Hugo (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. NEDERLANDS ONDERTITELD. Wanneer de gewiekste en vindingrijke Hugo een geheim ontdekt dat hem werd nagelaten door zijn vader,...
Hugo

Hugo

Familie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 1 min

NEDERLANDS ONDERTITELD. Wanneer de gewiekste en vindingrijke Hugo een geheim ontdekt dat hem werd nagelaten door zijn vader, probeert hij het mysterie te ontrafelen en begint hij aan een zoektocht die iedereen rondom hem zal transformeren. Zijn reis zal hem naar een veilige en geborgen plaats leiden die hij eindelijk zijn thuis kan noemen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Hugo aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Hugo, our main character, forced to be living and surviving as orphan all by himself in what seems Le Guare de L'Est in Paris. But he won't be alone for long. There are good people accompanying him in his kind of David Copperfield-adventure. A little puppet, an automaton, in a way assists Hugo in his search for an answer to the universal question: "What is my purpose?". A great family movie we absolutely reccommend.

Reviews

Jeffrey
Prachtige film! Het is inderdaad een hele 'lieve' familiefilm, maar gelukkig nergens zoetsappig en vooral visueel heel erg mooi. Wat mij betreft het enige minpuntje is dat iedereen in Parijs Engels praat, maar dat wordt weer gecompenseerd door de perfecte bijpassende Franse muziek.
Een aanrader voor iedereen die van cinematography houdt.
Ludo
We hebben met het hele gezin genoten. Leuke familiefilm met heerlijk nostalgisch tintje. De geheime plekjes achter de muren van het treinstation maken deze film tot de droom van elke jongen. Geweldige acteerprestatie en fantastisch decor, deze film kon mij echt bekoren!
Esther
Film is prachtig gemaakt maar ik had er meer van verwacht, had gedacht dat er meer magie in zou zitten. Kreeg wel die indruk door de voorstukjes.
Peter
In feite is Hugo een slechte film, maar wel eentje waar ik enorm van genoten heb. Wat ik niet waardeer is dat Scorsese wederom de pretentie het hoogst waardeert, en daarbij geen oog had voor grote gaten in de logica en geen eenduidige keuze maakte voor genre of boodschap. Wat blijft, is dat de film een schitterende ode is aan de filmpioniers die durfden te dromen. Het Parijs van de jaren 1930 is niet natuurgetrouw weergegeven, maar in een mistige gloed, die erg doet denken aan sepia-tonen of ingekleurde oude films. De stad is zelden mooier in beeld gebracht. De hoofdrolspeler, een kleine jongen, is verbluffend en een waardige tegenspeler voor Ben Kingsley, die de sleutelfiguur is. Maar dan, te midden van het dromerige en feeërieke, komt ineens Sasha Baron Cohen met zijn grote poten door het beeld denderen. Het is een grappige rol, en driewerf bravo voor de Dobermann, maar eigenlijk is Ben Kingsley voldoende motief voor de jongen om in de muren verscholen te blijven, en ik vraag me dus af waarom een mooie film niet gewoon mooi mag blijven, zonder dat extra commercialisering nodig is. Tenslotte is de film buitengewoon expliciet in het uiteenzetten van de filmgeschiedenis, alvorens ernaar verwezen wordt. Wat meer subtiliteit was een verbetering geweest, en hoe erg is het eigenlijk als mensen bij een schitterende nachtmerrie niet meteen aan een film van Lumière denken? Kortom een mooie kunstfilm, maar een zwakke opbouw.
Anoniem
Geweldige familiefilm. Fantasie, avontuur en spanning. De acteurs spelen erg goed en overtuigend hun rollen die mooi zijn weergegeven. De beelden zijn mooi en geven een goed beeld van het tijdperk waarin het zich afspeelt. Er is veel ruimte voor zelf fantaseren en je begeven in een wonderbaarlijke fantasiewereld. Zeker een aanrader voor het hele gezin. Genieten van begin tot eind.
Masja
Mooie film, mooie effecten en een goed verhaal. Vertelt ongemerkt een stuk filmgeschiedenis.
Jan
Het is een zeer aan te raden film. Mooi decor en een mooi verhaal. Het neemt je mee de tijd in en blijft je boeien.
Anoniem
Als familiefilm zeer de moeite waard. De film laat je je inleven in de personages. De kinderen gaven de film een hoog cijfer. Ze hebben de film 2 keer bekeken en ontdekten iedere keer wat nieuws.
Anoniem
Vond het een mooie film. De decors en achtergronden waren erg mooi. Ik hou wel van vintage spullen uit die tijd. Het verhaal is erg leuk, maar inderdaad zeer triest als hij alleen door het leven moet. Het meisje maakt een geheim spannend. Maar ook het oude Gare Du Nord is mooi weergegeven zoals voor die tijd. Diezelfde effecten zie je ook in de Harry Potter films, maar ook Narnia. Deze film krijgt voor mij een 8 voor het verhaal en decor. ....
Monique
De film is geheimzinnig. De jongen vind ik een triest leven leiden, maar de jongen schijnt er niet mee te zitten, maar de film blijft spannend tot het eind.
Sandra
Een erg leuke familiefilm. Leuk om terug in het verleden te gaan van de filmwereld. Ook prachtig om het station eens op een andere manier te zien. Er zit een goed verhaal in en in de film worden mooie decors getoond. Zeker een aanrader en erg leuk om samen gezellig met het hele gezin te kijken.
Anoniem
Vermakelijke zondagse film. Martin Scorsese en Johnny Depp hebben met deze film maar liefst 5 Oscars en een Golden Globe binnen weten te slepen. Met Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Jude Law en Christopher Lee in slechts enkele van de (hoofd)rollen. Schitterende decoren/sets, die in 3D vast en zeker heel mooi uit de verf komen. Goed gekozen muziek. Over het algemeen gebeurt er eigenlijk helemaal niets spannends in de film, maar desondanks blijft hij wel vermakelijk. Personages hadden misschien wel wat meer diepgang mogen krijgen. Een (kinder)film over het filmen van een film.
Natanaël
Wij vinden het een mooie film. Mooi gefilmd, mooie decors, spannend. We vonden de verhaallijn leuk. Een leuke film voor het hele gezin.
Robert
Ik vind het een goede film. De film is geschikt voor het hele gezin. Het is een film waar je in opgaat en je ook mee gaat leven met Hugo. De film wordt op den duur ook niet saai en er blijven nieuwe dingen gebeuren. Ik raad je deze film echt aan.
Sarah
Een film die je moet gezien hebben. Echt prachtig! Heb er tranen bij weggepinkt. Echt mooi!
Nicole
Hugo is een geweldige familiefilm. Wat deze film apart maakt is het geweldige decor en kostuums, en ook de scenes waarin je Hugo ziet achter de muren van het treinstation in Parijs, het mechanisme van de grote klokken en de uitkijk over Parijs. Hugo Cabret (voortreffelijk gespeeld door Asa Butterfield) is een jongentje die in 1931 opgroeit op het treinstation "Gare du Nord", hij heeft beide ouders verloren, en heeft als einige over als herrinnering aan zijn vader een opwindbare Robot, die hugo probeert te herstellen, hij krijgt daarbij hulp van het meisje Isabelle (Chloë Moretz), als hun dit lukt begint het avontuur voor Hugo pas echt. De Regie is gedaan door Martin Scorsese. Naast de regie heeft Martin Scorsese ook de productie gedaan samen met o.a. Johnny Depp, Graham King. De film Hugo is een verfilming van het kinderboek 'The invention of Hugo Cabret'. In 2012 kreeg de film een Golden Globe voor beste Regisseur, en won 5 Oscars. Het genre van deze film is Avontuur/Mysterie. Ook vond ik de acteurs erg goed, en de Oscars zijn terecht gewonnen voor de Visual en Special effects en fotografhie/camera wat die zijn echt prachtig in beeld gebracht. Zeker een aanrader en erg leuk om samen gezellig met het hele gezin te kijken, ik vond de film echt helemaal top!!
Iris
Hugo is een echte familie film. De film gaat over een jongen die zich in zijn eentje moet redden omdat hij geen familie meer heeft. Hij leid geen indrukwekkend leventje maar als Hugo een meisje ontmoet en zij de sleutel tot een heel groot geheim heeft begint zijn leven pas echt.
Anoniem
Leuke film, kijkt makkelijk, met een goed verhaal.
Anoniem
Super mooie film die je meeneemt naar een andere wereld. Goede acteurs waaronder jude law een van mijn favorieten,alleen jammer dat hij maar kleine rol had in deze haast betoverende film. De film duurt vrij lang maar is totaal niet vervelend omdat het verhaal je blijft boeien. Deze film heeft bijna alles wat in dit soort films hoort te zitten. Heb hem in mijn eentje gekeken maar natuurlijk uiterst geschikt voor heel de famillie.
Anoniem
Visueel spectakel in sepiatinten gefilmd, passend bij de sfeer en het tijdsbeeld van het verhaal, namelijk het Interbellum. De hoofdpersoon Asa Butterfield schittert als kindacteur tussen andere grote acteurs, zoals Ben Kingsley en Jude Law en weet het personage puur en echt te doen overkomen. Het verhaal blijkt een ode te zijn aan een van de eerste stomme filmmakers in het fin de siècle van de vorige eeuw. De film is mijns inziens ook te promoten binnen het filmhuiscircuit. Al met een een aanrader voor liefhebbers van Britse sfeerfilms in het genre Olivier Twist en A Christmas Carol, maar ook voor Harry Potterfans.
Ralf
Waanzinnig mooie film. Jammer dat ik deze film niet destijds in de bios heb gekeken. Door de negatieve verhalen over geweldige trailers, maar tegenvallende verhaallijn, koos ik ervoor om deze film niet in de bios te kijken.
Gelukkig heb ik 'm nu alsnog gezien. 't Verhaal is voor de meesten dan wellicht niet zo boeiend en er zit wat weinig actie in, maar de verbluffend mooie scènes en effecten maken alles goed.
Dikke 10 voor deze hommage aan Georges Méliès.
Alexander
'Hugo' is een bijzonder sfeervol, visueel verbluffend, magisch en sprookjesachtig spektakel. De aankleding (decors, kostuums, rekwisieten,...) ziet er fantastisch uit. Er wordt goed geacteerd door o.a. Ben Kingsley, Chloë Grace Moretz, Helen McCrory en Sacha Baron Cohen. De show wordt echter gestolen door Asa Butterfield. Hij is schitterend als Hugo Cabret. Martin Scorsese had circa 170 miljoen dollar nodig om deze productie tot stand te brengen, maar het resultaat mag gezien worden. Alleen al het intro is een meesterwerk op zich. Dikke aanrader!
loading