Maria Lang Mysteries 1.01 (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Puck werd uitgenodigd door haar professor om samen met hem en een selecte groep vrienden Midzomer te...
Maria Lang Mysteries 1.01

Maria Lang Mysteries 1.01

Series Misdaad
Taal: Zweeds Jaar: 2012 Duur: 1 u 26 min

Puck werd uitgenodigd door haar professor om samen met hem en een selecte groep vrienden Midzomer te vieren in zijn afgelegen huisje. Onder hen bevindt zich ook Einar Bure waarmee Puck in het geheim een relatie op na houdt. Hij is dan ook de voornaamste reden waarom ze is ingegaan op de uitnodiging. De mooie zomeravonden hebben een bijzondere aantrekkingskracht en er hangt een zwoele sfeer in de lucht. Maar na één van Puck en Einars romantische avondjes, ontdekt Puck het lichaam van één van de gasten. Het wordt nog erger wanneer de enige boot spoorloos blijkt te zijn. Ze zitten vast op een eiland met een moordenaar in hun midden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Maria Lang Mysteries 1.01 aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Aardige aflevering van een nieuwe detectiveserie, naar een van de boeken van Maria Lang, spelend in de 50-ger jaren en qua sfeer gelijkend op de speurdersboeken van Agatha Christie. Zelfs het plot van dit Maria Lang Mysterie leek sterk op een van Christie's boeken. De acteurs spelen goed, de aankleding voldoet aan de jaren '50-mode, maar de man-vrouwverhoudingen kloppen volgens mij niet met de tijdgeest van de jaren 50. Een vrouwelijke professor denkt en werkt mee aan het oplossen van de misdrijven. In die tijd bestonden er niet of nauwelijks vrouwelijke professoren; onderwijzeressen werden in NL zelfs ontslagen als zij zwanger bleken te zijn. Maar dit alles mag de ontspannen pret niet drukken voor de liefhebbers van slow movies, Mad Men-sfeertje en de speurneuzen Miss Marple en Monsieur Poirot van Agatha Christie. Voor mij persoonlijk mag het verhaal wat vlotter verteld worden; toch ben ik benieuwd naar de volgende aflevering.
loading