurlijk nog enger! Ik hou normaal niet van enge films, maar ben deze film toch gaan kijken omdat mijn vrienden dat zo graag wilden. Achteraf totaal geen spijt van!
Anoniem
Ik vond dit echt een superleuke film. Altijd met volle aandacht gekeken en werd niet afgeleid, echt een aanrader
Sander
The Conjuring is niet zo spannend als dat andere schrijven, eigenlijk is hij best wel saai. Ik verwachtte meer een spannende film zoals Paranormal Activity, maar helaas. Er zaten wel een paar leuke stukjes in maar spannend werd het niet. Ze zeggen dat dit een waargebeurd verhaal is maar ik vind dit allemaal een beetje overdreven!
Werner
Spannende film met een paar onverwachte schrikmomenten. Qua waarheid...... tja, dat laten we aan ieders fantasie over.
Anoniem
Superfilm
Anoniem
Echt een spannende film. Meestal ben ik geen fan van dit soort films maar ik moet toch toegeven dat deze wel goed beviel. De juiste effecten en acteurs in een perfecte tijd. Dat het waargebeurd is nemen we uiteraard met een korreltje zout maar het speelt wel mee als je zit te kijken. Goed geslaagde verfilming en een aanrader
Anoniem
Het nadeel van trailers is dat je over het algemeen de beste stukjes van een film in 2 minuten ziet. En dat geldt ook voor deze film. Het is op zich een goede film in dit genre maar laten we eerlijk zijn: het is niet een heel nieuw verhaal. Het boeiende is het feit dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Dat maakt het bijzonder. Hou je van dit genre, dan is het zeker de moeite waar om deze film te kijken. Al met al een 7.
Anoniem
Ik heb vol met spanning de film uitgekeken. Sommige dingen zijn niet helemaal klaar maar het was een zeer goede film, een echte aanrader.
Het einde was niet zoals ik gewild had maar ja, wat doe je eraan :P
Hopelijk word er nog een vervolg gemaakt zoals Paranormal Activity-reeks.
Op naar de volgende spannende film.
Groetjes Sven.
Anoniem
Supermooie film! Goed en mooi verhaal zit erin. Kon mijn ogen niet van het scherm afhouden. Het is lang geleden dat er zo'n goede horrorfilm is gemaakt. De meeste films hadden geen goed verhaal, je snapt het verhaal niet of het was geen horror, maar een thriller. Deze film vond ik een echte horror.
Anoniem
Film grijpt van begin af aan al aan en is erg verrassend. Op momenten dat je het niet verwacht gebeurt er wel iets, en andersom soms juist ook. Op het einde miste ik alleen een klein stukje verhaallijn wat de moeder betreft, dat bleef ietwat vaag. Geen aanrader voor het slapengaan..
Anoniem
Goeie film, goed verhaal. Ik vind het geen horror, eerder mysterie. Wel een aanrader.
Anoniem
Eng :)
Anoniem
Erg leuke film, heel spannend. Moeite waard om te kijken
Anoniem
Ik heb hem in cinema gezien en zo fantastisch dat ik hem nog een keer heb gezien hier op meJane.com, zo mooie film.
Anoniem
Ik heb de film in de bios gezien en het was een dikke tegenvaller... na al die goede reacties had ik er echt zoveel meer van verwacht... misschien waren mijn verwachtingen te hoog en viel die daarom zo tegen, want de rest van mijn vrienden vonden hem erg spannend.
Joyce
Normaal gesproken ben ik niet zo snel onder de indruk van horror, maar afgaande op de vorige reviews heb ik 'm toch gehuurd en hij viel alles behalve tegen.
Wellicht dat het komt omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar dit was een enorm spannende film. Er zijn veel onverwachte schrikmomenten en verschillende keren ben ik echt geschrokken. Het verhaal is erg cool en gedetailleerd neergezet, erg mooie film ik was onder de indruk!
Anoniem
Ik vond dit een zeer matig gespeelde film over een intrigerend onderwerp. Helaas werd dit onderwerp niet echt uitgediept, noch in woord noch in beeld. Alleen het clichématige effectbejacht opgeroepen door muziek, klepperende deuren en onverhoedse gilpartijen zal voor de horrorfilmliefhebbers een heerlijke must zijn door de koude rillingen, die deze effecten kunnen oproepen.
Aan mij was de film niet besteed. Jammer, ik had meer diepgang verwacht over het intrigerende onderwerp. Ik geef een 5.
Anoniem
Was echt grappig!
Anoniem
Supergoeie film. Waargebeurde verhalen maken het altijd veel spannender. En in deze film bleven er maar schrikmomenten komen.
Wanda
Een mooie spannende film, meestal vallen ons films over waargebeurde verhalen tegen na de omschrijving gelezen te hebben maar deze vonden we van begin tot eind spannend. Goede cast en met overtuiging neergezet, ook goede schrikmomenten.
Anoniem
Spannend maar niet anders dan verwacht
Anoniem
Ontzettend spannende film, voor de 2e keer gezien en nog steeds schrikken
Brenda
Eerste film in tijden die weer ouderwets eng was.
Een aanrader!
Anoniem
Superspannend
Nicole
Doordat deze film waargebeurd is geeft bij het kijken nog meer spanning. Bij deze film gaan je echt de haren overeind staan, en als echt fan van Horrorfilms kan ik toch veel hebben. De film is een combi tussen de Exorcist en Paranormal Activity en jaagt je echt de stuipen op het lijf, heb vaak met de ogen dicht gezeten, maar omdat bij deze scenes de sound zo intens is en goed, schrik je nog. De film is spannend, eng en onvoorspelbaar, je weet niet waar het heen gaat. Gelukkig is er weer eens een goeie Horrorfilm uitgebracht, die zijn waardering van 4 sterren meer dan waard is. Als ik het ook goed heb is de film uitgebracht door de makers van SAW. Als je niet in het bovennatuurlijke geloofd, dan moet je na het zien van dit deze waargebeurde film toch toegeven dat er toch iets bestaat, ik zou in ieder geval niet graag in de schoenen staan van de Familie die dit in 1970 echt mee hebben gemaakt...heb er nog de rillingen van! Petje af voor de hele jonge cast die een geweldige personage neerzetten, knap hoor! Hou je van een goed (horror) verhaal met lekkere onverwachte schrikmomenten, perfecte cast, creepy filmset en scenes dan zou ik deze film zeer zeker aanraden!
Anoniem
Erg spannend
Anoniem
Super, 9
Anoniem
Deze film jaagt je de stuipen op het lijf! Het blijft spannend tot het laatste moment. Ik snapte alleen de logica van de pop met die demonische verschijning niet. Pas laat in de film kom je achter het feit waarom de moeder blauwe plekken krijgt. Een superspannende film waarbij je iedere keer weer uit je comfortzone wordt getrokken.
Anoniem
Echt superfilm, 8
Anoniem
Ik heb nog nooit een film eng gevonden. Tot dat ik deze zag!
Echt een aanrader, alles is zo realistisch
Anoniem
Eng :D
Anoniem
Spannende horrorfilm. Veel op het puntje van de stoel gezeten. Decor was ook erg mooi gemaakt, jaren 70 style, erg goed gedaan.
jessica
The Conjuring gebaseerd op een waargebeurd verhaal... Dat maakt het altijd net wat spannender. Ik heb de hele film met kippenvel en kriebels gekeken. De film is constant spannend en er zitten veel schrikmomenten in. De locatie waar de film afspeelt is wel weer wat standaard, een oud huis in the middle of nowhere. Goeie acteurs ook! Kortom een aanrader! Ik geef de film een 8.
tim
Ik vond het zelf een goede film, en toch anders als de gemiddelde horrorfilm, je had wel echt weer het Insidious idee.
Sarah
Vond het een heel goede film. Heb altijd met volle aandacht gekeken, want wou er niets van missen. Echt spannend. Wou hem eigenlijk in de cinema gaan zien, maar wegens tijdgebrek niet gelukt. Dus zag hem staan op meJane.com en direct gehuurd. En zeker geen spijt van. Echt een goede film en goede acteurs.
Anoniem
Geweldig mooie film! Super leuk, echt AMAZING, wowie! Geweldig!
Alexander
'The Conjuring' is een degelijke Amerikaanse horrorfilm geregisseerd door de Maleisische filmmaker James Wan. Het verhaal is gebaseerd op een zogenaamd waargebeurde zaak van het beruchte Amerikaanse onderzoekersduo Ed en Lorraine Warren, die beweerden gespecialiseerd te zijn in paranormale verschijnselen. Het verhaal wordt goed opgebouwd. Het camerawerk is mooi. De film bevat geslaagde geluidseffecten, effectieve schrikmomenten en enkele bijzonder spannende en tot de verbeelding sprekende scènes. Er wordt overtuigend geacteerd. De muziek is opmerkelijk.

Als horrorfilm is deze prent beslist geslaagd en vormt hij zeker een aanrader. Je kan deze film echter ook louter zien als een soort reclamespot voor het dualistische en erg middeleeuwse ideeëngoed van de katholieke kerk (iets wat nog steeds in grote delen van o.a. de Verenigde Staten leeft) en dan wordt hij vrij onuitstaanbaar en dubbel zo ongeloofwaardig. Ook de bijzonder grote onwaarschijnlijkheden en de vaak onrealistische reacties van de personages moet je er uiteraard willen bijnemen. En hetzelfde geldt voor het opvallend chronische lichtgebrek op de gebruikte locaties.
Anoniem
Vond dit een super film. Had hem al eerder in de bioscoop gezien. Het was een spannende film. Het is geen standaard verhaal. Het is met goede kwaliteiten gefilmd.
loading