We Need To Talk About Kevin (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Kevin begaat twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een verschrikkelijke daad op zijn middelbare...
We Need To Talk About Kevin

We Need To Talk About Kevin

Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 48 min

Kevin begaat twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een verschrikkelijke daad op zijn middelbare school. In de nasleep worstelt zijn moeder Eva met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid. De relatie met haar zoon verliep vanaf de eerste jaren al moeizaam, maar nu wordt ze geconfronteerd met het ultieme taboe: heeft ze eigenlijk ooit van haar zoon gehouden? In hoeverre is zij schuldig aan Kevin's gruwelijke misdaad?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om We Need To Talk About Kevin aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Sil
Wat een aangrijpende en heftige film die echt het bloed onder mijn nagels vandaan haalde met zoonlief Kevin. Je zal maar zo'n kind krijgen (ondanks de voorgevoelens van actrice Eva Khatchadourian) en later telkens je best doen, maar nooit voldoening en waardering als moeder voelen. Alleen de trailer gaf mij de nieuwsgierigheid en je moet er wel voor gaan zitten omdat alles in kleine stukjes onthuld wordt.

Reviews

Willeke
Wat een ontzettende fascinerende en indrukwekkend film is dit. Die blijft nog we leen tijdje in mijn hoofd hangen. Hij pakt je van het begin tot het einde, de dreiging van iets verschrikkelijks hangt vanaf het begin in de lucht en de onmacht van de moeder is bijna voelbaar en er wordt ook nog eens buitengewoon goed geacteerd. Een film die je gezien moet hebbenn
Coen en Nelly
Dit is zeker een fascinerende film. Mooi gefilmd, goed geacteerd en met fijne muziek erin. Tilda Swinton is ijzersterk en diegene die de verschillende Kevins spelen, zijn ook stuk voor stuk steengoed. Het is eigenlijk nergens spannend, maar voor ons heeft deze film dat ook echt helemaal niet nodig. We waarderen deze film met een mooie, verdiende acht. Absoluut een aanrader!!
Vicky
Ik ben ontzettend blij deze film eindelijk gezien te hebben,tijdens mijn onderzoeken betreft de tot op heden nog complexe materie psychopathie raadde iemand deze film aan en dat is niet onterecht.De film op zich is goed in elkaar gezet,echter ontbreekt er helaas weinig achtergrond betreft de psychopaat Kevin,alsook mochten de gevolgen voor de slachtoffers , in dit geval Eva de moeder meer in een emotionele manier in beeld gebracht worden zoals het in werkelijkheid ook is.Zij zet echter een knappe acteerprestatie neer,de film laat ons echter met een vraagteken zitten maar desalniettemin een 8 !
Peter
Nou vond ik hoofdrolspeelster Tilda Swinton al erg goed, maar in deze film is ze echt verbluffend overtuigend. In deze behoorlijk zware film zet Swinton een rol neer van een moeder die vastzit in haar moedergevoel voor een kind van wie je eigenlijk niet kunt houden.
In sommige scènes is de spanning tussen haar en haar zoon voelbaar.
Rest van de acteurs goed gecast, goed geacteerd; film zit van A tot Z goed in elkaar.
Anoniem
Onder de indruk van deze film. Je moet er wel even goed voor gaan zitten om de verhaallijn te kunnen volgen. Ben erg onder de indruk van de acteerprestaties van de moeder, buitengewoon goed geacteerd. Het tempo van de film ligt niet hoog, maar dit is niet storend. Goed uitgedacht en indrukwekkend. Een film waar je na afloop nog over nadenkt.
Anoniem
Geweldige film. Beetje ongeloofwaardig bij de kinderscènes. Als je dan reviews leest als...........Niet echt spetterend, maar wel een film om je avond te vullen............. Tjee, ga dan lekker naar SBS6 liggen kijken. Dan worden al je avonden gevuld. Heb je ook lekker iets te vertellen de volgende dag. NOT.
Marida
Echt een film waar je voor moet gaan zitten. Concentratie is vereist om de verhaallijn goed te kunnen volgen.
Maar wat een boeiende film! Je krijgt echt een unheimisch gevoel van de moeder/zoon relatie. De film riep bij mij de vraag op: 'wat is de oorzaak en wat is het gevolg?'. Daar krijg je niet echt een antwoord op waardoor je blijft nadenken over de film. Knap geacteerd door alle acteurs.
Hans
Tilda Swanton heeft natuurlijk al vaker bewezen een geweldige actrice te zijn, in deze film laat ze dat wederom zien. Ik vrees dat niet veel mensen deze film gaan zien en dat zou doodzonde zijn. Het gelaagde verhaal, de zichtbare vertwijfeling van de moeder, de langzaam opbouwende spanning in de zoon, zijn meeslepend en op een vreemde manier begrijpelijk. Dit soort films is geweldig omdat er thema's worden aangeboord die moeilijk liggen. Het is zo vanzelfsprekend dat een moeder zus of zo zou moeten zijn of voelen dat we niet eens meer beseffen dat het vooral mensen zijn. En mensen zitten nu eenmaal vol tegenstrijdigheden en schaduwkanten. Een echte aanrader en een prachtig en aangrijpend verhaal. Perfect gecast en geschoten.
Anoniem
Niet echt spetterend, maar wel een film om je avond te vullen.
Patrick
De film was zwaarder dan ik verwacht had. Je weet dat het geen verrassend eind heeft, maar de weg ernaar toe, door de relatie tussen moeder en kind, wordt goed neergezet. Het verhaal wordt niet chronologisch afgespeeld waardoor je er echt met je verstand bij moest blijven. Goed geacteerd, met name de kinderacteur.
Anoniem
Wat een heftige film! Je moet hem niet 'zomaar' even gaan kijken. De film zit goed in elkaar. Vooral de manier van filmen en de terugblik stukjes maken de film zo goed. Ook de continue strijd tussen de moeder en de zoon is zo voelbaar. Je houdt nog zeker 10 minuten kippenvel na de film.
Relinde
Ik weet het niet zo goed met deze film. Ik vind het een prachtig gegeven om vanuit de moeder het verhaal te volgen. Een situatie als deze heeft zich natuurlijk al meerdere malen afgespeeld en dus is het interessant om het eens vanuit dit perspectief te volgen. De manier van filmen en vooral de montage werkt vervreemdend, wat op zich interessant werkt. Soms vond ik het echter iets teveel vorm worden waardoor ik niet echt in het verhaal kwam, er bleef een zekere afstand en dat vond ik jammer. De slecht communicerende moeder is mooi neergezet, maar ik kon me nergens echt met haar identificeren waardoor ook hier de afstand bleef. Mooi gespeeld door de kindacteurs, erg knap.
Anoniem
We need to Talk about Kevin is een film die je niet zomaar op een avondje moet opzetten, als je niet weet waar het over gaat, vanwege de zwaarte van de film. Het is wel een erg goede film, mede door de manier waarop de acteurs hun rol vervullen. Het is tevens wel goed opletten geblazen want de film is niet chronologisch opgebouwd wat soms voor wat verwarring kan zorgen.
Het is wat mij betreft een aanrader, maar 'google' wel eerst even waar hij presies over gaat.
loading