Jackie (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan...
Jackie

Jackie

Komedie Drama Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 36 min

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Jackie aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Ik heb de film met een dikke smile op m'n gezicht bekeken. Was voor mij een dikke 9, als alternatief voor de aangeboden kerstfilms;-).

Reviews

Anoniem
Het is een hele leuke film, omdat het geen standaard film is en ik dit verhaal nog niet eerder heb gezien. Het verhaal is goed te volgen, maar niet te simpel. Leuk dat hij Nederlands is, zo kon mijn broertje hem ook volgen en hij vond hem ook erg leuk. Zeker leuk om te kijken!
Jj
Gave film! Het plot wijzigt aan het eind onverwacht, dat geeft de film een extra dimensie. De psychologische ontwikkeling van de zussen is mooi om te zien. Vanuit hun verschillende werelden weten ze een brug te slaan naar elkaar toe.
Leonie
Jackie, met de zusjes van Houten. Wat een leuke film.
Goed acteerwerk van iedereen. In een mooie omgeving gefilmd.
Wat ook verrassend was, is het einde. Het was een einde die we niet hadden verwacht. Het is zeker een leuke film om te gaan kijken. Kortom een aanrader om te gaan kijken.
Astrid
Film over twee zussen die niet weten wie hun moeder is tot ze een telefoontje krijgen. Samen gaan ze naar Amerika en met hun moeder op weg naar een revalidatiecentrum. Tijdens de reis leren ze elkaar kennen en ontstaat er een band. Maar niet alles is wat het lijkt. Kortom een leuke film die de moeite waard is om te kijken.
Layla
Leuke Nederlandse film met een verrassende afloop!
Anoniem
Deze film is heerlijk om op een koude of regenachtige middag lekker met een bak popcorn te bekijken. Goed acteerwerk van de zussen met een verrassende twist aan het eind. Moet je gezien hebben.
Anoniem
Deze film van de zusjes van Houten is echt een aanrader! Carice speelt zo als altijd haar rol voortreffelijk. In de film spelen ze een tweeling die beide een totaal ander leven leiden en tijdens de reis met hun moeder, elkaar beter leren kennen en tot de ontdekking komen dat ze niet het leven leiden dat ze diep in hun hart verlangen. Het verhaal is humoristisch en ontroerend. De afloop van de film was voor mij totaal onverwacht.
Anoniem
Heerlijke film voor een middagje op de bank. Ik ging helemaal mee in het verhaal en was geboeid door de ontwikkelingen. Heel leuk om te zien hoe de zusje zo naar elkaar toe groeien!! Een echte aanrader.
Christophe
Het basisverhaal is behoorlijk vergezocht (de verloren gewaande hippiemoeder van een tweeling die wordt opgevoed door een homokoppel) maar Jackie slaagt erin te overtuigen. De film heeft een hoog feel-good gehalte maar wordt nergens te klef. Een Amerikaanse roadmovie met Hollandse randjes. Verfrissend.
Anoniem
Ik heb mij prima vermaakt met deze film. Mooi uitgedacht verhaal, laag tempo (maar dit is niet storend). Mooie momenten, grappige momenten en top geacteerd door de 3 hoofdrolspeelsters. Een film die je doet glimlachen, vermakelijk is, maar ook af en toe een emotioneel moment heeft. Bij sommige films vind ik het jammer als die is afgelopen; dit is zo'n film. Een dikke 9! Een aanrader dus.
Remie
Verrassend en leuk. Ik vond het een erg vermakelijke film. en Carice van Houten was ook weer erg goed in deze film. Net zoals haar zus trouwens. Niet veel op aan te merken.
Anoniem
Ondanks lage verwachtingen viel de film mij erg mee. Geen absolute top maar zeker vermakelijk en een leuke roadmovie. Je kunt deze film zeker huren. Een 7.
Misha
Prachtige, originele roadmovie. Drie actrices die de sterren van de hemel spelen in betoverende landschappen. Vooral Holly Hunter is geweldig als de stoere, kwetsbare, irritante en lieve Jackie, die direct inzicht heeft in het functioneren van de andere vrouwen. Boeiend plot met verrassende wendingen. Was echt geroerd bij bepaalde scènes, die ik niet wil verklappen.
Fred
Het zou een aardige film kunnen zijn. Carice en Jelka spelen weliswaar hun rol, maar het hele verhaal kabbelt een beetje door en daar wordt je als kijker een beetje moe van.
Ik ben dus bij deze film gewoon in slaap gevallen.
Zonde van de moviepoints
Nadine
Mooie film met diepe onderlaag. Mooi en realistisch gefilmd! Leuke humor. Goede cast en goed geacteerd! Leuk dat er ook in gezongen wordt. Ben niet gecharmeerd van de taal die er af en toe voorbij komt, maar wel begrijpelijk in de situatie. Bijzondere wending aan het einde.... Moet je echt zien!
Anoniem
Ook ik ben niet zo van de Nederlandse film. Vaak is het geluid erbarmelijk. Hier niet. Goed verstaanbare teksten, met prima muziek. Een prettige film om naar te kijken. Goed verhaal, dat door de 3 vrouwelijke actrices fantastisch wordt verbeeld. Prachtig verfilmd, de omgeving is om van te smullen, prettige humor, met mooi menselijk verdriet. Aanrader. Niet alleen voor vrouwen.
Patrick
Ik heb de film 2 keer gezien. Ik vond het een vermakelijke film. De verhaal lijn is apart, vooral het einde was alles behalve voorspelbaar. Ik vond humor in de film erg grappig! Carice van Houten vind ik een geweldige actrice. Ook deze rol vond ik het haar goed doen! Je moet niet met veel verwachtingen deze film kijken, maar hij kijkt lekker weg!
minka
Mooie film. Best veel humor, maar ook een tranenfilm,
zeker de moeite waard. Hou doorgaans niet zo van Nederlandse films, maar deze is zeker de moeite waard.
Miguel
Nou, weer een leuke film gezien: Jackie. Er wordt prima gespeeld (en gezongen) door de zusjes van Houten. De film bevat humor en het einde is werkelijk hilarisch. Een onverwacht einde dus, niet wat je verwacht. Tijdens de film zie je prachtige (vooral woestijn)landschappen uit de VS, en gedurende hele film wordt er dan ook eigenlijk rondgetrokken waardoor je steeds nieuwe decors hebt. De film toont ook een beetje, of zelfs wel meer, de vergane glorie in de VS en dat het toch niet allemaal zo super is als in veel films en tv series wordt voorgespiegeld. Toch een beetje het harde leven zoals een groot deel van de Amerikanen dit dagelijks meemaken. Geen echte film die bijblijft, maar zeker de moeite waard.
Diane
Mooie film!!
Thandiso
Voor een Nederlandse film is het een goede film. Mooie verhaallijn en prima camerawerk.
loading