The Artist (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Hollywood 1927. George Valentin (Jean Dujardin) is de superster van de stomme film. De komst van de geluidsfilms...
The Artist

The Artist

Drama Romantiek Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 36 min

Hollywood 1927. George Valentin (Jean Dujardin) is de superster van de stomme film. De komst van de geluidsfilms betekent de doodsteek voor z'n carrière en George raakt in de vergetelheid. Voor de jonge figurante Peppy Miller (Bérénice Bejo) daarentegen gaat een nieuwe wereld open met grenzeloze mogelijkheden. 'The Artist' vertelt het verhaal van hun verweven levens.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Artist aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Relinde
Wat een briljante film. Zeer gedurfd om in 2011 een stomme film te gaan maken. En dan een film over een stomme-filmacteur die te maken krijgt met de overgang van de stomme film naar de sprekende film. Heerlijk simpel gegeven maar briljant bedacht en fantastisch uitgevoerd. Alles klopt in deze film: de cast, de manier van spelen, de shots, de kleding... Alles is tot in de details uitgewerkt en de acteurs zijn prachtig om naar te kijken. Fijn ook dat er eigenlijk geen echte 'bad guys' in de film te vinden zijn. Mooi gecomponeerde muziek ook. Ik heb genoten!

Reviews

Yk
Ik vind het maar een matige film. Misschien ligt het aan mijn leeftijd. Had hoge verwachtingen van de film, mede door de Oscar en alle publiciteit er omheen. Maar het viel behoorlijk tegen zeg. Moest met moeite mijn aandacht erbij houden. Het acteerwerk is wel ok, maar niet super ofzo. Plot is ronduit slecht! Een dikke onvoldoende wat mij betreft.
Peter
Deze film opent als stomme film in een stomme film, en als je als kijker onbevangen in de film komt, dan is het dus even wennen dat de realiteit van het verhaal eveneens uitgevoerd is als stomme film. Het verhaal handelt over de problematiek van vele sterren van het witte doek bij de opkomst van de 'Talkies' en de meesten hebben die overgang dan ook niet kunnen maken. De hoofdrolspeler in deze film lukt dat ook niet, maar zijn strijd wordt verbeeld doordat hij steeds meer opgesloten raakt in een stomme variant van een steeds spraakzamere wereld. Alles wat je zou kunnen 'zeggen' over de eindtijd van de stomme film, wordt nu teruggebracht tot de romance van de twee hoofdrolspelers (met butler James Cromwell als belangrijke derde wiel aan de kar). Als in de laatste minuut eindelijk het geluid van de echte wereld weer terugkeert, krijgen we ook een hint van waarom deze fictieve artiest de overgang naar de Talkies niet zou doorstaan, en daarmee is alles keurig afgerond. Een boeiend stukje art imitates reality, als je ervoor openstaat (want de vorm kan net zo makkelijk heel snel vervelen).
Susannah
Prachtige film met mooie beelden en indringende muziek. Heel erg goed geacteerd en helemaal 'terug in de tijd'. Vooral de scène van de nachtmerrie waarin de hoofdrolspeler allerlei geluiden hoort, maar niet zijn eigen stem, is beangstigend goed gespeeld. Extra genieten was het van alle kleding, kapsels, auto's en ander moois uit de crisisjaren. Je moet er wel tegen kunnen om zo lang geen tekst te horen, maar ik heb ervan genoten! Aanrader van een uitzonderlijk genre!
Anna
Verrassende en mooie film. Ik had nog niks erover gelezen en wist dus ook niet wat me te wachten stond. Hoofdrolspeler Jean Dujardin is subliem. Hij danst, beweegt, lacht alsof hij uit de jaren dertig komt van de vorige eeuw. Echt een groot talent. Het verhaal is niet bijzonder of gelaagd en toch heeft regisseur Michel Hazanavicius met eenvoudige middelen een meesterwerk neergezet. Niet voor niks meerdere malen in de prijzen gevallen.
Anoniem
Heel vermakelijke, goede film met leuke speelse elementen.
Anoniem
Ze bestaan nog! Goede films!
Was bang dat deze film gebaseerd was op een hype. Verre van dat. Van begin tot einde boeiend. Zou bijna wensen dat er alleen nog maar 'stomme' films worden gemaakt. Juist door de afwezigheid van dialogen ben je helemaal aangewezen op het acteerwerk. Eigenlijk een 10 maar er moet altijd wat te wensen overblijven. Een aanrader!
loading