Süskind (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 1942. In het door de Nazi's bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is...
Süskind

Süskind

Drama Oorlog Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2012 Duur: 1 u 53 min

1942. In het door de Nazi's bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia's toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Süskind aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Schitterende film, interressant om te zien hoe ver sommige mensen gaan om hun eigen 'hachje' te redden. Verbazingwekkend hoe goed de kinderen acteren in deze film, ontroerend. Aan het einde van de film besef je weer hoe gevaarlijk het is om bepaalde groepen in de samenleving uit te sluiten of anders te behandelen.

Reviews

Merel
Een prachtige film. Deze film blijft boeien van begin tot einde. Een film met hier en daar een rouw randje waardoor een klein beetje voelbaar wordt hoe de situatie was. Een schitterende rol van Jeroen Spizenbergen die worstelt tussen zijn ideaal en gezin. Een film die je soms op het puntje van je stoel laat zitten en tegelijkertijd doet beseffen hoe afschuwelijk de situatie was. Een mooi einde maakt de film compleet.
Anoniem
Ik was ongelofelijk verrast: wat een superfilm! Overtuigende weergave van hoe het in een oorlog bijna onmogelijk is om de 'goede' keuze te maken, en dat je in bepaalde situaties gedwongen wordt; of je nu Duitser/nazi bent, of Nederlander. Het langzaam sluitende net om onze Joodse medelanders greep me bijna letterlijk naar de keel. Het wanhopige, onvoorstelbare besef dat mensen niet naar een werkkamp gingen, maar naar een vernietigingsmachine, en het gebrek aan gehoor daarvoor... onbeschrijflijk. Aan het eind hield niemand het meer droog, mede dankzij de vioolsolo van Janine Janssens. We vonden de film extra aangrijpend omdat het verhaal - in tegenstelling tot Amerikaanse evenknie Schindler's List - relatief sober en weinig sentimenteel verteld wordt. Petje af ook voor de hoofdrolspeler, die perfect verandert van een wat pedante, opportunistisch man, in een wanhopige vechter. Enig minpuntje? Niet alle kinderen acteerden even overtuigend. Maar verder: superfilm. Echt de beste Nederlandse film die ik ooit gezien heb.
Jp
Indrukwekkende, aangrijpende film. Boeiend van begin tot eind. Waarheidsgetrouw en goed geacteerd. Hoe een persoon kan veranderen en hoe mensen onder druk tot acties kunnen worden aangezet. Echte aanrader, niet te geromantiseerd.
Anoniem
Wat een vreselijk indrukwekkende film. Uitstekend neergezet en je wordt vrij snel meegesleept door het verhaal. Eigenlijk zou iedereen deze film gezien moeten hebben. Een realistisch beeld van een vreselijke oorlog die niet vergeten mag worden. Goede, meer dan goede set en ook wordt er zeer goed en realistisch geacteerd. Deze film krijgt van mij een dikke 8...
Joris
Zeer goede film. Meeslepend verhaal met een indrukwekkende hoofdrolspeler. Je moet wel tegen de oorlogsgruwelen kunnen, want het is soms best heftig om te zien wat er met joodse kinderen gebeurt. Ik vond de Duitse officier ook een geweldig goede rol neerzetten, voor Nederlandse begrippen is het een meesterwerk. Het eind doet recht aan het verleden, meer zal ik er niet over zeggen.
Anoniem
Indrukwekkende film met goede typecasting en een mooi slot. In het begin is het wel goed opletten op de details om het geheel goed te kunnen begrijpen en volgen. Als het verhaal eenmaal op gang is dan zit je er al gauw 'helemaal in'. Oorlogsverhalen blijven altijd impact houden. Tel hierbij ook nog eens de stadse Amsterdamse achtergrond op en het plaatje is compleet.
Amandine
Heftige film met veel emoties. Zeker een aanrader voor wie van deze genre films houdt. Het was 1 van de mooiste films dat ik tot nu toe heb gezien over de Tweede Wereldoorlog.
Nicole
Wat een heftige en emotionele film, de film maakt extra indruk omdat je weet dat dit echt gebeurt is, het is gewoon waanzin! Jeroen Spitzenberger zet in deze film een goede maar ook moeilijke rol neer, hij speelt het peronage van Walter Süskind. Süskind is een joodse man die samen met anderen het transport regelde van de joden, in eerste instantie doet hij dit voor vrijstelling voor transport naar het (zogenaamde) werkkamp! Walter ziet in waar dit heen gaat, en gaat zich inzetten om Joodse kinderen te redden, hij probeert zich en zijn gezin staande te houden en speelt een dubbelrol, wat zeker niet makelijk is. Hij speelt een gevaarlijk spel vol bedrog... Ik vond deze film erg ontroerend, had de tranen in mijn ogen, is ook zeker een film die blijft hangen. Fijn dat er in de Tweede Wereldoorlog mensen zoals Walter Süskind waren die met gevaar voor eigen leven, geprobeerd hebben om de Joden te helpen onderduiken. De Tweede Wereldoorlog blijft toch een hele gevoelige gebeurtenis, die je misschien nooit zult begrijpen! Al met al een prachtige verfilming, erg goede cast!
Iris
Süskind is een zielige film die gaat over de 2e Wereld Oorlog. In de film is er een man die Jood is en om zijn leven en dat van zijn familie te redden gaat hij voor de Duitsers werken. Onder de dekmantel van de Hollandse Schouwburg directeur verbergt hij honderden kinderen en red hij velen mensen. Maar dan word hij ontdekt.
Anjesse
Een indrukwekkende film! Ik vind dat het verhaal van Süskind zo'n verhaal is dat verfilmd moest worden. Deze film laat het verhaal van Süskind heel realistisch zien. Heel goede acteurs. Suskind is een goed Nederlands oorlogsdrama.
Anoniem
Leuke film voor degenen die van Oorlogsfilms houden. Zit een goed verhaal in, zonder dat er geweld in wordt gebruikt. Zeker een aanrader.
loading