MUD (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De 14-jarige vrienden Ellis en Neckbone doen een wonderlijke vondst op een van hun avontuurlijke ontdekkingstochten op de...
MUD

MUD

Thriller Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 5 min

De 14-jarige vrienden Ellis en Neckbone doen een wonderlijke vondst op een van hun avontuurlijke ontdekkingstochten op de Mississippi: een boot die hoog in een boom hangt op een onbewoond eiland. Ze komen er al snel achter dat de mysterieuze en charismatische Mud in 'hun' boot woont. Hij vertelt hen een fantastisch verhaal over hoe hij een man in Texas heeft vermoord en dat hij daarom wordt achtervolgd door wraakzuchtige premiejagers. Nu wacht hij tot de liefde van zijn leven, Juniper, naar de stad komt om samen met haar te vluchten. De jongens weten niet of ze Mud moeten geloven, maar besluiten toch om hem te helpen. Als een prachtige vrouw en een groep premiejagers naar hun dorp komen, lijkt Muds verhaal uit te komen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om MUD aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Wat een heerlijke film. Super filmwerk, prachtige shots. Geweldig acteerwerk, vooral van de twee vrienden. Een rauwe liefdes film. Heerlijke recht voor zijn raap dialogen. Ook het harde leven aan de Mississippi goed in beeld gebracht. Aanrader, zeker als je van anders dan anders houdt.

Reviews

Anoniem
Moeilijke film in mooie beelden, waarin Matthew McConaughey een intrigerend personage speelt met een duistere achtergrond.
Persoonlijk ben ik geen fan van deze acteur; hij is me te grof en heeft een te groot ego, maar dat is mijn mening. In deze film wil hij de serieuze kant van zijn acteurschap laten zien. Daarin slaagt hij redelijk. Het verhaal is intrigerend, boeiend en soms beklemmend, dus de moeite waard. Maar toch vond ik de film net niet 'af'. Geen echte thriller, maar ook geen echte filmhuisfilm. Ik geef 3 sterren.
Anoniem
Mooie, indrukwekkende film. Goed geacteerd door alle acteurs en met name door de kinderen (Ellis en Neckbone), een kleine rol is weggelegd voor Reese Witherspoon.
Het verhaal is meeslepend en blijft je verassen. De filmmuziek is wat minder, vooral het laatste nummer als de film eindigt, dat is te heftig voor de film en het verhaal.
Mieke
Het is op zich een mooi verhaal. Het gaat over vriendschap en het geloven in het goede van de mens.
Het was niet aan ons besteed, we vonden hem nogal langdradig. Het was niet om op het puntje van je stoel te zitten en ik vond het ook niet echt aangrijpend. Ik zie dat de film van andere mensen goede commentaren krijgt, dus het is misschien gewoon niet ons genre. Wij vonden hem een beetje saai.
Anoniem
Topfilm, speelt zich af op een eiland in een rivier en het dorp langs de rivier. Je waant jezelf aanwezig op de locatie, goed gefilmd, goed verhaal en goede acteurs.
Wanda
Een mooie spannende film zonder al teveel actie en geweld, goede acteurs waar bij de jeugd een overtuigende rol neerzet, wel een enigszins verrassend eind maar spannend tot het eind, een echte aanrader, geef deze film een 8
Anoniem
Leuke film, vond persoonlijk dat er wel iets meer actie of spanning in had mogen zitten. Verhaallijn is heel duidelijk en mooi geschreven. De acteurs is eigenlijk ook niks op aan te merken. Overal een prima entertainende film, maar niet heel spectaculair vond ik persoonlijk.
Stefan
Gave film. Spannend van begin tot eind en zeker niet voorspelbaar. Goed acteerwerk trouwens. De hele setting geeft de film extra nuance... een typisch jongensboek verhaal. Ja, ik kan hem aanraden! Dikke 8!
Anoniem
Goed acteerwerk maar een langzaam verhaal
Anoniem
Waanzinnig mooie film, zeker ook voor kids vanaf 10 jaar.
Mariska
Een hele mooie film. Van begin tot het eind ben je geboeid door het verhaal. Vooral de kinderrollen worden enorm knap vertolkt. Ze weten heel goed de emotie in de mens aan te spreken. Paar mooie actiescènes en vooral ook spannende momenten. Mooie beelden en zeker de moeite waard om deze film te huren. Voor een waargebeurd verhaal geen zoetsappig gedoe maar spanning.
Anoniem
Een mooie film met een goed verhaal. Iemand kan slechte dingen gedaan hebben, maar toch goed zijn. Want het verhaal geeft duidelijk aan hoe het allemaal zo gegaan is. De jongens in het verhaal spelen daar een goede rol in. Ik vond het een heel interessant verhaal.
Harry
Matthew... Dit is wel bijzonder waardig aan hem dat hij alle rollen eigenlijk wel kan spelen. Van grote casanova tot landloper. En hij doet t ook heel aardig. Uiteraard wel weer een knappe dame in het spel. Leuk de bij hoofdrollen van de twee tienerjongens. Niet een supersterk verhaal maar wel erg onderhoudend gefilmd. Het is de moeite van het kijken waard indien je houdt van thriller en romantiek. Wel een verrassend einde... kijken dus
Anoniem
Een goed en spannend drama wat zich in een relaxed tempo afspeelt. Een goede en mooie nieuwe kijk op rauwheid van het bestaan van de lagere tot midden sociale klasse in Amerika. De jonge acteurs spelen erg natuurlijk en overtuigend. Ook Matthew McConaughey zit goed in z'n rol en zijn natuurlijke nonchalante houding vult de rol goed aan. Ik heb me geen moment verveeld. Aanrader voor de liefhebber van de wat rustigere maar spannende film.
Anoniem
Indrukwekkende film die je nog lang bijblijft. Rauw en meeslepend. Het verhaal van Mud is een verhaal dat iedereen kent: de valkuilen van de liefde. Alle spelers in deze film krijgen ermee te maken. Zelfs de jonge, stoere Ellis. De liefde die verbindt en verwoest. Dat alles tegen de achtergrond van de Midden Amerikaanse moerassige achterlanden.
loading