Source Code (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Colter Stevens wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen...
Source Code

Source Code

Sciencefiction Actie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 30 min

Colter Stevens wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen heeft hij geen idee waar - of wie - hij is. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Afghanistan. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, maar voor hij iets kan doen vernietigt een bomexplosie het complete treinstel en alle passagiers...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Source Code aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Bram
Net de Source Code gezien. Wat een goede film zeg! Je moet wel goed blijven opletten om het geheel te begrijpen, maar dat maakt 'm ook zo goed. Geweldig verhaal. Behoorlijk acteerwerk van Gyllenhaal. Geen losse eindjes in het verhaal. Dit is een film die je gewoon moet zien! Ik geef niet gauw hoge cijfers voor een film, maar deze krijgt een 10! Een echte aanrader dus!

Reviews

Anoniem
Ik hou wel van dit soort films, goeie acteurs en toch best wel spannend, goeie special effects. Toch denk ik dat er meer uit te halen was, af en toe hadden ze moeite om de "tussen" stukjes buiten de trein om duidelijk in beeld te brengen, soms verwarrend waar die nu eigenlijk zit. Een 7
Anoniem
Reeds eerder getriggerd door zowel de trailer als de filminfo. Hij was nu in de aanbieding en op basis van de reviews hier heb ik hem besteld. Het is een bijzondere film en dat is de understatement van het jaar. Er zijn momenten dat je denkt nu weet ik het wel, maar dan komt er toch weer iets waarvan je denkt ik moet verder kijken. Kortom uiteindelijk missie geslaagd voor deze filmmaker.
Anoniem
Hele goede film waarin Jake Gyllenhaal fantastich acteert! De film begint wat onbegrijpelijk, maar al gauw zit je helemaal in de film verweven. Spannend, begrijpelijk en met een onverwacht einde! Dat maakt de film voor mij een topper, aangezien het einde vaak voorspelbaar is! Voor iedereen die houdt van films als Memento, Butterfly Effect en Avatar een goede aanrader! Gewoon kijken en laat je verrassen!
Anoniem
Supergoeie, spannende film over een alternatieve realiteit via de hersengolven van een zo goed als dode, oorlogsverminkte soldaat, die via de "Source Code" de laatste 8 minuten telkens opnieuw herbeleeft van één van de slachtoffers van een terroristische aanslag op een trein met als opdracht de dader op te sporen en via die weg het idee krijgt al de slachtoffers te redden, en zelf hoopt op een verder leven in het lichaam van die andere persoon, zoals in Avatar, wat in contradictie zou zijn met wat in de toekomst volgt uit het verleden, en hierbij het verleden en de toekomst zou veranderen.
Anoniem
Goede film die erg goed in elkaar zit, ondanks de wendingen in de film blijft hij toch goed volgbaar met een onverwacht eind. De film zet je aan het denken over bepaalde zaken, ik zal er verder niet over vertellen anders heeft kijken geen zin meer.
De film vind ik qua acteer werk ook erg goed, wat een realistisch beeld schetst en niet denkt oh heb je er weer zo'n een..
Carlo
Geweldige film. Ik had hem al gezien in de bioscoop, maar voor € 2,49 kon ik hem niet "laten liggen". Ik hou van dit soort films, waar met de tijd gespeeld wordt (Terminator, The Philadelphia Experiment, Groundhog Day, Back To The Future, Dejà Vu, om er een handvol te noemen). Op een manier had ik wel graag gezien dat de rol van het Christina-karakter iets groter geweest was. Maar acht minuten is niet veel om mee te werken, right?
Persoonlijk vind ik dat de film tien minuten korter had mogen zijn.
Marlon
Goed idee, slechte uitvoering. Wordt te langdradig en heel weinig diepgang
Merel
Goeie film. Weer eens iets anders. Blijft spannend omdat je toch echt wilt weten hoe het nu zit. Echt een aanrader om te kijken.
Anoniem
Een spannende film met een goede acteur. Een verrassend einde. Een aanrader voor de echte denkers. Een beetje SF achtig maar zonder monsters...
André
Goede film die je aan het denken zet.
Gilbert
Goede film.
Hermen
Super! Erg vermakelijk
Anoniem
Beetje rare en bijzondere opstart. Als de film eenmaal bezig is, kom je er goed in. Goed en leuk verhaal. Zeker een film om nog een keer te kijken waard. Wij geven de film een 7 en een half.
Splinter
Geweldige film. Zou dit film echt veel vaker willen zien.
Het is een ingewikkelde film, maar zo goed gefilmd/geacteerd dat je er intens van geniet. Een geweldige SF film en natuurlijk de vrouw die in deze film speelt, "Christina", is prachtig. Nu vraag ik me echt af waarom deze film zo onbekend is gebleven. Deze film doet me ook echt denken aan "Phonebooth". Een aanrader!
Janine
Ben sowieso nooit kapot van actiefilms, er zijn er maar enkele die ik echt goed vind en daar is deze geen van. Vond er niet veel aan, werd een beetje moe van continu die herhalingen. Geen slecht verhaal maar ook niet super spannend.
Abdel
Meer science fiction dan ik had gehoopt, wel erg creatief bedacht allemaal. Goeie acteurs die het verhaal ook realistischer maken dan het is, door het acteerwerk vergeet je dat dit hartstikke onecht is. Verhaal is goed in elkaar gezet en houd je vanaf het begin op het puntje van je stoel.
Anoniem
Erg spannende film, goed opgezet. Zeker waard om te kijken.
thierry
Zeer goede cast van acteurs. De spanning wordt stelselmatig opgebouwd tot een goede climax. Daarnaast is het feel good gevoel op het einde nog eens verzekerd. Ik heb er geweldig van genoten en er is spanning van begin tot einde. Er is ook een romantische noot verzekerd en er is een open einde. Misschien nog een tweede sequel?
Guy
Klasse film, die je in suspense houdt vanaf de eerste minuut. Beetje bij beetje wordt het mysterie onthuld en wordt de lezer meegevoerd in dit technologisch hoogstandje. Of dit ooit mogelijk zal worden valt te betwijfelen, maar het was naast actie ook wel een romantisch gebeuren. Zeker een aanrader, maar wel niet te veel naar het toilet lopen, want het is er eentje waar je met je koppeke moet bijblijven! Eight minutes! I'll send you back! ;-)
Anoniem
Zeer goede film, waarbij de details goed zijn uitgewerkt. Aanrader!!!
Anoniem
Dit is een heel spannende film. Ondanks de wisselingen van locatie is het zo gefilmd dat het wel te volgen is. Tot het eind heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. Het onderwerp zet je tot nadenken. Acteerprestaties van hoofdrolspelers zijn top.
Jolanda
In het begin had ik het gevoel naar "Groundhog Day" te kijken, maar al snel werd ik door de spanning gegrepen. Supermooie spannende film die echt de moeite waard is om te kijken.
Anoniem
Mooi verhaal en heel goed gedaan. Verrassende ontknoping, je krijgt wel met de hoofdrolspeler te doen. Ook lekker om hem zo tekeer te zien gaan tegen een lafbek van een terrorist (Die heldenrol zouden wel allemaal wel even willen..?) De moeite waard om te kijken. De herhalingen verveelden mij helemaal niet.
Thijs
Topfilm. Wel goed je hoofd erbij houden want het is nou niet echt het meest makkelijke verhaal. Actie wisselt zich af met rustige stukken. Erg origineel script, de film wijkt af van alle andere films in dit genre.
De vrouwelijke hoofdrolspeelster is bepaald niet vervelend om de hele film tegenaan te kijken. Ik heb de hele film met veel plezier gekeken. Ik kan me 'Groundhog Day' nog herinneren en daar lijkt het scenario van deze film wel op. Nogmaals: zeer goede film en een 'must see' voor alle fans van deze films!
Anoniem
Heel origineel. Je moet wel een beetje geduld hebben, maar het creatieve idee is het zeker waard.
Arie
Verrassend leuk! Mooie science fiction. Goed in elkaar gezet en mooi acteerwerk. Emma Stone is ook altijd leuk om naar te kijken...
Anoniem
Dit leek in het begin een erg saaie film te worden omdat je denkt dat elke keer alles maar weer opnieuw moet worden gespeeld. maar toch is het elke keer wat anders en het wordt ook steeds spannender. Het zijn goede acteurs met een zeer goed verhaal. De film bleef van het begin tot het einde heel erg spannend! Dus een echte aanrader!
Amber
Zeer spannende film, waarin een nieuwe vorm van tijdreizen ook nog eens geloofwaardig wordt uitgelegd. Helaas dat men alle theorieën dan met een ander einde, om de kijker een happy end te geven, weer om zeep helpt. Maar dat vergeten we dan maar snel weer. Een absolute aanrader!
Linda
Een goede, spannende triller. Ik heb er van begin tot eind helemaal in gezeten. De film is mooi in elkaar gezet. De herhalingen zijn goed gedaan. Interessant om te zien hoe die elke keer weer een stapje verder is. Mooie afloop. Zeker een aanrader om te zien.
Anoniem
Spannende thriller, die je gelijkt pakt vanaf het begin. Jake Gylenhaal is een fantastische acteur die hierin ook weer volledig tot zijn recht komt. Wel jammer dat er zoveel herhalingen in de film zitten maar zo kan je het wel goed volgen. Een aantal verassende wendingen en een einde wat matig is vind ik. Maar dat is wel vaker met dit soort films. Deze film zet je wel tot nadenken over het lot. Veel kijkplezier en o ja een cijfer, ik geef een 7
Alex
Een hele goede spannende film. In het begin ben je even verward, maar zodra de film begint te lopen dan gaat het ook razendsnel. Het verhaal bouwt goed op en heeft een aantal verassende wendingen. Ondanks dat het verhaal zich maar op 2 locaties afspeelt is het een goed verhaal. Je gaat helemaal meedenken om het probleem op te lossen.
Hiddo
Goede film, die gelijk goed begon. Het verhaal is een verassing waarbij je goed bij de les moet blijven! En hoe beter je kijkt, hoe meer spannende details je gaat zien. Voor iedereen die hem nog gaat bekijken, VEEL PLEZIER!
Wim
Verrassende film, totaal weer een keer wat anders.
De film heeft een heerlijk einde om ook nog even goed over na te denken.
Hai
Vond deze film minder in het begin, hoewel het feel good gevoel op het einde wel heel goed was.
Stefan
Source Code is een spannende film. De film nam me vrijwel gelijk mee als kijker en ik werd direct nieuwsgierig naar het verhaal/complot. Wat ik wel wat vervelend is, is telkens de herhaling van het moment, dat hij terug wordt gezet. Maar dat mag de spanning van de film niet drukken. Je wordt met het moment nieuwsgieriger. Ik vind dat Vera Farmiga & Jake Gyllenhaal het prima samen doen en de film wat extra's geven. Ook is het einde toch wel apart omdat ik dacht dat deze anders zou aflopen. Dus is "Déjà vu" achtig je ding, dan moet je deze film zeker bekijken. Film scoort wat mij betreft een goede 8.
Anoniem
Heerlijke film. Een avondje Lekker genieten van een feelgood movie. Het verhaal is verrassend en wat filosofisch, maar blijft tot het einde boeien. Ware romantiek in de kwantumfysica wereld. Ik raad hem iedereen aan.
Ton
De film Source Code was erg vernieuwend, een compleet nieuw idee voor een film. Doordat de film goed eindigde was mijn vriendin ook erg tevreden. Niet wegzappen aan het eind van de film want dan mis je het einde.
Elmar
Goeie film met een goed verhaal, huren dus !
Anoniem
Super goede film, heeft ons geboeid tot aan het einde. Net als DEJAVU. Goed verhaal en goed einde.
Een film om nog eens te zien.
Margo
Goede en interessante film. Vooral ook door het bijzondere thema; de tijd, toekomst, verleden, menselijk brein en kwantumfysica. Goed geacteerd vooral natuurlijk door Jake Gyllenhaal. Heel overtuigend waardoor hij je telkens opnieuw weet mee te slepen. Het verhaal wordt op een prima manier gebracht waardoor het goed te volgen blijft. En er zit genoeg spanning in waardoor de film boeiend blijft om naar te kijken. Ook de beelden van Chicago zorgen voor mooie shots. De moeite waard dus.
Peter
Ik vond dit echt wel een goeie film. Origineel script. Genoeg actie en dat herbeleven van dezelfde scenes in de trein vond ik juist wel sterk. Ook goed geacteerd.
Anoniem
Ik heb wel genoten van deze film. Het verhaal is niet heel sterk, maar wat mij betreft houdt het het wel. De sciencefiction draai is wel goed gevonden. De actiescènes zijn goed evenals de special effects. Of het echt een aanrader is weet ik niet. Van mij krijgt ie een 7
gerline
De film blijft boeiend ook al zie je een paar keer het zelfde fragment! Erg ver gezocht met broncodes maar, een keer wat anders.
Anoniem
Spannende, opbouwende film met een uitermate verrassende wending.
Anoniem
Begin van de film moet je toch echt denken aan Groundhog day, want hij beleeft elke keer de 8 minuten opnieuw. Gelukkig hebben de makers bij deze film wel bedacht dat er best wat doorgespoeld kan worden en dat levert dan toch een onderhoudende en spannende film op. Goede hoofdrolspeler. Als je door het sciencefiction en een theorie die ver gezocht is heen kan kijken, dan is het de moeite waard om te kijken.
da
Mooie film, zit super in elkaar. Doet natuurlijk wel denken aan groundhopper day en dit blijft een leuk gegeven. Maar het plot is de moeite waard. Boeiende film tot het eind.
Filiz
Ik vond deze film niet erg interessant. Oké hij wordt wakker in de trein, maar de film verandert steeds en deze persoon gaat telkens weer terug in de tijd. Zeker geen aanrader als je niet van herhalingen houdt. Ik vond het een matige film. Acteerwerk was goed, verhaal is ook wel leuk maar het is gewoon irritant dat er telkens zelfde scenes komen op de buis. Matig.. Helaas!
Anoniem
De film zit goed in elkaar. De special effects zijn indrukwekkend en je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens het kijken van deze film. Jake Gyllenhaal doet het erg goed en is af en toe zelfs komisch. Het science fiction gehalte is wel aan de hoge kant. En het verhaal is erg ver gezocht. Maar het is zeker geen straf om deze film te kijken.
loading