Monsieur Lazhar (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het hartverwarmende verhaal van Monsieur Lazhar, een Algerijnse immigrant, die leraar wordt op een lagere school...
Monsieur Lazhar

Monsieur Lazhar

Drama Komedie Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2011 Duur: 1 u 31 min

Het hartverwarmende verhaal van Monsieur Lazhar, een Algerijnse immigrant, die leraar wordt op een lagere school in Montréal. Hij neemt er de plaats in van een lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd zelf baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen. Een ontroerende film over verwerking van rouw, schuldgevoel, vriendschap en hoop die doet denken aan films als Être et Avoir en Entre les Murs.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Monsieur Lazhar aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Mooie film met actuele thema's erin verwerkt. Kinderen spelen erg naturel. Boeiende film.

Reviews

Marjon
Een prachtige film met goede karakters die gespeeld worden door de juiste acteurs. Het verhaal, of eigenlijk de verhalen, vloeien mooi in elkaar over en versterken elkaar. Er wordt op een natuurlijke manier gespeeld door alle karakters. Dit is vooral knap van alle kinderen in de film. Het levert alles bij elkaar een prachtige film op met een glimlach en een traan. Kortom de film valt van harte aan te bevelen.
Marie-Noelle
Rakend schooldrama met onverwachte wendingen. Het publiek wordt gedwongen om over de gevolgen van bepaalde gebeurtenissen na te denken. Knap acteerwerk, vooral van de jongsten. De film laat ons ook zien hoe hard kinderen soms tegen elkaar kunnen zijn. Zeker de moeite waard om voor een paar euro's te huren.
loading