Titanic: Blood and Steel 1.11 - The Tipping Point (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Mark ontdekt de naam van zijn dochtertje en waar ze woont. Terwijl hij haar gaat...
Titanic: Blood and Steel 1.11 - The Tipping Point

Titanic: Blood and Steel 1.11 - The Tipping Point

Series Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 46 min

Mark ontdekt de naam van zijn dochtertje en waar ze woont. Terwijl hij haar gaat zoeken, lijkt Sofia te vallen voor de charmes van de Amerikaanse accountant Samuel die net op de werf is komen werken. Ineens is Mark niet meer zo zeker van Sofia's loyaliteit. Ondertussen vecht Andrew voor meer reddingsboten op de Titanic, iets waar zijn bazen niets van willen weten. De kloof tussen de katholieken en protestanten wordt steeds groter en Churchill begint zich in de zaak te mengen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Titanic: Blood and Steel 1.11 - The Tipping Point aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
De RMS Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse. Drie zuster-schepen: de 'Olympic', de 'Titanic' en de 'Britannic'. Alle eigendom van Rederij White Star Line en gebouwd in Belfast, scheepfswerf 'Harland and Wolff.
In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht in aanvaring met een ijsberg. De stuurboordzijde werd op verscheidene plaatsen doorboord, waarna het schip ter hoogte van ketelruim 1 doormidden brak, vanaf de boeg (rechts) gezien het tiende compartiment en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 opvarenden kwamen om het leven. Hoewel het niet de grootste scheepsramp in de geschiedenis is, is het zinken van de Titanic wel het bekendste, vooral omdat de Titanic onzinkbaar werd genoemd.
In 1985 werd het schip teruggevonden door Robert Ballard, waardoor er veel informatie aan het licht is gekomen. Het wrak van de Titanic licht in drie delen op 3800 meter op de bodem van de Oceaan. Ismay wilde niet dat het hele dek vol kwam met reddingsboten omdat het de luxe uitstraling zou verpesten en dat het schip toch onzinkbaar zou zijn. Helaas bleek later dat meer reddingsschepen mogelijk meerdere mensen het leven had kunnen redden.
Wat wel leuk is, is dat sommige belangrijke beslissingen die tijdens de bouw en ontwerp gemaakt zijn, nu ook in de serie terug te zien zijn.
Ook bij de meeste personages worden de echte namen gebruikt, dan heb ik het puur over het scheepswerf en leidinggevende en natuurlijk de leden van White Star Line.
Het Zusterschip 'Olympic' heeft nog in totaal 25 jaar dienst gedaan, eerst als luxe passagiersschip en daarna nog als dienst in het leger, totdat ze rijp was voor de sloop.
Zusterschip 'Britannic' is in februari 1914 te water gelaten, toen de eerste wereldoorlog uitbrak is ze in beslag genomen om als Hospitaalschip te dienen, na haar zesde vaart op 21 november 1916 is ze getroffen door een mijn of torpedo en gezonken en zijn 30 mensen om het leven gekomen.
Zo, ik vond het wel interessant om wat informatie over de Titanic zelf te schrijven gezien de titel van de serie.

Terug naar de serie, is Mark toch uiteindelijk erachter gekomen hoe zijn dochtertje heet en waar ze woont, wil Sofia nu naar New York om bij de redactie te gaan werken en Lord Pirrie heeft een burn-out waardoor Sir Edwards de leiding tijdelijk overneemt en gaat de vader van Sofia trouwen met Mevr. McCann, zodat ze samen voor hun gezinnen kunnen zorgen en de baby van Violette.

Zo, op naar helaas alweer het laatste deel, zit met spanning te kijken! Top serie!

Reviews

Anoniem
Het valt me de hele serie al op hoe stijf en afstandelijk de mensen van de directie en overige middel- en hooggeplaatsten zijn als ze met elkaar praten. Ik vraag me af of die stijfheid en directheid er in werkelijkheid ook was. Het hindert overigens niet in het verhaal. Integendeel, daar waar het verhaal wat langzaam en stroperig zou kunnen worden blijft nu het tempo erin. De titanic nadert zijn maidentrip, dat wordt goed in beeld gebracht, doch de onrust onder de arbeiders blijft ook een danig probleem. Het verhaal nadert aldus zijn apocalyps, temeer nu "sofia" besloten heeft naar Amerika te gaan, en "Mark" zijn dochter op her spoor is.
loading