De Verbouwing (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tessa van Asselt is geslaagd te noemen: ze is zakelijk succesvol, gelukkig getrouwd en heeft een intelligente, zij...
De Verbouwing

De Verbouwing

Thriller Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 42 min

Tessa van Asselt is geslaagd te noemen: ze is zakelijk succesvol, gelukkig getrouwd en heeft een intelligente, zij het ietwat wereldvreemde, puberzoon. Maar haar zorgvuldig gecomponeerde wereld begint barsten te vertonen als de voortslepende verbouwing van haar huis volledig uit de hand dreigt te lopen en zij afstevent op een huwelijkscrisis. Als daarbij ook grote financiële problemen ontstaan die het voortbestaan van haar privékliniek bedreigen begint Tessa de greep op haar leven te verliezen. De charmante Johan biedt zich aan als reddende engel en belooft om al haar problemen op te lossen, maar ook hij kan de kwetsbare Tessa niet helpen. Langzaam maar zeker en onontkoombaar wordt Tessa meegetrokken in zo'n benarde, levensgevaarlijke situatie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Verbouwing aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Mariska
Een toppertje, zeker voor alle Gooische Vrouwen-fans... Wat een acteertalent onze claimen van kampen... Een heel goed verhaal met verrassende meeslepende fragmenten. Zeker een aanrader!

Reviews

Anoniem
Aardige thriller van Nederlandse bodem. Ik heb het boek niet gelezen, daarom werd ik waarschijnlijk verrast door de wendingen in de film en het plot. Saskia Noort heeft een spannend verhaal bedacht, waarin een vrouw met een depressieve man en een puberzoon in het nauw wordt gedreven door haar eigen verlangens en het draaiende houden van haar privé-kliniek voor plastische chirurgie. Meer wil ik niet verklappen. De cast is goed gekozen en er wordt sterk en aannemelijk in geacteerd; ook de enige echte blootscène wordt esthetisch verfilmd. Soms is de film onverwacht spannend, maar soms ontbreekt het aan de nodige vaart, waardoor het verhaal zich iets te traag ontvouwt.
Al met al een aardige, soms spannende thriller.
Aanbevolen voor liefhebbers van softe thrillers. Ik geef de film een dikke 7.
Marion
Inderdaad een Nederlandse film. De laatste 3 kwartier waren boeiend.

Brian en Marion
Anoniem
Ja, wat kun je tegenwoordig nog vertellen van een Nederlandse film. Er zijn films die nog altijd de oude Nederlandse stijl hanteren en de concurrentie met buitenlandse films moeizaam aangaan en films die toch aanschuiven tegen bijvoorbeeld Engelse of Amerikaanse concurrenten. Deze film? Hmm, ertussen in zou ik zeggen, maar er worden tegenwoordig wel betere films gemaakt. Een aanrader? Ik zou een andere kiezen, tenzij je graag al het Nederlandse werk afgaat natuurlijk.
John
Ik had het boek al gelezen, dus is het verhaal natuurlijk niet meer zo verrassend. Goede acteurs en het boek kwam wel echt tot leven. Het einde was in het boek wat verwarrend maar dat heeft de film juist duidelijk gemaakt. Best een aanrader!
Anoniem
Al lang getwijfeld of ik deze film moesten kijken of niet. Het duurde lang voordat het verhaal op gang kwam. Ook het feit dat deze film onder de rubriek thriller valt, kon ik na 45 min. pas een beetje geloven. Kortom een zeer dun verhaal waar af en toe ook de acteerprestaties onder niveau zaten.
Anoniem
Aan het begin vond ik het een beetje tegenvallen... Er zat niet zo veel actie in en ik moest erg in het verhaal komen. Eenmaal in de film wordt het steeds spannender en interessanter en wil je hem ook echt af zien, dus niet afhaken, het wordt echt de moeite waard om door te kijken!
Anoniem
De Verbouwing was een leuke, maar niet echt verrassende film. Ik had er toch iets meer van verwacht. Het was een typisch Nederlandse film. De nadruk wordt weer op de seksscènes gelegd. Dit is jammer, want dit heeft de film dan weer niet nodig. Het voegt er dan ook niet echt iets aan toe. Mooi acteerwerk van Tjitske Reidinga. In totaal een leuke vrijdagavond film.
Miguel
Ik vond het een leuke film met leuke spelers. Geen absolute topfilm, maar zeker beter dan gemiddeld. Ook in het verhaal zitten verrassende wendingen. Vrouw zit in een huwelijk waarin ze niet meer helemaal gelukkig is en gaat buiten de deur snoepen bij een minnaar. Dat had ze beter niet kunnen doen, want dit is niet de persoon waarvan ze gedacht had dat deze zou zijn. Er blijkt een groot spel met haar gespeeld te gaan worden, een spel dat het daglicht niet kan verdragen. Film is zeker de moeite waard om te huren.
Anoniem
Leuke niet te moeilijke film. Gewoon lekker kijken. Persoonlijk vind ik Johan helemaal geen aantrekkelijke man. Maar wat is Tjitske een goede actrice en een prachtig mens om naar te kijken. Het boek heb ik (nog) niet gelezen, maar van de film heb ik genoten.
Anoniem
Hallo,
Ik heb deze film het weekend bekeken, ook had ik van de zomer het boek gelezen en het is perfect verfilmd. Het kwam allemaal goed over en hele goede verhaallijn en dat het best realistisch overkomt. Het is zeker een aanrader.
Frieda
Anoniem
Deze film vond ik een echte tegenvaller. Vooral als je het boek gelezen hebt, verwacht je toch iets meer spanning in de film. Ik vond de film, ondanks goed acteerwerk van Tsjitske Reidinga, toch wel erg voorspelbaar. Best aardige film hoor, maar zou hem niet speciaal aanbevelen. Jammer, ik had meer verwacht!
Anoniem
Echt een film om op een zondagmiddagje te gaan kijken. Een mooi verhaal over de moeder-zoon-verhouding en over de hebberigheid van geld die men kan hebben. Het is goed acteerwerk en daarbij is het zo dat de film ook lekker wegkijkt. Het is verder niet een hele unieke Nederlandse film, want zo heel veel beter dan de andere standaard Nederlandse films vond ik deze nou ook weer niet!
Anoniem
Deze film is echt een film voor de zondagmiddag. Even verstand op nul en lekker film kijken.
De acteurs laten goed acteerwerk zien. Ze nemen je mee in deze film waardoor je snel in het verhaal zit en er ook in blijft.
Ik zie het niet als een echte triller, maar meer als een dramafilm.
Anoniem
De verbouwing is een leuke spannende film. Echt Nederland. Het heeft een verrassende wending. Na een versiering en uiteindelijk het vreemdgaan wordt ze goed besodemieterd en komt dan uiteindelijk behoorlijk in de problemen. Het is een leuke film, maar ook niet meer dan dat. Dus op een regenachtige dag kun je deze film best huren.
Anoniem
Prima film voor de zondagmiddag. Film ontwikkelt zich steeds verder tijdens het kijken. De regisseur is in staat gebleken je een voorgevoel mee te geven zonder de richting van het plot mee te geven. Goed acteerwerk van de hoofdpersonen. De bijrollen zijn helaas niet zo sterk neergezet. Dit maakt dat het geen topfilm is, maar wel waard om te kijken.
Anoniem
Ik vond dit een leuke film. Echt wat voor de Gooische Vrouwen-fans! Het betreft hier een thriller, maar dat vond ik het niet! Het is wel een spannende film, maar een thriller (?) nee dat niet!
Goed verhaal met een goed einde.
Het is een film van Will Koopman die ook de Gooische Vrouwen heeft gemaakt en dat is zeker een pluspunt. Ik heb zelf het boek niet gelezen maar ik vond het persoonlijk een goede film, dus een aanrader om te kijken.
Anoniem
De film lijkt veelbelovend. Echter evenaart de verfilming naar mijn mening zeker niet het boek.
Het verhaal neemt te snel naar mijn mening een ongeloofwaardige wending. Naar mijn mening lijkt de hoofdpersoon zich al te beseffen in wat voor ellende ze zich stort en gaat er dan toch mee door.
Ook een opstandige zoon maakt wel een erg snelle omslag naar de kant van zijn familie. Het einde vond ik ongeloofwaardig. Maar op zich een onderhoudende film om naar te kijken.
Ilana
Normaal gezien ben ik niet zo van de Nederlandse films, maar ik had het boek gelezen en was toch nieuwsgierig naar de verfilming, want de film 'De Eetclub' (Saskia Noort) vond ik heel goed. Het was best een aardige thriller. Het acteerwerk van vooral Tjitske Reidinga (Tessa) en Peter Blok (Johan) vond ik prima. Het verhaal komt goed overeen met het boek, maar vond het boek net wat spannender. Al bij al geef ik deze film toch een dikke 7.
Miranda
Zoals bij meer films is het boek beter. De personages worden wel goed neergezet. Zeker, Tjitske speelt goed. Het is een 'spannende' film die de hele dag in je hoofd blijft zitten. Leuk voor een zondagmiddag, maar niet meer dan dat.
Anoniem
Ik had het boek gelezen, maar dat was weer weggezakt. Mijn partner wilde de film graag kijken, die had het boek niet gelezen. We vonden het beide een slechte film. Totaal niet spannend. We vonden het ook niet zo goed geacteerd. Ik begrijp niet waarom de film zulke goede recensies heeft gekregen. Geen aanrader!
Anoniem
De film staat vermeld onder het genre thriller, persoonlijk vond ik het totaal geen thriller. Het is af en toe een beetje spannend, maar daar houdt het ook wel bij op.
Ondanks dit minpuntje is het een goede film met een goede verhaallijn. Ook komen er weer veel bekende gezichten in voor.
Anoniem
Geweldige film en mooi geacteerd. Er zit veel herkenbaars in deze film. De plastisch chirurg wordt door een zogenaamde oude vriend geholpen met haar dreigende faillissement. Ze raakt verzeild in een corrupte bende die nergens voor terugdeinst. Haar zoon wordt ook beïnvloed door Jan en alleman. Haar beroepsethiek wordt zeer op de proef gesteld. Een zeer onderhoudende film.
Eliza
Een actie code voor een gratis film. Geen liefhebber van de Nederlandstalige films (sorry kan echt niet kijken naar een Nederlands gesproken film) daar kom ik nu voor één keer op terug. De reclame op meJane.com trok mij de hele tijd, toch gehuurd en enorm genoten. Wat een heerlijkheid en wat een compliment voor deze Nederlandse thriller, please laat er meer volgen dan ben ik zeker om...
loading