Amen (2002) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Tweede wereldoorlog is in volle gang. SS-officier Dr. Kurt Gerstein komt er tot zijn grote schrik en afgrijzen achter dat...
Amen

Amen

Drama Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2002 Duur: 2 u 6 min

De Tweede wereldoorlog is in volle gang. SS-officier Dr. Kurt Gerstein komt er tot zijn grote schrik en afgrijzen achter dat het Zyklon B gas, waaraan hij gewerkt heeft in zijn strijd tegen tyfus, wordt ingezet voor de uitroeiing van de Joden in Auschwitz. Overmand door schuldgevoelend probeert hij de gebeurtenissen aan de kaak te stellen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Amen aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Zeer goede film , Gerstein is in principe slechts een goed man met een familie die als arts de oplossing voor tyfus vond , hij wil enkel mensen genezen en weet nergens vanaf , pas als hij later verneemt welke gruweldaden zich voordoen met zijn ontwikkelde " product " is hij ontzettend ontstemd en doet hij zijn uiterste best om zowel zichzelf in leven te houden alsook de ontelbare onschuldige slachtoffers,de joden. Helaas als overal je naam opstaat bij iedere daad goed of slecht zal men je gauw verdenken een slecht mens te zijn zoals te zien in deze film.Erg dat het Vaticaan eerst niet luisteren wil naar de priester waarmee Gerstein bevriend raakt omwille van zijn efforts om de joden te redden. Hij is in de ogen van zijn SS-collega's een deserteur en word beschuldigd van een geheel vrijwillige deelname aan de gaskamers,het uitroeien van de joden, helaas als hij zelfmoord pleegt want hij was in principe een ' nobel ' man die enkel deed wat hem opgedragen werd in het zicht van zijn collega's en achter hun rug om deed hij enkel en alleen alles om de joden vrij te krijgen. Een held is niet meer als ook de priester zichzelf een ster van de joden opplakt als het vaticaan niet ingrijpen wil of kan , hijzelf laat zich gevangen nemen en deporteren naar de kampen , slechts om bewijs te hebben , maar later belandt ook hij in de dood . Ik zag een mooie film , zonder bloedbaden , geen oorlogsfilm zoals een andere maar eerder een verhaal en hoe mooi het verhaal gebracht is verdient voor mij een dikke negen. Een aanrader voor gevoelige kijkers en historici, ik was geboeid van het begin tot het bittere einde.
loading