Cloud 9 (2008) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Hoe verliefd kan een vrouw van midden zestig zijn? Volgens Andreas Dresen heeft dat allesoverheersende gevoel niets met...
Cloud 9

Cloud 9

Drama Arthouse
Taal: Duits Jaar: 2008 Duur: 1 u 35 min

Hoe verliefd kan een vrouw van midden zestig zijn? Volgens Andreas Dresen heeft dat allesoverheersende gevoel niets met leeftijd te maken. Zijn hoofdpersoon Inge, gelukkig getrouwd met Werner, valt als een blok voor de 76-jarige Karl en voelt zich weer een jong giechelend meisje. Ze was er niet op uit. Het gebeurde gewoon: eerst die steelse blikken en die magische aantrekkingskracht en even later die opgewonden passie, spanning, sex. Inge is de zestig gepasseerd en dertig jaar gelukkig getrouwd. Toch voelt ze zich als een herboren puber aangetrokken tot de oudere Karl. En hij tot haar. Is deze man het waard om haar huwelijk op het spel te zetten? Inge confronteert haar man met dit voor hem vernietigende nieuws en het gevolg is een heftige en verdrietige ruzie. Wanneer de eerste rookpluimen zijn opgetrokken en de gemoederen enigszins zijn bedaard, lijkt Werner zich in eerste instantie in zijn lot te schikken.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Cloud 9 aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
An
Prachtige film, alsof je erbij stond, zo echt en intens. Je bent je normaal niet bewust van het feit dat seksualiteit nog zo'n grote rol speelt op oudere leeftijd. De gevoelens zijn blijkbaar net zo heftig als op jongere leeftijd. Puur en rauw was het acteerwerk. Het zal je oma maar zijn die je op de première moet bewonderen.

Reviews

Maarten
Ik vond de film tegenvallen. Het is allemaal net iets te rauw in beeld gebracht en er wordt weinig aan de fantasie overgelaten.
Micha
Past echt in het kopje "cult-film".
Hoewel ik daar normaal wel fan van ben vond ik deze wel erg "rauw". Direct met de camera het echte leven in, echte emoties. Mooi en verruimend want er zijn weinig films over emoties van ouderen, Vertederend maar wel traag en wat somber.
loading