The Iceman (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Richard Kuklinski pleegde naar eigen zeggen zijn eerste moord op zijn 13e en er zouden er nog tussen de 100 en 250...
The Iceman

The Iceman

Thriller Misdaad
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 41 min

Richard Kuklinski pleegde naar eigen zeggen zijn eerste moord op zijn 13e en er zouden er nog tussen de 100 en 250 volgen - dat blijft een mysterie in het levensverhaal van 'The Iceman'. Wat wel bekend is, vormt de basis van dit ijzingwekkende misdaaddrama met een intense hoofdrol voor Oscar-nominee Michael Shannon. Volg de bloederige carrière van Kuklinski van de eerste dagen bij de New Yorkse maffia tot zijn arrestatie in 1986. Pas toen kwamen zijn vrouw Deborah en zijn drie kinderen tot de ontstellende ontdekking dat hun toegewijde man en vader eigenlijk een keiharde huurmoordenaar was. Hoe heeft hij zo lang weg kunnen komen met zijn duistere dubbelleven?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Iceman aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Wie de documentaire heeft gezien zal in deze film veel herkennen maar ook missen. Michael Shannon speelt de rol echt uitmuntend. Zeer spannende film van een deel van het leven van Richard Kuklinski. Hoe deze man zo een dubbel leven heeft geleid is echt onbegrijpelijk. Superfilm, kijken dus!!!!!

Reviews

Anoniem
Dit is een goede film. De sfeer wordt mooi opgebouwd in de film. Het verhaal is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat het allemaal echt gebeurd is. De film bevat niet overdreven veel actie, maar het wordt geen moment saai. Verwacht dus geen actiefilm, maar een film over een seriemoordenaar en zijn levensverhaal.
Anoniem
Goeie film die vooral zo goed is dankzij de acteerprestaties van Michael Shannon. Die speelt erg goed en is erg geloofwaardig. Hij laat heel mooi de transformatie van zijn personage. Hoe verder in de film, hoe ijskouder hij wordt. Mooi gefilmd en mooie sfeer.
Anoniem
Deprimerende film over een seriemoordenaar in opdracht van de maffia. De film is in sepia-tinten gefilmd, waardoor het beeld zich opdringt, dat je naar een 70-erjaren film zit te kijken. Het personage is gebaseerd op ware feiten en daardoor des te deprimerender, want waarom is deze docufilm gemaakt en voor wie, vraag je je af. De acteur speelt zeer overtuigend en is een 9 waard; het verhaal is zoals het is en kan ik niet becijferen, maar wat de kijker daarmee voor mij een vraagteken... Ik geef daarom slechts een 5 gemiddeld.
Ina
Suuuuuuper spannende film, boeiend tot het eind, eigenlijk wilde ik gewoon niet dat hij zou stoppen - zat er echt helemaal in. De mannelijke hoofdrolspeler heeft echt een goeie kop voor deze rol en speelt zijn rol echt fan-tas-tisch. Echt een aanrader!
Anoniem
The Iceman wat een film.. voor mij is dit één van de toppers van 2013!
In The Iceman wordt het op waarheid gebaseerde verhaal verteld van de Pool genaamd Richard Kuklinski één van de grootste huurmoordenaars die er geleefd heeft.
Richard komt al snel in aanraking met Roy Demeo (een maffioso) die met name door de ijskoude houding van Richard wel werk voor hem heeft
Dit werk is huurmoorden plegen iets wat goed in het straatje van Richard past omdat het hem allemaal koud laat wat hij moet doen om geld te verdienen. (Vandaar ook de naam The Iceman.)
Zijn vrouw en later zijn 2 dochters weten niets van het werk dat Richard doet en denken dan ook dat hij in de zakenwereld zit.
Richard probeerde een goeie man en vader te zijn, maar gaat hem dit ook lukken zonder dat zijn vrouw en kinderen erachter komen?
Ik zou zeggen ga snel de film kijken, want dit is echt een aanrader!
Ik geef The Iceman dan ook een dikke 9!
Anoniem
Spannend tot het laatst, niet voorspelbaar!
Anoniem
The Iceman is op een vreemde manier een ontroerende film. Het onderwerp doet vermoeden dat je met een thriller te maken hebt, maar doordat het gehele leven van Kuklinski wordt behandeld heb je meer het gevoel naar een docudrama te kijken. Het acteerwerk is zeer goed - vooral van hoofdrolspeler Michael Shannon - waardoor de film bovengemiddeld is te noemen. Zeker een aanrader.
An
Ik verwachtte iets meer van deze film. Vond het verhaal nu iets te afgeraffeld, enigszins oppervlakkig. Het is dat ik het verhaal kende en er een documentaire van heb gezien. Maar toch geef ik de film een zeven en zal hem toch aanraden maar niet als een must, maar als een aansluiting op het boek en de documentaire over Kuklinkski.
Joyce
Het is een film waarbij je ziet hoe een seriemoordenaar (huurmoordenaar) zijn leven leidt: hoe hij een leven kan leiden als maffia-figuur en daarnaast een gezin kan onderhouden en verzorgen. Erg heftige film, omdat je beide werelden van het hoofdpersonage goed leert kennen. Echter, het was voor mij niet direct een vermakelijke film. Er zit weinig verhaallijn in. Het is een biografie, zelf zou ik deze film niet aanraden, tenzij je een fascinatie hebt voor de psyche van een huurmoordenaar.
loading