Steam of Life (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Dikke mannen, magere mannen, afgetrainde mannen, kerstmannen, zwervers: allemaal bezoeken ze de Finse sauna. Wie...
Steam of Life

Steam of Life

Documentaire Arthouse
Taal: Fins Jaar: 2010 Duur: 1 u 20 min

Dikke mannen, magere mannen, afgetrainde mannen, kerstmannen, zwervers: allemaal bezoeken ze de Finse sauna. Wie geen sauna in de buurt heeft, bouwt er eentje. Beelden van mannen in een oude, beslagen caravan, auto of telefooncel lijken scènes uit een absurdistisch toneelstuk. Eenmaal in de sauna, veelal met een fles drank bij de hand, komen de verhalen los. Omgeven door stoom, naakt en zwetend, laten zij hun gevoelige kant zien. Een dikke man vertelt snikkend over zijn jeugdtrauma, een andere man vertelt hoe dankbaar hij is voor zijn huidige, simpele leven, na een voorgeschiedenis van drank en misdaad, een vader huilt om zijn gestorven kind. In de stoom van de sauna lijken tranen minder op te vallen. Mooie, ontroerende, kleine verhalen worden afgewisseld met beelden van het Finse landschap. Het beeld van de Scandinavische man als stoere, ruwe bolster is na het zien van Steam of Life voorgoed veranderd. Even is er nog hoop op voorspelbare mannenpraat over sport, seks en auto's als we een groep halfnaakte, bier drinkende mannen in een kleedkamer nieuwsgierig over een mobieltje gebogen zien. Het blijken babyfoto's te zijn.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Steam of Life aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Geweldig film/docu over grote en verdrietige dingen in het leven. Hoe je ze wel of niet te boven komt en een ander mens maakt. Prachtig weer gegeven met de traditionele sauna s in Scandinavië als rode draad. Van caravan tot telefooncel, geweldig. Maar toch gaat het vooral over mens zijn, mooi.
loading