Evil Dead (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een afgelegen huisje. Een oude vloek. Het eeuwige kwaad. De oorspronkelijke producenten zijn bij elkaar gekomen voor een...
Evil Dead

Evil Dead

Horror
Taal: Engels Jaar: 2013 Duur: 1 u 27 min

Een afgelegen huisje. Een oude vloek. Het eeuwige kwaad. De oorspronkelijke producenten zijn bij elkaar gekomen voor een angstaanjagende remake van hun eigen horrormeesterwerk. Vijf jonge vrienden hebben het mysterieuze Boek der Doden gevonden. Ze kunnen de verleiding niet weerstaan en bevrijden een gewelddadige en bloeddorstige demon die maar één ding wil: iedereen bezitten. Wie blijft er over om de strijd aan te binden met deze moordlustige, bovenaardse kracht?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Evil Dead aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Rete-spannende film! Gruwelijke krachten een echte klassieke top-horrorfilm die je gezien moet hebben. Geen minuut stil kunnen zitten op de bank. Aanrader als je van horror houdt dus!

Reviews

Anoniem
Deze film is een horrorfilm zoals 'ie moet zijn. Uiteraard erg voorspelbaar met een miezerig verhaaltje, maar meer verwacht je ook dan ook niet. Een paar jongeren in een verlaten bos in een oud huis. De spanning zit er goed in en er zijn best wat schrikmomenten. De special effects zijn aardig gedaan
Anoniem
Minder dan verwacht
Anoniem
Een 5-tal jongeren trekt naar een hut in een bos, om een poging te doen om 1 van hun van een drugsverslaving af te helpen. Ze stuiten op resten van een duister ritueel in de kelder van het huisje en vinden er een vreemd boek.
Evil Dead is waarschijnlijk een van de meest bloederige films die ik tot nu toe heb gezien. Het is een slasher horror zoals je ze vroeger vaker zag. Het is een remake van The Evil Dead uit 1981. Deze remake uit 2013 heeft alles wat een doorgewinterde 'gore' horror liefhebber graag ziet. Veel bloed en gedetailleerde hack en slash momenten, en daarnaast is ie ook nog best wel griezelig mede door de geweldige soundtrack. Het acteerwerk is erg overtuigend en de special effects, hoewel niet overvloedig aanwezig, briljant. Voor de echte liefhebbers van het genre 'gorefest horror' is dit denk ik wel een 10, voor de normale horrorfanaat een 8. Daarom is mijn cijfer voor deze epische horrorproductie, een 9.
Anoniem
Goede film! Maar wel erg misselijkmakend! :)
Anoniem
Evil Dead is een leuke film en hele mooie horrorfilm. Het was spannend en best wel adembenemend op sommige momenten. Het leukste hieraan was dat het verhaal anders is dan meeste. In de meeste gevallen blijft er niet veel over van de mensen die in het huis komen maar in dit geval is er niet veel aan. Ik vind het nadeel dat sommige momenten wist je dat er wat ging gebeuren.
Nicole
Evil Dead een leuke en spannende remake van de orginele film uit 1981. De film uit 1981 heb ik ook toen gekeken, dat wat mijn allereerste horrorfilm, nu 12 jaar later de vernieuwde horrorfilm Evil Dead. Het leuke is dat ik deze film nu gekeken heb samen met mijn zoon, ook voor hem was dit zijn eerste echte harde horrorfilm. Wij beide vonden het een hele goede film, de spanning blijft ook goed op niveau, vooral de muziek en de filmset maken de horrorscènes erg goed, zodat je op sommige momenten aardig schrikt (ook al is de film op sommige punten best voorspelbaar, maar toch schrik je je rot, dat vind ik ook de kik). Verder is de film al vanaf het begin al griezelig en je blijft dan ook de gehele film op het puntje van je stoel zitten. Dit is ook geen horror voor diegene met een zwakke maag, want met het bloed zijn ze in deze film niet zuinig geweest. Ook de special effects, make-up en kostuum zijn perfect. Wij vonden ook vooral actrice Jane Levi als Mia een erg goede en creepy personage neerzetten. Alles bij elkaar een zeer geslaagde film, vooral leuk om met meerdere personen te kijken, omdat je dan je ook mee laat nemen door de andere, vooral met de schrik momenten. Als laatste een tip, blijf even bij de aftiteling verder kijken...Zeker een aanrader! Qua cijfer geven wij een dikke 8!
Alexander
Deze film van de uit Uruguay afkomstige regisseur Fede Alvarez is eigenlijk gebaseerd op de beroemde prent 'Evil Dead' (1981) van Sam Raimi. Die oude griezelfilm vind ik overroepen, goedkoop, saai, amateuristisch, langdradig, idioot, belachelijk grotesk, lachwekkend, slecht geacteerd en helemaal niet angstaanjagend. Deze sfeervolle Amerikaanse remake uit 2013 vind ik echter veel sterker. De locatie is griezelig. Het verhaal wordt op een spannende wijze verteld. Het tempo zit goed. Het scenario is degelijk uitgewerkt. De film bevat voldoende effectieve schrikmomenten. De speciale effecten zijn indrukwekkend. De acteerprestaties zijn overtuigend. De horrorscènes zijn erg bloederig, zien er bijzonder realistisch uit, bevatten veel gore en zijn grotesk zonder lachwekkend te worden. De regisseur slaagt erin het groteske gegeven angstaanjagend te houden. Een aanrader binnen het genre. Echter niet geschikt voor gevoelige kijkers...
loading