Cloud Atlas (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en...
Cloud Atlas

Cloud Atlas

Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 45 min

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander, door middel van het verleden, het heden en de toekomst wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Cloud Atlas aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Dit was een bijzonder fraaie film met vooral zeer sterk acteerwerk van diverse geweldige acteurs die ieder een flink aantal verschillende rollen in verschillende tijdzones speelden.
Vooral Tom Hanks speelt erg sterk en laat zien wat hij in huis heeft, hij speelt wel zes verschillende personages.
Je moet er wel goed bijblijven omdat het een behoorlijk ingewikkelde film is omdat er telkens naar een andere tijd geschakeld wordt.

Reviews

Anoniem
Mooie film
Anoniem
De film is erg moeilijk te begrijpen, maar het is de moeite waard om het te kijken.

Het is prachtig gefilmd, met acteurs die meerdere rollen vervullen in verschillende eeuwen.
Anoniem
In het begin van de film lijken het allemaal verschillende verhaallijnen. Het wordt wel vrij snel duidelijk dat er een overeenkomst zit tussen de verschillende lijnen, maar wat dat is, komt pas veel later. De chronologische volgorde tussen de verhaallijnen lijkt aan het begin al wel duidelijk, maar pas aan het einde van de film kom je er achter dat de volgorde niet is zoals je dacht. Goed geacteerd en mooi gefilmd.
Geert
Zeer speciale film, die gaat over liefde, haat, vriendschap, moed, macht, misbruik, revolutie, ....allemaal in verschillende dimensies, tijden en plaatsen binnen het universum. Zelfde verhaallijnen met dezelfde personages maar in andere omstandigheden.... Soms moeilijk te vatten of te volgen, door de constante switch tussen de verhalen, maar heel meeslepend. Goede cast, mooie beelden en mooie muziek. Hij duurt lang maar je hebt niet het gevoel van TE lang, en dat is een goed teken.
Anoniem
Aanrader! Intrigerende verhaallijnen, vlijmscherp gemonteerd, met een vleugje filosofie. Naar het boek van David Mitchell.
Anoniem
Cloud Atlas is zware kost. De meeste films die zoveel geld hebben gekost om gemaakt te worden, zijn vooral gemaakt met het doel om ons (de kijker) te vermaken. Bij Cloud Atlas is dit niet het geval. Deze enorme productie heeft erg duidelijk een kunstenaarsstempel meegekregen, eentje waardoor je meer bezig bent met het volgen en onthouden van, en de linken leggen tussen alle verhaallijnen dan met het genieten van een film. Wel erg knap om 6 verhalen kris kras door elkaar heen te vertellen en het toch nog redelijk begrijpelijk, en veel belangrijker, nog enigszins boeiend te houden.
Toch heeft Cloud Atlas mij teleurgesteld. Ik vind dat de bedoeling van een film in de eerste plaats vermaak moet zijn, en daar is hier niet genoeg van terug te vinden. Uiteindelijk winnen de positieve kanten het nog wel van de negatieve in mijn eindbeoordeling. Mijn cijfer voor deze film: een 7
Mariska
Grappig om te zien dat de acteurs veel verschillende rollen spelen. Niet allemaal even herkenbaar. Mooi verhaal.
Sharda
Cloud Atlas moet je heel geconcentreerd en aandachtig bekijken, anders zal je het helemaal niet begrijpen vind ik. Persoonlijk vond ik het niet leuk, maar ik vind wel dat je het een keer gezien moet hebben, want niet iedereen heeft de zelfde smaak. Er spelen ook bekenden acteurs en het is goed geacteerd. Het is ook een interessant verhaal. Dus het kan geen kwaad om het gezien te hebben.
Anoniem
Interessante bewerking van een door vele onverfilmbaar geachte roman van David Mitchell. Zes verhaallijnen worden in drie uur verteld, waarbij ze zich afspelen in verschillende tijden variërend van halverwege de 19e eeuw tot ergens in de 22e eeuw. De verhalen lijken op zich niets met elkaar te maken hebben, maar in het algemeen zijn ze wel degelijk met elkaar verbonden. Het zijn de handelingen van de personages in het verleden die ervoor zorgen dat in de loop der tijd de dingen gaan zoals ze gaan.
Rode draad in de verhalen kan samengevat worden in een statement van 1 van de personages: "Onze levens zijn niet van onszelf. Van wieg tot graf zijn we met elkaar verbonden in verleden, heden en toekomst"
De personages in de verhalen in de verschillende tijdvakken worden gespeeld door dezelfde acteurs. En wat voor acteurs, we zien o.a. in alle verhalen Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Jim Sturgess, Ben Wishaw, Hugh Grant en Susan Surandon in allemaal verschillende rollen, soms wisselend van geslacht en/of ras.
Hoofdthema is de strijd om vrijheid en daaronder universele thema's als onderdrukking, rebellie, liefde, verraad e.d. die eigenlijk van alle tijden zijn en waar ieder mens ongeacht de tijd en plaats mee worstelt.
Visueel is het allemaal prachtig om te zien en complimenten voor de drie regisseurs dat ze het complexe verhaal redelijk begrijpbaar weten te houden. Onze volle aandacht is wel gewenst om er geen gehele verwarring van te maken. Knap ook dat ze de verhalen door elkaar heen vertellen en door een ingenieuze montage met elkaar weten te verbinden. Een knap stukje cinema!
Anoniem
Interessante film voor wie in reïncarnatie gelooft. Lange zit, goed gespeeld. Je gaat zelf voor de favoriet kiezen.
Anoniem
Vrij lange film, echter wel de moeite waard. Onderhoudend, maar je moet er wel goed bijblijven, soms enigszins verwarrend. Constante verhaallijn slecht moeilijk te herkennen, thema goed en kwaad loopt door de gehele film. Mooie opnames, kortom de moeite waard.
Anoniem
Mooi verhaal over de oneindigheid van liefde en de band tussen zielen. Soms wel een beetje ver gezocht en onnodig ingewikkeld qua sprongen in de tijd. De verhaallijnen zijn hierdoor wel een zeer vermakelijke en een training voor het brein.
Een aanrader voor mensen met een brede interesse in spiritualiteit en die ook van Science Fiction houden.
Anoniem
Interessante film waar je wel je aandacht bij moet houden. Dus niet iets als je even ontspannen wilt kijken. Als ik het goed heb begrepen gaat het over hoe een goede daad door de eeuwen heen uitgroeit tot een revolutie tegen het kwaad. De film is prachtig om te zien, maar de vele verhaallijnen en de meerdere rollen die door dezelfde acteur worden gespeeld zijn misschien nodig, maar leiden ook wel af.
Anoniem
Leuke film, uitgaande van een briljant idee van reïncarnatie. Ik heb me erg vermaakt met deze film. Vooral de acteurs laten zien waarom ze van wereldklasse zijn. Dat het hier en daar wat vaag overkomt was voor mij geen probleem.
Anoniem
Tja, als je alles wat je ziet ook meteen in hokjes wilt kunnen stoppen dan heb je aan lastig avondje. Helaas kunnen de meeste mensen tegenwoordig alleen maar door SBS-achtige programma's entertaind worden en haken af als het moeilijk wordt.
Het is ook een hele dobber geweest om dit, al moeilijk leesbare, boek te verfilmen. Alleen dat verdient al een applaus. Geen onderuitzak-film dus. Goed opletten en genieten van wat je ziet. Met hier en daar wat overacting blijft het wel een Amerikaanse film.
Anoniem
Ten eerste: ik heb me kostelijk vermaakt met het ontdekken van alle acteurs in verschillende "jasjes". Er zat een sarcastisch laagje van humor in de film.
Ik vroeg me echter wel denk ik de halve film af waar hij nou precies over ging. Uiteindelijk heb ik er denk ik wel een goed idee over gekregen.
Voor de rest vond ik de special effects practig! En mijn favo acteur Tom Hanks doet het uiteraard altijd goed voor mij.
Anoniem
Mijn grootste vraag: waar gaat deze film over? Een zeer vreemde, eigenzinnige sciencefictionfilm met een te hoge onduidelijkheid. Overigens zijn de acteurs zijn van hoge kwaliteit.
Anoniem
Vage bedoeling
Anoniem
Ja, wat moet je met zo een film? Topacteurs en sommige verhaallijnen wel interessant. Het totaalverhaal is me zo goed als duidelijk maar wat is alles toch ver gezocht in deze film. Vanaf het begin zoek je mee wat ze nu met dit verhaal willen en aan het eind heb je een gevoel van 'wat moet je hier nu mee?'. Ik vond het alles bij elkaar een uiterst onprettig, totaal niet boeiende en vervelende film. De twee sterren geef ik voor de acteurs!
loading