Titanic: Blood and Steel 1.01 - A City Divided (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De jonge Amerikaanse wetenschapper Mark Muir vindt zijn droombaan: meewerken aan de...
Titanic: Blood and Steel 1.01 - A City Divided

Titanic: Blood and Steel 1.01 - A City Divided

Series Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 47 min

De jonge Amerikaanse wetenschapper Mark Muir vindt zijn droombaan: meewerken aan de constructie van het grootste schip aller tijden. Hij reist naar Belfast waar de Titanic wordt gebouwd in de scheepswerf van Harland and Wolff. Het duurt niet lang of Mark wordt geïntroduceerd in de protestantse elite van Belfast. Hij is gecharmeerd van de steenrijke Kitty Carlton, maar hij is net zo geïntrigeerd door Sofia Silvestri, de dochter van een immigrant. Mark leert Belfast kennen als een stad die verscheurd wordt door klassenverschil en religieuze strijd. Als Amerikaan kan hij zich beter afzijdig houden. Maar Mark houdt iets geheim over zijn verleden, iets dat hem op mysterieuze wijze verbindt met de katholieke wijken van Belfast.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Titanic: Blood and Steel 1.01 - A City Divided aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
Ik heb dit deel puur uit nieuwsgierigheid gekeken. Omdat het eerste deel ook gratis is had ik toch niets te verliezen. Wist niet wat ik verwachten moest, maar ik ben zeer positief verrast. Het is een mooi opgezette serie waarbij we een kijkje krijgen hoe de Titanic gebouwd wordt en om het bouwen heen zit een compleet verhaal.
Wat vooral speelt is de verdeeldheid tussen de Katholieken en Protestanten. Dr. Mark Muir keert na zoveel jaren terug naar Belfast (Ierland) en krijgt zijn droombaan bij de firma die de Titanic bouwt. Mark is wetenschapper op het gebied van staal waarmee de Titanic gebouwd wordt.
In dit eerste deel leer je veel personen kennen maar nog niet zozeer de achtergrond van deze personen. Verder ziet de serie er goed onderbouwd uit, schitterende filmset. Het geluid, de kostuums en de camerabeelden zijn erg mooi.
Wel kun je deze serie totaal niet vergelijken met de speelfilm Titanic omdat dit puur gaat over hoe de Titanic tot stand is gekomen.
Ben benieuwd naar het tweede deel, ik ga ook zeker verder kijken!

Reviews

Anoniem
Titanic dat is een film die ik erg lang geleden gezien heb en toen was ik nog 14 ofzo. Een aanrader dat zeker, en de serie is ook wel leuk. Maar ik persoonlijk vind de film het beste... Maar ieder zijn keuze.
In de film wordt beschreven hoe het allemaal gaat en de serie vind ik wel leuk maar nee het is niet zoals de film. Voor degene die hem wel willen zien, kijk niet eerst de film en dan de serie.
loading