Blackfish (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een beklemmende psychologische thriller met een orka in de hoofdrol, die ons laat zien hoe de natuur wraak neemt op de...
Blackfish

Blackfish

Documentaire
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 20 min

Een beklemmende psychologische thriller met een orka in de hoofdrol, die ons laat zien hoe de natuur wraak neemt op de mens wanneer hij deze tot het uiterste drijft. Blackfish vertelt het verhaal van Tilikum, een show-orka die meerdere mensen doodde en verwonde tijdens zijn 30 jarige gevangenschap. De regisseur, Gabriela Cowperthwaite, ging in gesprek met ooggetuigen en schetst een portret van hoe hoogontwikkelde zoogdieren enkel omwille van geldgewin van de pretparkenindustrie in gevangenschap worden gehouden. Dit aangrijpende verhaal stelt ons de dringende vraag of deze dieren in gevangenschap mogen gehouden worden en of er geen grenzen worden overschreden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Blackfish aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Het moet een heerlijkheid wezen om met zulke prachtige wezens te mogen 'spelen' , 'werken ' en vooral er samen een duikje mee te wagen . Doch men moet zich bewust blijven van het feit het hier gaat om een orca, die in het Engels een KILLERWHALE heet.
Er zit een verschil tussen een wild dier en een dier in het wild.Het is ontzettend hartverscheurend te weten dat zulke nobele dieren in gevangenschap moeten doorbrengen in , in feite een zwembadje ipv de oceaan. Om nog maar te zwijgen van het feit ook zij enorm veel droefheid kennen, neem een kind nooit weg bij een moeder , dat is gewoon gemeen. De meningen in deze docu lopen over het algemeen over een zelfde golflengte maar bij sommigen dringt het maar niet door.Dieren zoals orca's horen in de oceaan thuis en daar wil ik ze gerust gaan bewonderen omwille van 3 redenen, nl. dat het bewonderenswaardige dieren zijn , ze in de oceaan geen vijandigheid naar je toe hebben of beter gezegd weerzucht en ze in het wild enkel en alleen op de mooiste manier gezien worden. Deze docu was mij de moeite waard , alsook betreft trainster Dawn Brancheau die haar leven letterlijk en figuurlijk gaf voor deze dieren .

Reviews

Laura
Mooie documentaire, aangrijpend en goed gebracht, zeker de moeite waard
Anoniem
Wilde deze docu al heel lang zien, en vond hem aangrijpend en laat je beseffen hoe die dieren gehouden worden en dat het niet zo gek is dat zo'n mooi beest gek wordt in zo'n kleine ruimte waarbij ook nog eens je familie van je wordt afgepakt.
Het is logisch dat zo'n amusementspark trekt... Het zijn machtig mooie dieren om eens in het echt te zien, maar ik prefereer na het zien van deze docu toch zeker om ze in het wild te zien.
Anoniem
Erg heftig en indrukwekkend. Een duidelijk en best wel goed in beeld gebracht verhaal over hoe sommige mensen in onze samenleving helaas geld boven het welzijn van mens en dier zetten. Niet echt geschikt voor de gevoelige kijker.
Anoniem
Indrukwekkend! Mooie documentaire waarin de liefde van de trainers voor het dier zichtbaar is. Het vertelt ons ook dat dieren, dieren blijven en dat dat betekent dat er altijd een zekere mate van onbetrouwbaarheid vanuit gaat!
Anoniem
Mooi
loading