The Woman in Black (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In zijn eerste rol na het Harry Potter avontuur speelt Daniel Radcliffe Arthur Kipps, een jonge advocaat die...
The Woman in Black

The Woman in Black

Horror Thriller
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 31 min

In zijn eerste rol na het Harry Potter avontuur speelt Daniel Radcliffe Arthur Kipps, een jonge advocaat die naar het dorpje Crythin Gifford gestuurd wordt om een erfenis te regelen. Aan de rand van het dorp aan de drassige Britse oostkust moet hij de papieren van de overleden Alice Drablow doorspitten. Terwijl hij in volledige afzondering in haar oude, door moerassen van de buitenwereld afgesloten landhuis werkt, ontdekt hij langzaam het tragische geheim van de vrouw. Een geheim dat nog altijd de rillingen over de ruggen van de dorpelingen laat lopen. Wat de rondwarende vrouw in het zwart er mee te maken heeft wil niemand hem vertellen, maar haar verschijning brengt iedereen, ook Arthur, tot absolute doodsangst...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Woman in Black aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Wat een beklemmende film! Erg goed.

Reviews

Anoniem
Ik heb de trailer gezien en stukjes uit de film, en ik zou deze film heel graag willen zien!
Anoniem
Als je Daniel Radcliffe als Harry Potter gewend bent, zal deze film in het begin even wennen zijn. Zijn acteerwerk in deze film overtrof mijn verwachtingen. Dit is een spannende en goed opgebouwde film met de nodige schrikmomenten. Hij heeft me geen minuut verveeld en de film is niet voorspelbaar.
Anoniem
Spannende en sfeervolle film. Daniel Radcliffe speelt boven verwachting. Veel goede schrikmomenten en goed verhaal. Zeker het kijken waard.
Anoniem
Het is een ontzettend spannende film met hele goede en ook veel schrik momenten. Het is heel knap dat er nauwelijks gesproken wordt in de film maar toch blijf je in het verhaal. Dit komt natuurlijk ook omdat er een topacteur in speelt. Het speelt zich al een aantal jaren geleden af, hierdoor lijkt ook alles in zwart wit te zijn. Zeker aan te raden!!!
Kevin
Goede film en goed acteerwerk van Daniel.
Het mysterieuze en onvoorspelbare karakter van het verhaal blijft boeien.
Anoniem
Een film met heerlijke 'surprise' momentjes. Van te voren geen echte verwachtingen over de film gehad. Al met al bleek het een superfilm te zijn. De film trekt je vanzelf wel erin! Een film die je vanaf het begin tot het eind weet te boeien. Kijken dus..!!
Ashna
...Het verhaal is mysterieus en netjes gebracht. Watkins bouwt zijn film netjes op en dat hij montage, beeld en geluid als een pro de baas kan is ook hier weer duidelijk. De schrikmomenten zijn goed gekozen en weet soms echt eventjes eng te zijn... Ik vond het echt een goede film! leuke schrikmomenten en wat ik vooral had... Ik dacht niet steeds: "wanneer pakt hij nu zijn toverstok"?
Ik zag hem dus totaal niet als Harry Potter. De personages zijn duidelijk en doorgrond.
Sfeer, regie, acteerwerk, verhaal: allemaal erg goed. Behalve voor mensen zoals ik; ik ben enorm schrikachtig, dus die meer nephorrors zijn voor mij wat de echte horror is voor de fans van het genre. Schrikmomenten genoeg in deze film, de gillende geesten vliegen je om de oren zoals het een goed spookhuis betaamt. Zeer goede film, vooral met home cinema geluid op hard.
Ranjana
Een goede film, goed verhaal en goed gespeeld.
Niet super spannend, maar dat hoeft ook niet altijd. Zeker de moeite waard om naar te kijken. Zit ook het nodige speurwerk in waardoor de kijker bij de film betrokken wordt. Heel realistisch gefilmd ook, tja dat is toch ook eng...? Het zou je maar gebeuren!
Bert
Tja, goede rol van Daniel. Maar verder absoluut geen enge film. Er zitten een paar enge momenten in die worden gecreëerd door de geluidseffecten. Het verhaal is een dun lijntje en stelt eigenlijk niets voor, terwijl er zoveel over te vertellen valt. Teleurstellend. Wel prachtig gefilmd.
Anoniem
Spannend, mooi en goed gefilmd... Echt zeker de moeite waard. Ik ben helemaal geen fan van Harry Potter, maar ik vond hem in deze film echt op zijn plaats... echt een heel goed verhaal.
Bas
Spannende film, mooi in beeld gebracht. In elk geval goed voor een paar uur verantwoord griezelen. Ik vond hem niet heel erg eng, maar er zitten toch wel een paar goede schrikmomenten in. Gelukkig kreeg ik niet steeds het Harry Potter gevoel bij het zien van Daniel Radcliffe, waar ik eerst bang voor was. Zeker het kijken waard.
Merijn
Zeer goede film. Eindelijk weer eens een film waar de spanning mooi opgebouwd wordt. Camerawerk is goed. Sfeer is mooi neergezet. De verhaallijn is helemaal prima. De puzzelstukjes vallen mooi in elkaar. Was alleen op een gegeven moment het hondje kwijt in het midden van de film, maar de hoofdrolspeler en zijn baasje blijkbaar niet :). Ach ja, kleinigheidjes hou je toch...
Anoniem
Ik kende het boek uit mijn schooltijd en heb het toen verschillende keren gelezen. De sfeer in de film komt erg overeen met wat ik mij herinner van het boek. Een thriller die als verhaal en sfeer mooi in elkaar zit. Toch moet de film het voor mij hebben van de schrikeffecten die je met een film kunt maken, anders is hij niet eng genoeg. En het blijft voor mij onlogisch dat de hoofdpersoon blijkbaar niet bang is voor alles wat hij ziet, maar ja, dan moet je geen griezelfilm kijken...
Anoniem
Ik heb deze film nu twee keer gezien en de tweede keer was hij misschien nog enger dan de eerste keer. De film heeft een bijzondere sfeer en mooie, donkere en duistere decors. Er zitten een aantal echte 'schrikmomenten' in waarbij je echt op het puntje van je stoel zit. Een hele goede, spannende film die ik aan iedereen aan zou raden!
Nicole
The woman in black is op zich een redelijk goed weg te kijken horrorfilm, de spanning en schrikeffecten zijn wel minimaal (je verwacht de hele tijd, nu komt het! maar dan blijft het toch uit). Ook de acteerkunsten vind ik niet overweldigend. Het verhaal is niet bijzonder vernieuwend en in het begin zelfs saai. Al met al een matige film die je na verloop van tijd makkelijk vergeet dat je hem gezien hebt.
Anoniem
Moeilijk uit te leggen of deze film goed was. Ik heb me geen moment verveeld en hij was ook zo afgelopen voor mijn gevoel. Dus wat dat betreft een goede film. MAAR ik heb het ook niet een keer eng of spannend gevonden. Dit is absoluut geen enge film, niet eens griezelig. Wel een redelijk goed verhaal waardoor hij lekker weg kijkt. Maar eng? spannend? griezelig? horror? absoluut niet. Op zich de moeite waard om te kijken, maar verwacht niet een enge horrorfilm. Meer een goed kostuumdrama/mysterie.
Anoniem
Wat spannende momenten en wat schrikeffecten, maar voor de rest een afgezaagd verhaal waarmee al heel wat andere films mee zijn opgebouwd. Elke keer als Radcliffe in beeld komt denk ik "hé daar heb je Harry Potter". Verder een film waar erg weinig aan uitgegeven is. Veel wazige schimmen en zeker niet die special effects die ze tegenwoordig kunnen maken. Vond het eigenlijk zo een beroerde film dat ik het einde al niet meer belangrijk vond. Pfff vermoeiend was deze...
Anoniem
Spannende film met de klassieke spanning, je weet dat er wat gaat komen en toch schrik je. Mooie horrorset en leuk om Daniel Radcliffe in een andere rol te zien dan Harry Potter.
Suzanne
The Woman in Black is echt aan te raden! Wat een meesterwerk. Horror zonder bloed, maar een film die je echt de rillingen geeft. Er is op een hele mooie locatie gefilmd, de sfeer is echt een pluspunt in de film. Daniel Radcliffe zet een sterke acteerprestatie neer en schudt het 'Harry Potter' imago van zich af. De hele film heb ik echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Het einde is ook erg verrassend..
Alexander
Deze Engels-Canadees-Zweedse co-productie van James Watkins is een erg sfeervolle, lekker ouderwetse horrorfilm, die de beroemde Britse degelijkheid uitstraalt. Alhoewel het er in deze prent niet supergewelddadig aan toe gaat, er geen liters bloed vloeien, er geen folterscènes te bespeuren vallen en er geen afgerukte ledematen constant wild in het rond vliegen, is de film toch bijzonder spannend en erg angstaanjagend. Dit is niet alleen dankzij het degelijke acteerwerk en het mooi in elkaar gestoken verhaal, maar dit komt vooral door de mooie en erg griezelige decors (het huis is vreselijk eng), de opmerkelijke sfeerschepping, het gebruik van natuurlijk licht, de uitdrukkelijke aanwezigheid van het donker als dreiging, de doeltreffende geluidseffecten, het speciale kleurenpalet, de langdurige dialoogloze scènes, de plotse verschijningen, de zeer efficiënte schrikeffecten,... Daniel Radcliffe levert een mooie prestatie. Aanrader voor iedere liefhebber van horrorfilms! Let op, deze prent is compleet ongeschikt voor jonge kinderen...
Nicole
Ik heb nog steeds kippenvel van deze film, dit is geen horror waar je bloederige scenes tegenkomt, zoals in andere horrors. Dit verhaal geeft je echt een heel creepy gevoel en koude rillingen. Alleen de set is al eng, het oude verlaten huis dat gebouwd is op een klif, en als het vloed is staat de weg er naarttoe onder water! Dit is de eerste hoofdrol van Daniel Radcliffe, na zijn Harry Potter films. Daniel speelt in deze film de jonge advocaat Arthur. Arthur wordt voor een opdracht naar het dorpje Grythin Gifford gestuurd om de erfenis vast te stellen van de overleden vrouw Alice Drablow. Hiervoor moet hij naar dat afgelegen huis om alle papieren door te spitten, alleen weet Arthur niet dat zowel de dode vrouw als het dorp enge geheimen herbergen, waar hij langzaam achter komt. De film is goed in beeld gebracht, het geeft je zo'n eng gevoel dat je bijna niet durft te kijken. Deze film vind ik zeker een aanrader voor diegene die van een enge, mysterieuze en creepy achtige horror houdt met een goed verhaal! Complimenten voor Daniel Radcliffe en de regisseur! (Een klein minpuntje vond ik het einde?) Maar ik geef toch een 10.
loading