North (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Als gevolg van een zenuwinzinking leidt voormalig skiër Jomar een geïsoleerd bestaan als bewaker op de skipiste. Hij brengt...
North

North

Drama Arthouse
Taal: Noors Jaar: 2009 Duur: 1 u 16 min

Als gevolg van een zenuwinzinking leidt voormalig skiër Jomar een geïsoleerd bestaan als bewaker op de skipiste. Hij brengt zijn dagen door met sterke drank, pillen en televisie. Wanneer hij te weten komt dat hij wellicht de vader is van een kind in het hoge Noorden, begint hij aan een lange reis op zijn sneeuwscooter met vijf liter alcohol als zijn enige proviand. Jomar lijkt echter alles te doen om te voorkomen dat hij zijn bestemming bereikt en komt daarbij in merkwaardige situaties terecht. Dat levert droogkomische en originele ontmoetingen op. Een antidepressieve off-roadmovie!

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om North aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Originele film waarin Jomar, die leidt aan een angststoornis, op reis gaat door een besneeuwd Noors landschap om zijn 4-jarige zoontje op te zoeken. Tijdens deze reis heeft hij bijzondere ontmoetingen met diverse personen, steeds op een humoristische manier weergegeven.

Reviews

Anoniem
De openingsscène van deze film zet direct de juiste toon: Jomar kijkt dromerig uit over een sneeuwwit Noors landschap, de stekker van de skilift in zijn hand. Als Jomar wordt verteld dat hij een 4 jaar oude zoon heeft, en hij per ongeluk zijn eigen woning in brand heeft gestoken, gaat hij op reis naar het dal waar zijn ex met zijn zoon woont. Deze reis is een aaneenschakeling van bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen. De vreemde, eigenaardige mensen die Jomar daarbij tegenkomt zorgen voor een ietwat absurdistische sfeer met veel humor. Daarbij is op een prachtige manier gebruik gemaakt van het desolate Noorse winterlandschap. Een bijzondere film, die op een aparte manier blijft boeien van begin tot eind, absoluut de moeite waard!
loading