Drive (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Drive gaat over een stuntman in Hollywood die tevens werkt als bestuurder van vluchtauto's in de onderwereld. Wanneer...
Drive

Drive

Romantiek Misdaad Arthouse
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 36 min

Drive gaat over een stuntman in Hollywood die tevens werkt als bestuurder van vluchtauto's in de onderwereld. Wanneer er iets mis gaat, moet hij doen waar hij goed in is om het leven van zijn mooie buurvrouw en haar zoontje te redden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Drive aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een meesterwerkje, beklemmend en zeer stijlvol. Weinig diepgaande dialogen en aardig wat geweld maar ook zo genieten! KIJKEN

Reviews

Gerard
heftige film met veel geweld maar ook prachtige stiltes. Ik vind het niet echt een filmhuisfilm maar wel een goede film. Het acteerwerk is zeer goed. Spannend van het begin tot het einde. Soms wel erg veel geweld tot in detail gefilmd. Als je van snel spannend en actie houdt is dit zeker een aanrader. Mooie muziek.
Ashna
Heel goede film!Een zintuiglijke belevenis vol gratie én onderbuikgevoelens. Een spannende openingsscène die meteen exact de juiste toon zet. Technische perfectie: het mooie camerawerk, de montage en de ijzersterke muziek.Sowieso de must-see van Ryan Gosling. Het verhaal mag dan niet exceptioneel zijn, de film pretendeert ook nog nergens om dat wel te zijn. Drive moet het juist hebben van de sfeer, de eigenzinnige stijl van Refn en de zwijgzame performance van Gosling. Van mij krijgt ie een 8
Flora
Drive is een spannende en op het eind behoorlijk gewelddadige film. De hoofdpersoon is een auto-stuntman, die totale controle over het stuur heeft in alle situaties. Hij klust bij met het vervoer van overvallers na de overval.
Mooi aan de film is, dat er erg weinig tekst wordt gesproken, maar toch een helder verhaal wordt verteld. Spannend verhaal ook.
Ook heel mooi zijn het acteerwerk, de sfeer, de beelden.
Wel een sombere, gewelddadige kijk op het leven.
Anoniem
Ik vind het een goede film. Goede muziek, alleen het is geen doorsnee Hollywoodfilm, dus als je van snel gemonteerde films houdt, dan moet je deze overslaan. Maar als van huisfilmstijl houdt, dan is dit een aanrader
Anoniem
Goede film, anders, maar goed. De driver is een zwijgzame man maar toch zit er veel verhaal in. Alleen wordt er weinig gereden. Dat is wat jammer. Verder zit er veel actie in. Veel geweld en moord. Kleine liefde, grote dromen, genoeg geld hihih.
Anoniem
Ander soort film maar toch wel interessant. Persoonlijk had ik er meer van verwacht.
Johannes
Drive is een niet standaardfilm. Er zit een realistische een iets trage rode draad in het verhaal. Tot het midden van de film is hij aan te raden. Daarna denk je dat er nog van alles gaat komen maar kun je achteraf zeggen dat het midden van de film het spannendst is geweest. Geen aanrader wat mij betreft.
Kai
Geen standaard actie, aantal zeer rustige momenten gevolgd door bloederige actie. Al met al een aanrader
Anoniem
Een bijzondere film, mooi gefilmd met mooie muziek maar soms wat langdradig. Dan opeens weer een geweldsexplosie, heel apart. Geen standaard actiefilm in ieder geval, dus wel de moeite waard.
Anoniem
Mooie film, mooi geluid van de muziek en het geluid van de auto. Actiefilms met auto's vind ik altijd mooi. De film is zeker de moeite waard. Het verhaal neemt je echt mee in de film heb er met plezier naar gekeken. Zal hem zeker nog wel eens kijken.
Bianca
Een spannende film die zeker de spanning er in houdt. Soms zijn de scènes wat traag, maar ik denk dat dat ook is voor de opbouw van de spanning. De muziek die in de film gebruikt wordt is ook zeker wel goed en past er echt precies bij. De hoofdpersoon in de film heeft zich echt flink in de nesten gebracht. En of hij daar maar uit weet te komen weet je pas als je de film dus kijkt.
“Kijken dus” Het is zeker de moeite waard.
sjoerd
Een schitterende film met een machtig verhaal! Van begin tot eind heb ik meegeleefd met de hoofdpersoon. Actiefilms met auto's hebben altijd mijn aandacht maar dit was toch anders dan ik verwacht had. Dit is echt een film voor een filmavondje met geliefde/vrienden. Let wel op! De geweldscènes worden gedetailleerder weergeven dan in de doorsnee film, voor sommige mensen zal dit net wat heftiger zijn. Een goede film, zeker huren!
Anoniem
Film met goede actie, aanrader!!
Brigit
Ik vind het een leuke film, met een goed verhaal erin... Ik heb genoten!
Nienke
Een leuke, spannende film. Er had alleen iets meer vaart in mogen zitten. Hij is op sommige momenten een beetje traag. Maar alles bij elkaar is het wel een originele film.
Anoniem
Na wel zeer veel lovende berichten te hebben gelezen , zowel op internet als hier, deed ons besluiten de film te huren. Inderdaad waren de eerste 30-40 minuten niet echt spannend maar ook het vervolg was niet geweldig , op een paar leuke scenes na. De film verdiend dan ook in onze ogen zeer zekers niet de hoge waardering ( een 8 op internet)die het geniet. Een matige 6 is wel het maximum.
Anoniem
Ik vond het niks. De trailer laat het beste zien en dat was het. Zonde van mij geld.
Peter
Geweldige film! Het eerste half uur gaat het nog rustig aan, 'underacting' is hier zelfs toepasselijk. Maar dan komt het verhaal goed op gang en hang je zowat aan je tv vast. Een verhaal met heel wat verrassende wendingen, trouwens.
Enige minpuntje vond ik de muziek tijdens dat eerste, rustige stuk. Deze film is een absolute aanrader (maar niet voor gevoelige zielen...)
Anoniem
Door de recensies had ik er meer van verwacht. Ik vind het meer een mannenfilm. Bepaalde fragmenten waren erg gewelddadig en dat werd in detail getoond. Ryan speelt zijn rol erg goed en geloofwaardig en je ziet dat hij langzaam steeds meer van zich zelf af komt te staan en dat er geen weg meer terug is.
Henri
Geweldige actie-thriller movie. Heerlijk om onder het genot van eigenlijk ontspannende muziek een verhaal mee te maken waar de muziek NIET de komende actie voorspelt. Deed mij in ieder geval terug denken aan 'Heat'.
Een verhaal waar stille wateren goed belicht worden. Eigenlijk misschien wel de gevaarlijkste.
Veerle
Bijzondere film, af en toe gaat het verhaal een beetje langzaam, maar toch is het erg spannend. Sommige scènes zijn iets te gedetailleerd weergegeven, zoals een paar gewelddadige moorden, maar verder is het een prima film. Vermakelijk, een beetje romantiek, weinig woorden, een erg goede hoofdrolspeler en vooral veel actie! Een mooie mix van alles wat een goede film nodig heeft.
Anoniem
Film begint traag. Als het verhaal echter op gang komt wordt het alengs beter. Ryan Gosling acteert prima. Vooral gezien het feit dat hij niet bijzonder veel tekst heeft. Film heeft alles, romantiek, actie, geweld en een goed verhaal maar dan net even iets anders in beeld gebracht. Wel een film voor de liefhebber.
Anoniem
Geweldige film met een enorme spanning. Zeker geen standaard Hollywood productie, maar eigenlijk actie op een arthouse manier. Uiteindelijk ontpopt de film zich tot een iets plattere revenge-sucker, maar dit doet niets af aan de overall kwaliteit van deze film.
Anoniem
Gewelddadig goede film! Ryan Gosling zet een prima prestatie neer met zijn vertolking als de mysterieuze 'driver'. Een lekkere actiefilm met een aantal mooie auto's met de bijhorende spannende achtervolgingen. Geweldige muziek die nog extra sfeer brengt. Camerawerk valt ook niks op aan te merken. De goede special-effects zorgen ook voor af en toe brute cq heftige shots/scenes. Kortom, hele vette film! Zeker de moeite waard!
Ronald
Ik vond het helemaal niks... heb hem ook niet afgekeken, zonde van m'n geld. Had er meer van verwacht als je de recensies bekijkt. Vond de hoofdrol speler echt slecht. Het verhaal is ook niet echt boeiend.
Anoniem
Bijzondere film. Het verhaal is niet vernieuwend maar de stiltes in de film en de hardheid maken de film een lust voor 't oog. Hoofdrolspeler is perfect gevonden voor de rol. Je wordt erg nieuwsgierig naar hem. Zeer stoer eindresultaat! Zeker de moeite waard om te kijken. Een acht!
Anoniem
Door de goede recensies, was ik zeer benieuwd of dit ook echt zo was. Heb me geen minuut verveeld. Spannende film van begin tot eind. Hoofdpersonage is goed vertolkt. Ook een hoogst originele en eigentijdse film, waarbij je als kijker voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Drive is een actiefilm met een sterke dramatische structuur. Een film noir met geweld en verstilde momenten en met een afloop die tot het laatste shot ongewis blijft. Gewoon kijken dus.
Ronnie
Drive is een leuke vrijdagavond film. Het verhaal is wat mager en het is ook geen echte actiefilm maar toch is het wel een leuke film om te zien. Eerlijk gezegd had ik meer van de film verwacht. Er zitten een paar mooie wagens in en een paar typische boeven. Ook zijn er wat grove geweldadige scenes. Deze elementen maken de film echter wel het kijken waard.
da
Stilte is sterker dan praten. In deze film wordt dit uitgebuit.
Het is een actiefilm in stilte. Er wordt veel niet gezegd maar wel verteld. De spanning wordt opgebouwd met stilte.
Keuzes in de film zijn niet voor de hand liggend en daar hou ik van. Kijken dus.
Anoniem
Geweldig.... Ronkende motoren, snelle actie, goed verhaal, beetje romantiek en drama. Maar vooral mooi. Ryan Gosling in een zeer goede rol en zeer goed en overtuigend neergezet... Ben een fan van hem... overtuigend, mooi, eerlijk. Kijken.
Floortje
We hebben ervan genoten...
Hij was een beetje onverwachts en soms wel erg grof in details, maar hij heeft zeker indruk gemaakt.
Peter
Deze film heeft een bepaald ritme dat door sommige bestempeld zou kunnen worden als langzaam. Niets is minder waar. Juist de balans in de lengte van de fragmenten maakt dat de film te betitelen valt als mooi. Maar niet alleen maar mooi; ook spannend en overtuigend. Goed verhaal, goeie scenes, goed acteerwerk. Zien.
Leon
Wij vonden dit een saaie, langdradige film, met een geweldige scène al vrij in het begin die echt wel over the top is. We hebben de film ook niet afgekeken. Wat een afknapper, ook onbegrijpelijk na de reviews. Niet doen dus!
Bram
Ik kan de vorige review schrijvers wel begrijpen. De film is op momenten wat langdradig. Vooral de laatste 20 minuten, maar het enigzins rustige tempo van de film draagt ook bij aan dat wat deze film anders maakt dan de meeste actie films. Dat de hoofdrolspeler een rustig karakter heeft is naar mijn mening juist een plus. Het filmwerk is van een zeer bijzonder niveau. Ook de muziek past mooi in het geheel. Als er iets langer over het verhaal was nagedacht, had dit een memorabele film kunnen zijn. In zijn geheel ben ik blij 'm gezien te hebben. Als je op zoek bent naar van begin tot eind keiharde en spetterende actie, a la Transformers, dan is dit niet wat je zoekt, maar wat mij betreft mag Hollywood meer van dit soort slow pace actie films maken in de toekomst! Deze film krijgt een dikke 9!
Amber
Bekijk de trailer en je hebt alle spannende momenten uit de film in 1x gezien. Wat een verschrikkelijke langdradige film! Ik had veel meer actie verwacht, zoals de trailer doet verwachten. Er bedriegelijk, want er gebeurt gewoon helemaal niks. Vergelijk het met een plaat die op 45 toeren zou moeten draaien maar op 33 is gezet!
Ria
Eerst denk je: gebeurt er nog wat? Dat is het verrassende aan de opbouw. Later wordt het steeds spannender. Het eind is ook eens een keer niet zoals de meeste films eindigen. Kortom, ik vond het een goede film.
Ronny
Best ok, alleen komt de actie laat op gang.
Josephine
Het verhaal en de filmposter daagt uit om te kijken. Echter viel het erg tegen. Het verhaal verloopt erg langzaam en is niet erg uitdagend om naar de kijken. Ook vind ik erg weinig diepgang in de karakters die gespeeld worden. Geen aanrader.
Dennis
Had na het lezen van de reviews hoge verwachtingen van deze film, maar toch werd ik teleurgesteld. De film had alles in zich om een goede film te zijn (goede cast vooral Ryan Gosling, spanning, goede muziek), maar toch ontbrak er iets. Ondanks de aanwezige spanning was de film op veel momenten traag, weinig actie en ongeloofwaardig ("de vrouw die hij leuk vond en de zak met geld"). Door de ongeloofwaardigheid "het doel" kon de film mij niet geheel bekoren, er had meer ingezeten.
Anoniem
Volgens een aantal vrienden van mij was dit de film die ik echt eens moest zien. Toen hij dus een tijdje terug op video on demand stond heb ik besloten de proef maar eens op de som te nemen. Ik vond het begin aardig, maar de rest van de film erg langdradig. De hoofdrolspeler heeft iets mysterieus over zich; alleen naar mijn idee niet geloofwaardig. Ik vind verder ook het verhaal wel erg ver gezocht en niet echt heel boeiend.
Niet echt de moeite waard; echter wel mooie soundtrack en mooi gefilmd. Maar goed...
Anoniem
Tjah wat moet ik hier van vinden. Op zich is het een goed verhaal, maar ik begrijp waarom hij niet in de prijzen is gevallen. Film is op vele momenten saai en langdradig. De zogenoemde Driver is normaal een goed acteur maar laat het in deze film -naar mijn mening- behoorlijk afweten. Hij kent geen emotie en dat was zeker nodig aangezien hij ook al zo weinig tekst heeft. Ook buurvrouw en zoon verrekken bijna geen spier onder alle omstandigheden. Hij oogt als een echte B film en dat is erg jammer, het had namelijk zeker een goede film kunnen zijn met wat meer uitwerking.
André
Ijzersterke film met onverwachte wendingen en veel actie
Yo
FILM BEGINT ERG RUSTIG TOT HET SAAIE AAN TOE. HOOFDROLSPELER BLIJFT TOT HET EIND AAN TOE GOED IN ZIJN ROL ZITTEN.
TOCH WAS HET AF EN TOE SCHRIKKEN. ER WAREN ACTIES DIE JE NIET VERWACHT HAD VAN DE HOOFDROLSPELER. OOK DE BUURVROUW EN HET KIND BLIJVEN ONDANKS DE GEBEURTENISSEN BIJNA ONBEROERD EN KOEL IN HUN ROL ZITTEN. SPANNEND EN TOCH WAT AAN DE SAAIE KANT.
Nicole
Ben het eigenlijk ook helemaal eens met de vorige rewiewers. De hele film draait inderdaad om Ryan, die als stuntman werkt en als driver voor de onderwereld, Je word helemaal in de film meegezogen. Wel is hij sommige momenten wat saai en traag en het ene moment weer heel spannend, wat inderdaad ook wel bij deze film hoort. Het apparte aan deze film is doordat hij wispelturig is hij wel ontzettend spannend blijft omdat je niet weet welke kant hij op gaat. Ik heb in ieder geval van begin tot het einde geboeid gekeken. Zeer goede acteerprestaties en de muziekkeuze was ook meer dan oke. Alles bij elkaar een goede film, wel geen film die blijft hangen, maar wel de moeite waard om te kijken. Van mij een 8!!
Anoniem
Zeer sterk, sluit me aan bij wat al is gezegd.
Anoniem
Veel te langdradig. Begon goed, jammer.
Johan
Ryan bewijst weer maar eens dat hij alles aan kan. De lijn doorheen de film blijft spannend en kan alle kanten op. En dat wordt ondersteund door de goede acteerprestaties. Het is intrigerend om Ryan eens in zo'n rol te zien maar daarom beslist niet minder dan we zouden verwachten door de wijze waarop hij zijn personage neerzet. Romantiek en afrekeningen mengen zich doorheen de film waardoor je gekluisterd op je plaats blijft zitten tot het eind. Een negen voor deze film die je moet zien.
Anoniem
Begint veelbelovend. Uiterst sterk neergezet. De film draait om de hoofdpersoon. Je wordt in hem gezogen en beleeft zijn wereld. Daardoor wordt hij op een gegeven moment wat traag om vervolgens weer door snoeiharde scènes op de punt van je stoel te worden gezet. Sterke muziek. Einde is wat minder.
Kees
Sfeermuziek erg sterk. Persoonlijk mag het verhaal zich sneller afspelen, maar dit hoort ook wel bij de film...
loading