Haar Naam Was Sarah (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome...
Haar Naam Was Sarah

Haar Naam Was Sarah

Drama Oorlog
Taal: Frans Jaar: 2010 Duur: 1 u 46 min

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Haar Naam Was Sarah aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Anoniem
Na het lezen van het boek, wilde ik toch erg graag de film zien. De film heeft me net zo meegevoerd als het boek. Het is een verdrietig verhaal, maar geeft een ieder een duidelijk beeld van wat zich in Frankrijk ten tijde van de WO heeft afgespeeld. Ik raad iedereen dan ook aan om deze film te kijken. Het maakt in dit geval niet uit of je eerst het boek hebt gelezen. Beiden zijn indrukwekkend.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
Prachtige film die echt indruk maakt.
Even goed als het boek. Een must om te zien!
Anoniem
Wow, wat een binnenkomer! We dachten om te proberen eerst eens een filmpje van 1 euro. Tjonge, wat een impact heeft deze film op ons gemaakt. We waren er echt even stil van. Zeker voor die 1 euro, een top aanbeveling!
Marvin
Indrukwekkend verhaal over WOII. Ik had eerst het boek gelezen wat ik erg goed vond. Meestal is dat dan beter dan de verfilming. In dit geval is de verfilming aardig goed gelukt en komt het verhaal er goed uit. Uiteraard spelen de acteerprestaties van Kristin Scott Thomas hierbij een rol. Zeker een aanrader!
Gerja
Wauw! Wat een adembenemende film. Echt een must see. Het schetst een tragisch beeld van de oorlog die zich afspeelt in Frankrijk. Een intrigerend verhaal. Momenten met tranen achter de ogen en een schitterend einde.
Johan
Wat een bijzondere intrigerende film! Zo'n zware gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld en toch zo diep menselijk. Sommige scènes zijn wel zwaar maar er wordt gelukkig niet te diep in die zware vervolging en scheiding van geliefden ingegaan tijdens de deportatie. Enorm goed acteerwerk door, de ganse film heen, van elk die erin voorkomt. Het einde was bijzonder ontroerend en emotioneel, maar gelijktijdig ook heel mooi. Een must-see movie. Een 10 voor deze film is hier bijzonder op zijn plaats.
Anoniem
Vaak valt een film tegen als je het boek erg goed vond. Gelukkig was het dit keer voor mij anders. Ik vond de film erg mooi en net zo aangrijpend als het boek. Zo knap dat ze in een film zoveel emotie kunnen laten voelen terwijl je er in een boek zoveel woorden voor kunt gebruiken. Prachtig verhaal, erg meeslepend en goed gespeeld door Kirsten Scott-Thomas. Ook de delen in het verleden erg mooi gefilmd, geven het verhaal en de sfeer goed weer. Al met al een erg mooie, indrukwekkende film die je niet snel loslaat.
Boy
Boeiende film. Van het boek was ik erg onder de indruk, het verhaal laat je niet zo maar los. De film weet de sfeer uit het boek wel te raken. Ik ben niet kapot van de hoofdrolspeelster, de journaliste. De verbeelding van het oorlogsdrama uit die tijd is goed neergezet. Al met al wel een aanrader.
Britt
Ik vond het boek beter dan de film.
Anoniem
Na het boek te hebben gelezen 'moest' ik de film ook zien. Het verhaal was namelijk zo onder mijn huid gaan zitten. Sinds lange tijd dat ik zo'n aangrijpend boek had gelezen. De film doet weliswaar onder voor het boek, maar ook de film bleef toch erg bij mij hangen. Zeker wel knap verfilmd. Met name de delen 'in het verleden' zijn erg indrukwekkend. Hetgeen dat Sarah beleefd laat je niet meer los. Mooie film.
Daniel
Een goed verhaal en de terugblikken zijn erg goed in beeld gebracht en geacteerd door Mélusine Mayance (Sarah Starzynski). Maar daar staat tegenover dat de Engelse actrice Kristin Scott Thomas die de hoofdrol speelt als de journaliste Julia Jarmond, maar ook Aidan Quinn (William Rainsferd)en de rest van de crew die de tegenwoordige tijd vertegenwoordigen bar SLECHT acteren. Hierdoor raak je afgeleid van de film en het toch aangrijpende verhaal van Sarah. Een goede film die je gezien moet hebben, maar erg jammer van de slechte acteerprestaties die het originele verhaal geen eer aan doen. Dus ik geef niet hoger dan een 6.
Wilfred
Ik heb het boek gelezen en wilde de film ook graag zien. Mooie en ontroerende film die je aan het denken zet.
judith
Echt een aanrader! Top film.
lucy
Deze emotionele film is echt een aanrader. Een mooie verfilming van het boek!
Bastiaan
Deze film is een aanrader. Vooral het verhaal uit de oorlog maakte indruk op me. Zowel de film als het boek is een aanrader.
Arno
Het was een boeiende film. Ik heb het boek ook gelezen en het verhaal wordt goed verfilmd. Al blijft het soms jammer dat je die mooie details uit het boek niet in de film kunt verwoorden. Maar ondanks dat was het een boeiende en emotionele film.
Anja
Ik was erg onder de indruk van het boek dat ik een tijdje terug heb gelezen. Ik had dus ook zeker verwacht dat de film me wel zou tegenvallen. Dat was dus niet het geval, het komt erg overeen met het boek. Ik vind het zeker een aanrader om de film te bekijken.
Anoniem
Prachtige film met goede acteurs. Meestal valt de film tegen als je het boek hebt gelezen. Bij deze zeker niet.
Tessa
Een hele mooie film met een goed verhaal.De personages zijn goed gecast en heden en verleden lopen goed in elkaar over!
Anoniem
Het boek had ik al gelezen en ik was heel nieuwsgierig hoe de film zou zijn. Het is een heel ontroerende film en het heeft diepe indruk op mij gemaakt.
Roland
Een van de betere films die ik heb gezien. Ik heb ook het boek gelezen, en meestal valt de film dan tegen. Dat is hier absoluut niet het geval. Ook de kids waren erg onder de indruk. Topper !!
Anoniem
Het verhaal is schitterend. Het wordt mooi vertaald door de acteurs en hoe het is gefilmd. De film had van mij best nog wat langer mogen duren. Had graag nog iets meer van het leven van Sarah willen meekrijgen. Het einde in het restaurant vond ik wat amateuristisch gespeeld door Aidan Quinn.
Jos
Pakkende film die niet verveelt. Je wilt de film afkijken, benieuwd naar het einde. Goede acteerprestaties.
Anoniem
De film sluit perfect aan bij het boek, vooral de 2 tijdslijnen door elkaar werken erg goed. Mooi gefilmd en niet te langdradig. Voor wie La Rafle ook heeft gezien is dit zeker een aanrader. Lijkt hierop maar vertelt toch een ander verhaal.
Anoniem
Prachtige en indrukwekkende film! Een aanrader!
Goede verfilming van het boek.
tosanne
Goede film. Blijft dicht bij het boek.
Hartverscheurend. Mooie verhaallijnen.
Aanrader.
Esther
Ontroerende film, met een mooie verhaallijn.
margit
Prachtig! In een niet voor de hand liggende volgorde ontvouwt zich het verhaal van Sarah. Schitterend gespeeld en met veel mooie en aangrijpende momenten, ik heb genoten van deze film en vind het een heuse aanrader.
carina
Erg mooie film, jammer dat de clou al halverwege de film al duidelijk werd. Wat een mooi verhaal en wat een ellende in de oorlog.
Riksta
Een prachtige film, ik heb er nog vaak aan teruggedacht. Mooie portretten, landschappen en indringende beelden.
Anoniem
Ik vond het een erg mooie film. Ik heb ook het boek een tijd terug gelezen. Ik herkende daardoor veel stukjes uit de film. Soms kan de film dan tegenvallen, als je het boek hebt gelezen. Vond ik bij deze film helemaal niet.
loading