Spijt! (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne. Klassenleraar Tino...
Spijt!

Spijt!

Familie Kids
Taal: Nederlands Jaar: 2013 Duur: 1 u 29 min

Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne. Klassenleraar Tino is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest. David hoopt zo indruk te maken op het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem 's avonds niet is thuisgekomen...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Spijt! aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Jolita
De film spijt is super spannend ,toch verdrietig maar ook leerrijk ðŸ'Œ

Reviews

Anoniem
Moet voor het begin van een schooljaar verplicht vertoond worden op de scholen, waardoor misschien een hoop ellende voorkomen kan worden. steengoede en aangrijpende film
Anoniem
Goeie indrukwekkende film. Ongekend dat het ook zo in het echt kan toegaan. Laten we hier allemaal voor waken!
Anoniem
Super film! Het lijkt ook zo echt. Maar dat is eigenlijk wat het zielig maakt. Hopen dat dit niet in het echt gebeurd!
Anoniem
Ik ben zelf middelbare scholier, en het is erg aangrijpend! zo zielig!!! zeker een aanrader voor kinderen op de middelbare school en groep 8 misschien!?
Anoniem
Een goede film. Een aanrader om op middelbare scholen te laten zien.
Anoniem
Een goede film. Een aanrader om op middelbare scholen te laten zien.
Anoniem
Echt een film die je diep raakt, een echte aanrader dus
Anoniem
Erg mooie en ontroerende film!
Anoniem
Voor school moest ik een boek-filmvergelijking maken. Het boek greep me al erg aan, dus ik was hier heel benieuwd naar! De film overtrof al mijn verwachtingen! Goed geacteerd, en geregisseerd natuurlijk. Leuk voor alle leeftijden. Geweldige film, ik zou hem iedereen willen aanraden!
Anoniem
Mooie film! Je ziet nu goed wat pesten betekent voor het slachtoffer. Ik heb alle films van Carry Slee gezien en ze zijn allemaal supermooi!
Anoniem
Ontzettend aangrijpende film. Goede acteurs en mooi verhaal. Vertoont realistisch wat een gepest kind meemaakt en hoe het zich voelt en vormt een goede levensles voor basis- en middelbare schoolkinderen. Ik heb hem meer dan eens gezien maar zou hem zo nog een aantal keer kunnen kijken.
Anoniem
Echt een supermooie film. Ik ben vroeger op de basisschool voorgelezen uit het boek dus ik wist waar het over ging en alsnog raakte het me diep. Ik vind het niet alleen een aangrijpende film om te zien. Het is ook een leer voor mensen die pesten dat het ook echt pijn kan doen en je iemand kan kwetsen daarom ook iedereen moet hem gewoon zien.
Anoniem
Ik vind het een hele zielige film. Mensen die pesten die zijn gewoon zielig, die moeten ze gelijk opsluiten. Ze weten niet wat het met je doet van binnen
Anoniem
Zeer indrukwekkende film over de gevolgen van pesten. Niet alleen de pesters zijn schuldig, ook de klas die niets doet. De moeite waard voor jong en oud.
Anoniem
Leuk
Anoniem
Geweldig.
Anoniem
Op aanraden van anderen ben ik naar deze film gaan kijken.
Zelf leek het me niet veel, maar ik heb er geen Spijt! van.
Het was een mooie, realistische film. Het einde vond ik erg verrassend. Ik hoop dat deze film laat zien, dat pesten echt niet goed is en je er mee op moet houden.
Anoniem
super
Anoniem
Na het zien van de trailer van Spijt! dacht ik bij mezelf: 'o jee, nog zo'n tienertranentrekker, dat kan ik er nu even niet bij hebben.' Ik had namelijk een paar dagen daarvoor Achtste-Groepers Huilen Niet gezien, een film die bij mij insloeg als een bom en die nog steeds veel indruk op me maakt. Ik vond AGHN zo aangrijpend en mooi, dat ik geen behoefte had om andere films met een vergelijkbaar onderwerp te kijken. Ik hoefde maar even aan de aangrijpende scenes te denken en de waterlanders stonden al op het punt te gaan stromen. Dus liet ik Spijt! maar even links liggen. Nu, twee maanden later heb ik Spijt! inmiddels gezien en ik moet zeggen: heftig. Het zou verplichte kost moeten zijn op scholen waar er op zulk niveau gepest word. Een prachtfilm die je gezien zou moeten hebben.
Anoniem
Goeie film omtrent het onderwerp Pesten.
Verder ga je als kijker bijzonder meeleven met het slachtoffer, ik moet namelijk eerder bekennen dat mijn eigen handen weleens begonnen te kriebelen richting de Pesters.
Verder uiteraard een droevige film die nogmaals het thema pesten sterk in the picture zet.
Voor iedere leraar zou ik deze film aanraden om eens aan zijn eigen klas te laten zien, zeer leerzaam!
Anoniem
Ik vond het een erg mooie film! Ik had zelf meegedaan aan de casting en vind het erg jammer dat ik geen rol gekregen heb. Maar wauw wat een mooie film. Echt heel erg jammer dat niet iedereen deze film gezien heeft. Spijt moet een vaste kost op scholen worden.
Anoniem
Laat dit een les zijn...
Anoniem
Erg goed! Vooral leerzaam voor kinderen, zeker een aanrader.
Anoniem
Spijt! werd geschreven in een tijd dat hedendaagse communicatiemethoden als mobiele telefonie nog ver weg waren. De film is gesitueerd in het heden, dus is het verhaal gemoderniseerd. Helaas niet op de meest subtiele wijze: bij het minste of geringste worden smartphones tevoorschijn gehaald en in plaats van deel uit te maken van de schoolkrantredactie, blijkt David in een band te spelen waarin zijn Marokkaanse vriend uiteraard als rapper actief is. Wat het scenario echter vergeet, is dat pesterij de afgelopen tien jaar een digitalisering heeft doorgemaakt en dat Facebook een hulpmiddel hierin is geworden dat dit verschijnsel voor buitenstaanders nog onzichtbaarder heeft gemaakt. Schram en Peters laten hiermee een grote kans liggen.
Anoniem
Fantastische film
Thomas
Het was een heel aangrijpende film met een thema dat niet onderschat mag worden. Ook was het door de hoofdrolspelers erg goed gespeeld. Het is zeker een aanrader, ook om de ogen te openen tegenover pesten.
Gerja
Een bijzondere film met een actueel thema. Ik zou scholen willen aanraden om deze film aan de brugklassen te tonen. Verder is het zeker waard om deze film vanaf de bank te bekijken.
Anoniem
Een film die iedereen zou moeten zien! Een film met een boodschap, een serieus onderwerp wat schokkend genoeg, heel veel voor komt. Het zou eigenlijk op iedere school laten zien moeten worden. Je wordt er echt door wakker geschud, geconfronteerd worden met schokkende, maar gebeurde feiten...
Anoniem
Super! wel goed dat de politie gelijk actie neemt!!
Anoniem
Ik vind het een hele mooie film, het laat echt zien wat pesten kan doen en hoe erg het is. Ze zouden er meer aandacht op school aan moeten geven maar het is zeker een mooie film, zeker een aanrader.
Anoniem
Een film welke je raakt, goed neergezet door de hoofdrolspelers.
Duidelijk en herkenbaar voor mensen die gepest worden, een film welke je ontroert.
Anoniem
Ik vond de film hartstikke goed. Ik heb ook echt een paar keer moeten huilen omdat ik sommige scènes superzielig vond. Jammer genoeg gebeurt dit ook echt in de wereld, en ik vind het daarom ook hartstikke goed van Carry Slee dat ze deze film heeft laten maken. Daarnaast vind ik de andere films ook hartstikke goed. Ik vind het sowieso hartstikke goed, dat ze over dingen praat en dingen laat zien, die de meeste mensen een taboe vinden. Daarom heb ik deze film ook 5 sterren gegeven. Topfilm, om eerlijk te zijn beter dan de andere. Tot nu toe de beste.
Anoniem
Prachtige film! Ik heb vroeger ook het boek gelezen wat al erg indrukwekkend was, maar de film is goed neergezet. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten. De hoofdrolspelers doen het erg goed en je leeft erg mee in deze film. Het zou goed zijn om deze film op scholen af te spelen, zodat iedereen beseft wat pesten doet. Als deze film je niet raakt dan is er echt iets mis. Een aanrader voor jong en oud. Super!!!
Anoniem
Hij lijkt me superleuk
Anoniem
Zielige film, maar wel heel mooi.
Anoniem
Goede en zielige film, zeker kijken!
Anoniem
Ik vind het een hele goede film, ik heb het boek ook gelezen en het boek is al heel mooi geschreven. Als je de film kijkt kruip je helemaal in de rol van de hoofdpersonen en je leeft helemaal met Jochem mee. Je leert ook van de film wat pesten voor gevolgen heeft en dat een slachtoffer van pesten het heel moeilijk heeft
Anoniem
Geweldige film! Het ging er serieus aan toe. Ik genoot er gewoon van. Dit soort films moet worden gebruikt als voorbeeld hoe erg pesten wel niet kan zijn. De mensen die pesten moeten zich schamen. Je kan niet zomaar een slachtoffer vinden en hem/haar pesten totdat diegene zelfmoord pleegt :( . Het enige wat ik kan zeggen is: 'Bravo', mijn complimenten. Super film was het ;)
Anoniem
Prachtige film! Ik heb vroeger ook het boek gelezen wat al erg indrukwekkend was, maar de film is goed neergezet. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten. De hoofdrolspelers doen het erg goed en je leeft erg mee in deze film. Het zou goed zijn om deze film op scholen af te spelen, zodat iedereen beseft wat pesten doet. Als deze film je niet raakt dan is er echt iets mis. Een aanrader voor jong en oud.
Anoniem
ik vond het een goeie film mensen, kunnen nu zien dat je iedereen in z'n waarde moet laten en niet pesten
Anoniem
De film Spijt vond ik een erg goede film, de film is dan wel niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar toch komen deze zaken veel te veel voor in het echte leven. Ook vond ik de hoofdpersonen hun rol erg goed voltooid te hebben. Ook zie je in deze film terug dat de leraren veel te veel dingen over het hoofd zien, en dat leraren er wel wat aan kunnen doen. Deze film zouden ze op elke school moeten kijken zodat mensen weet wat pesten aanricht. Echt een aanrader
Anoniem
Hele mooie en emotionele film. Je kan er goed in inleven maar is toch iets anders dan het boek.
Anoniem
Het is een supermooie film, helaas gebeurt het dagelijks nog steeds.
Anoniem
Het is een hele goeie film, de beste die ik heb gezien
Anoniem
Mooie film. Vertelt veel over hoe het in werkelijkheid toegaat. Mooi lesmiddel voor groep 8!!
Anoniem
Wauw echt een hele mooie film!
Anoniem
Een film die de moeite waard is om te kijken.
Een mooie ontroerende film. Ook is het een prima opstapje om het pesten en de evt. gevolgen daarvan bespreekbaar te maken met jongeren. Wij hebben de film met een aantal klein/kinderen gekeken en daarna een discussie gehad over pesten, of ze daar zelf last van hadden, zelf misschien dader waren en hoe de school daarmee omgaat. Los van alle openingen die deze film bidet m.b.t pesten is het ook gewoon een hele goeie film die je pakt en die indruk op je maakt.
Aanrader dus!
Anoniem
Ik vond de film best aangrijpend. En vooral als je zelf gepest word/bent kan het behoorlijk hard aan komen.
Anoniem
Het was een hele mooie film, ikke heb er heel veel van geleerd
Anoniem
Goede film over het leven van Jochem wat er gebeurt tijdens/nadat hij zo erg gepest wordt.
Carry Slee maakt altijd mooie verhalen met een onderwerp dat de jeugd heel erg aanspreekt.
Anoniem
Top
Anoniem
Echt mooie film.
Anoniem
Prachtige film! Ik heb vroeger ook het boek gelezen wat al erg indrukwekkend was, maar de film is goed neergezet. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten. De hoofdrolspelers doen het erg goed en je leeft erg mee in deze film. Het zou goed zijn om deze film op scholen af te spelen, zodat iedereen beseft wat pesten doet. Als deze film je niet raakt dan is er echt iets mis. Een aanrader voor jong en oud.
Anoniem
Leuk!
Anoniem
Super leuk.
Anoniem
Prachtige film! Laat zien hoe ernstig pesten is.
Alexander
'Spijt!' is de verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Carry Slee. Regisseur Dave Schram heeft er een erg aangrijpende jeugdfilm van gemaakt. Deze prent is echter niet alleen leuk voor tieners, maar kan ook nuttig zijn voor gepeste jongeren, voor ouders, voor leraars, voor schooldirecties... De boodschap is in ieder geval bijzonder positief en hopelijk kijken ook de pesters naar deze opvoedkundige creatie. Dat deze film werkt, komt niet in de laatste plaats door de effectieve acteerprestaties. Robin Boissevan is schitterend als 'David', Dorus Witte overtuigt als 'Vera', Charlotte Bakker doet het goed als 'Sanne' en Stefan Collier is voortreffelijk als 'Jochem'. Maar ook de overige rollen worden mooi ingevuld. Deze Nederlandse prent is een aanrader van formaat!
Anoniem
Prachtige film! Ik heb vroeger ook het boek gelezen wat al erg indrukwekkend was, maar de film is goed neergezet. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten. De hoofdrolspelers doen het erg goed en je leeft erg mee in deze film. Het zou goed zijn om deze film op scholen af te spelen, zodat iedereen beseft wat pesten doet. Als deze film je niet raakt dan is er echt iets mis. Een aanrader voor jong en oud. Dus een goede film
Anoniem
Het is een goede film. Vooral een goede film voor kinderen van ongeveer 15 jaar. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten, zowel de gevolgen voor de pestkoppen, de klas en de ouders van het gepeste kind. Goede film inclusief leerzame boodschap.
Anoniem
Ik vind de film echt mooi, ik werd vroeger ook veel gepest en wou er ook een einde aanmaken ik vind het mooi dat het duidelijk is dat pesten fout is. Die Jochem had ik kunnen zijn. Gelukkig ben ik eroverheen gekomen. Ik woon nu op mezelf heb 2 mooie kinderen en het gaat goed. Ben alleenstaand het gaat super met mij en mijn kindjes. Voor alle jongeren die gepest worden of gepest zijn: je komt er wel doorheen en als je met iemand wil praten (en dat mag iedereen zijn) praat erover! Mijn mijn mail is dinys@hotmail.nl. Mail me maar en aub zoek hulp!!!!
Anoniem
Echt cool
Anoniem
Echt een goede film maar wel zielig
Anoniem
Mooie film. Mijn kinderen waren beiden onder de indruk. Pesten is een hot onderwerp op school. Dus voor kinderen een les in 'wat als...'
Anoniem
Zo zielig, moest bijna huilen
Anoniem
De film Spijt! heb ik eerst in de bioscoop bekeken, en na veel tissues en tranen kwam ik erachter dat ik me toch wel zeer goed in de film kon plaatsen.
Het is een prachtige film die het leven van een slachtoffer van pesterijen toont.
Ik zou heel graag de film vaker kunnen zien, gewoon omdat het zo een prachtige film is en het prettig is om naar te kijken. Echt een serieuze aanrader.
Anoniem
Geweldig! Goed geacteerd en goed verhaal. Mooie verfilming
Anoniem
Ontzettend leuk en handig zo op de laptop met beamer.
Anoniem
Heel erg leuk mensen, zo zielig. Je moet weten wat pesten doet. Je moet ophouden met pesten als je deze film ziet. Je gaat hem zo zielig vinden en hartstikke leuk en spannend. Eerst las ik het boek maar de film was veel leuker.

Ik wou deze altijd zien en uiteindelijk heb ik hem nu gezien. Ben trots, het is gemaakt op mijn school in Bakkum.
Anoniem
Heel mooi en echt zielig. Zo blijkt dus dat pesten te ver gaat als je er niks aandoet.
Anoniem
Geweldig!! Het is zo ontroerend
Anoniem
Heftig verhaal, wat erg herkenbaar is voor iedereen die gepest is. Helaas wordt het door sociale media nog schrijnender. Het verhaal van Tim Ribberink kwam gelijk in mijn gedachten. Dit mag niet gebeuren! Doe niet mee met de groep, maar denk zelf na!!
Zulke ervaringen vormen je voor de rest van je leven.
Dit zou verplicht moeten worden op basisscholen.
Ik ga dit zeker aankaarten op de school van mijn zoontje.
Anoniem
Goede film
Anoniem
Heel mooi en een boeiend onderwerp, dat pesten. Tranen waren zichtbaar!!!
Anoniem
Ik heb nog nooit zo'n film gekeken, het was superleuk en een beetje huilen moet je wel.
Anoniem
Mooie film
Anoniem
Aangrijpend verhaal
Anoniem
zielig
Anoniem
Superleuke film! Ik heb er wel even om moeten huilen. Maar een geweldige film! Het raakt kinderen ook en beïnvloedt misschien het pestgedrag. Het is zeker een aanrader voor de rest. Ik wil ook nog wel een keer het boek lezen. Iemand enig idee waar je zo'n boek kunt kopen? Met vriendelijke groet,
Iris
Anoniem
Ik moest bijna huilen. Ik had hem al eens in de bioscoop gezien en toen moesten ik en mijn vriendinnen huilen...
Anoniem
Topfilm
julie
Het ziet er als een leuke film uit. Ik heb hem nog niet gezien maar de trailer wel.
Anoniem
Erg goede film. Ik heb alle boeken van Carry Slee gelezen, waaronder deze en elke keer verbaast het me weer hoe goed de boodschap overgebracht wordt. Dit was bij deze film ook weer goed duidelijk. Helaas hoor je steeds vaker dat mensen zelfmoord plegen als gevolg van pesten. Hopelijk maakt zo'n film indruk waardoor mensen misschien nadenken voordat ze een opmerking maken over iemands uiterlijk etc.
Stefan
Wat een film! Oprecht zitten janken als een klein kind. Deze film legt feilloos bloot wat er mis gaat in de samenleving en op vele scholen (zo niet alle). Elke school zou deze film op zijn programma moeten zetten in de groepen 7 en 8. Het is weerzinwekkend en walgelijk maar toch 'gedogen' we dit met zijn allen. Ik geef de film een 10!
Gaby
Leuke film!!
Junita
Naar aanleiding van het lezen van het boek heb ik net deze film gekeken. Ook werd deze film aangeprezen op de startpagina van deze site. Deze film is zeer aangrijpend. Ik zou scholen aanraden deze film in het openbaar te vertonen. Misschien helpt het mensen inzien dat je soms echt te ver kan gaan. Ook laat men zien dat de meesten die pesten zelf niet goed in hun vel zitten. Een aanrader voor jong en oud!
jessica
Prachtige film! Ik heb vroeger ook het boek gelezen wat al erg indrukwekkend was, maar de film is goed neergezet. Het gaat over wat pesten wel niet kan aanrichten. De hoofdrolspelers doen het erg goed en je leeft erg mee in deze film. Het zou goed zijn om deze film op scholen af te spelen, zodat iedereen beseft wat pesten doet. Als deze film je niet raakt dan is er echt iets mis. Een aanrader voor jong en oud.
Anoniem
Top film! Ik wist al ongeveer wat er allemaal ging gebeuren, omdat ik het boek gelezen had, maar de film is echt zo anders dan het boek! Ze hebben het prachtig in beeld gebracht en niet te schokkend gemaakt. Ik denk dat meer kinderen over pesten nadenken, nadat ze deze film hebben gezien.
Ursela
Mijn dochter van 9 wilde de film graag zien. Van de week had ze al een andere Carry Slee gezien (Razend) en die vond ze erg leuk. Ik heb Spijt samen met haar gekeken en vond 'm heel erg heftig. Werd er zelf af en toe echt beroerd van, om te zien hoe gemeen 'kinderen' kunnen zijn, zover dat ze... Ik vond het een hele mooie realistische film, maar toch met een behoorlijk vervelende nasmaak.
Anoniem
Leuke film.
Anoniem
Ik vind de film heel mooi gemaakt. In deze film wordt het ook duidelijk gemaakt wat er door pesten kan gebeuren. Ik ben zelf 13 dus begrijp de film heel goed. Ik vind dat zoiets nooit mag gebeuren. Iedereen moet gelijk zijn, dik, dun, klein, groot. Supermooie film om in de klas te kijken of gwn met je vrienden, vriendinnen.
Lars
Spijt...

Echt een heel sterke film! Knap gespeeld deze film, maar heel deze film. Het gebeurt nog teveel in de werkelijkheid. Iedereen zou moeten weten dat dit gewoon nooit mag gebeuren! In vele gevallen eindigt het zoals deze film. Te triest voor woorden! Echt, hoe je het ook kunt noemen dit, je ziet: eerst moet een drama plaatsvinden dan pas realiseren mensen hoe erg het eigenlijk echt was... Superfilm, moet je gezien hebben. Een dikke 8+!
Leonie
Een indrukwekkende film die eigenlijk in elke brugklas bekeken moet worden. Er zit altijd wel iemand in je klas die een beetje het buitenbeentje is, als klasgenoten heb je niet altijd in de gaten hoe diegene zich voelt!

Deze film geeft precies weer hoe het pesten te werk gaat! De pester wil zelf hoog in het vaandel staan, diegene die gepest wordt voelt zich zwaar ellendig, en buitenstaanders durven niet altijd wat te doen omdat ze bang zijn dat ze zelf dan gepest zullen worden.
Laat dit niet zo ver komen!

Goede film met goede spelers!! Zeker een aanrader om te kijken!
Anoniem
Van 'onschuldige' pester, naar misdadiger.. Of ben je al een misdadiger als je pest? Volgens de wet misschien niet, maar hetgeen wat je ermee aanricht... Is niet te verwoorden.. schade die je de rest van je leven blijft houden, als er al een rest is. Kijk naar de film en trek hieruit de enige juiste conclusie: niemand verdient het om zo behandeld te worden, dit moet maatschappelijk onacceptabel zijn!

Dit was godzijdank een film, maar erg genoeg is dit soms ook de harde realiteit. Dus laat deze film een hele goede leerschool zijn zodat dit soort dingen nooit meer gebeuren. We hebben het met z'n allen zelf in de hand. Dit is misschien geen recensie zoals die standaard zou moeten zijn, maar wel de gedachte die ik over heb gehouden aan de film. Het gaat bij deze film over de boodschap die het naar buiten brengt, en niet over de kwaliteit van de acteurs, al helpt dit wel om voldoende in het verhaal te zitten zodat je de boodschap nog sterker meekrijgt! Hieruit kun je dus zeker uit opmaken dat deze zeer aangrijpend is en je voldoende stof tot nadenken geeft. Kijken!! Deze film zou verplicht gekeken moeten worden in de brugklas op een middelbare school, wie weet kan er dan een hoop voorkomen worden!
loading