The Magic of Belle Isle (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De aan een rolstoel gekluisterde Monte Wildhorn was altijd een schrijver maar geeft nu de voorkeur aan de...
The Magic of Belle Isle

The Magic of Belle Isle

Drama Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 45 min

De aan een rolstoel gekluisterde Monte Wildhorn was altijd een schrijver maar geeft nu de voorkeur aan de fles en een teruggetrokken bestaan. Dus het onderhouden van een zomerhuisje aan een meer zou iets kunnen zijn wat in zijn straatje past. Hij krijgt echter meer dan hij gehoopt had. Hij raakt bevriend met de familie die naast hem woont. Het gezin bestaat uit de knappe alleenstaande moeder Charlotte en haar 9-jarige dochter Finnegan die hem betaalt om haar meer te leren over verbeelding.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Magic of Belle Isle aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Katleen
Mooie, intense, grappige, ontroerende film.

Reviews

Anoniem
Hele fijne film en weet je te raken. Af en toe een klein traantje, doordat de film laat zien waar het eigenlijk allemaal om draait. Jammer dat de film een (mooi) einde heeft, had nog veel langer kunnen kijken ;-)
Anoniem
Mooie film met Morgan Freeman. Goede cast en heerlijk einde voor de zondagmiddag!
Anoniem
Een zeer fijne film. Ik houd van films in de zomer. Vrolijke kleuren. Ik voelde me weer even een kind. En erg geïnspireerd.
Anoniem
Dit is een film die je na het zien met een goed gevoel achterlaat. Prachtige rol van Morgan Freeman. Een aanrader.
Anoniem
Films met Morgan Freeman zijn volgens mij altijd goed. Ook deze film maakte mijn verwachtingen weer waar: de rol van Freeman als dronkenlap die niet meer wil schrijven, is fantastisch. Het is mooi om te zien hoe hij een band ontwikkelt met zijn buurmeisje en haar in haar fantasiewereld laat geloven. Deze film is een aanrader en geeft je regelmatig een lach en een traan! Ik heb genoten.
Anoniem
Morgan Freeman is een goed acteur die altijd wel een bepaald niveau in zijn spel weet te halen en eigenlijk nooit teleursteld. Ook in deze film is hij in prima vorm en dat mag ook gezegd worden van zijn tegenspelers met name de actrices die de kinderrollen vervullen leveren prima werk af. De film zelf vertelt een mooi verhaal. Een schrijver met drankprobleem die het allemaal niet meer ziet zitten vind in het afgelegen plaatsje Belle Isle waar hij de zomer doorbrengt als oppasser voor een hond een vriendschap en uiteindelijk vriendschappen die hij nooit meer verwacht had te vinden. Hele mooie film.
Anoniem
Een erg mooie ware film. Weer een voorbeeld dat kinderen de toekomst hebben en dat kinderen de waarheid spreken/tonen. Ik ben een grote fan van dit soort films! Werkelijke leven gaat helaas niet altijd zo, maar de impact die mensen en dingen op elkaar kunnen hebben zijn groot! Een grote aanrader deze film!
Ruben
Wat een mooie en ontroerende film! The Magic of Belle Isle bevat inderdaad een beetje magic, Een prachtig verhaal waarin een afgezakte schrijver inspiratie op doet. Niet alleen inspiratie om te schrijven, maar inspiratie om verder te leven. De film bevat veel grappige momenten, bijvoorbeeld met buurjongen Carl en hond Spot. Echt een aanrader!
Odi
Een film die je eigenlijk bijna niet zo moeten huren, maar moet kopen. Zo prachtig is het. Het verhaal is aangrijpend, herkenbaar en geeft stof tot nadenken in je eigen leven. Topper!
Anoniem
Deze film gekozen omdat hij hoog in de ranking van populariteit stond. Dat is deze niet voor niets, mooi verhaal waarin je geniet van de rol van Morgan Freeman. De aandacht die hij heeft voor de kinderen en een gehandicapte jongen waarmee hij een band weet op te bouwen zijn hartverwarmend. Daarnaast zijn het ook mooie beelden in een mooie omgeving. Kortom een film waar we echt van hebben genoten.
Anoniem
Wat een topfilm! Morgan Freeman nu eens in een andere rol, alhoewel het toch weer een beetje nijgt naar Onze Lieve Heer maar dan verwoord in een real life persoon. Door een CVA getroffen schrijver die het voor gezien houdt en liever drinkt dan schrijft, belandt in een zomerhuis om op een hond en het huis te passen. Een buurmeisje, dat van hem wijze woorden en betekenissen wil kopen van haar zakgeld, zet hem uiteindelijk weer achter de typemachine om de laatste bladzijde te herschrijven uit een oud boek dat hij ooit heeft geschreven. Als een soort opa wordt hij omarmd door het gezin dat naast hem woont.
Wim
Dit is nou echt eens een prachtige film met inhoud en oh zo romantisch en natuurlijk weer zo prachtig gespeeld door Morgan Freeman. Ja ik vond hem zo mooi dat ik hem de volgende dag weer heb gekeken. Dat doe ik echt nooit. Gewoon alleen om weer die magische sfeer te proeven, een topper!
Anoniem
Een heerlijke rustige en romantische film. Het verhaal is bijna sprookjesachtig romantisch. Morgan Freeman in eens een andere rol dan we van hem gewend zijn. En die past hem prima. Als de aan een rolstoel gekluisterde oude Monte brengt hij verhaal op Belle Isle. Als schrijver die niet meer schrijft en een ogenschijnlijk onsympathiek karakter, steelt hij ongewild de harten van de bewoners.
Een film voor lekker samen op de bank. Een vette aanrader als je van romantiek houdt.
Erik
Ik heb met veel plezier naar deze film gekeken. Mooie verhaallijn. Sowieso fan van Morgan Freeman. Ook in deze film weer een goede prestatie geleverd. Verder goede acteurs en goed geregisseerd! Chapeau! Absolute aanrader.
Anoniem
Van deze film en van acteur Morgan Freeman had ik eigenlijk meer verwacht. In de film zat niet veel vaart, was vrij traag zelfs en was deels ook voorspelbaar. Het acteerwerk was ook niet echt geloofwaardig. Jammer, want de recensie leek veelbelovend. We hebben de film daarom uiteindelijk ook niet afgekeken.
da
Het is wel een heel zoetsappige film. Zeer voorspelbaar wat we wel erg jammer vonden. Aan de acteerprestaties heeft het niet gelegen, want die waren goed. Mijn vrouw wilde een vier geven, ik een 6, komen we op 5 uit.
Anoniem
Ik ben zwaar onder de indruk van dit prachtige verhaal. Zo klein, integer en mooi. Geen flitsende scènes met vuurwerk, maar schitterend uitgewerkte dialogen met werkelijk fantastische acteurs. Morgan Freeman is geweldig. Ik moet nog even verwerken welke beelden ik gezien heb en vooral welke treffende woorden ik gehoord heb. Woorden om bij stil te staan en die het waard zijn om te overdenken.
Anoniem
Prachtig mooie film.
Alweer een topprestatie van Morgan Freeman.
Al de bijrollen zijn goed, tot zeer goed gespeeld.
Leuk ervan is de verschillende karakters die je in de film tegen komt.
Er zijn momenten dat je moet lachen en er zijn veel momenten dat je naar je zakdoek moet grijpen.
Prima verhaal. Een aanrader.
Mark
Mooie film!
Lisette
Morgan Freeman in de hoofdrol doet al veel goeds vermoeden en dat maakt deze film ook voor honderd procent waar. Het is zo'n film waarin je je eigen gedoe even vergeet en meegaat in de heerlijke flow van deze film waarin het gaat om verbondenheid, loslaten en een nieuwe weg vinden. De film heeft een goed eind en laat ook daar ruimte voor een eigen invulling van de laatste bladzijde van het boek. Het spoort aan tot gebruik van je eigen "imagination" lijkt het wel, zoals ook de hoofdpersoon dat in de film doet.
Anoniem
Dit is een hele mooie film met een prachtig verhaal dat je helemaal meeneemt. Je ziet hoe de man Morgan Freeman helemaal opleeft met de kinderen. Echt een moie familiefilm, tranen kwamen zelfs los. Ik geef deze film een 9. Echt een aanrader om te kijken
Stefan
Wonderfully poetic movie with a great Morgan Freeman. If you are into words you will love this.
Rianne
Wat is dit een prachtige film! Naast de altijd geweldige Morgan Freeman is er nog plek voor superleuke karakters: de dochters, een dorpsgek en zelfs de hond. Een echte aanrader voor de kerstvakantie en geschikt voor alle leeftijden. Speciaal voor de dames zet de doos met tissues klaar.
loading