Stranger Than Fiction (2006) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Harold Crick is een eenzame belastingambtenaar die een eentonig leventje leidt. Wanneer Harold een...
Stranger Than Fiction

Stranger Than Fiction

Komedie Drama
Taal: Engels Jaar: 2006 Duur: 1 u 48 min

Harold Crick is een eenzame belastingambtenaar die een eentonig leventje leidt. Wanneer Harold een mysterieuze stem in zijn hoofd hoort, die Harolds leven begint te beschrijven, verandert zijn voorspelbare bestaan. Met de hulp van professor Jules Hilbert ontdekt Harold, dat hij het hoofdpersonage in een roman is geworden. De stem in zijn hoofd is die van Karen Eiffel, een excentrieke schrijfster die er bekend om staat, dat ze haar hoofdpersonages op de meest creatieve manieren om het leven brengt. Karin is een nieuw boek aan het schrijven en per toeval is Harold haar hoofdpersoon geworden. Harold moet Karin zien op te sporen, voordat ze haar boek voltooit.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Stranger Than Fiction aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Mooie film met een bijzonder plot en goede acteurs, met name Ferrel (ditmaal niet "getypecast" als malloot). Letterlijk een verhaal in een verhaal. Tot het eind geboeid gekeken. Zeer de moeite waard!

Reviews

Anoniem
Deze film is perfect als je net wat meer wilt dan een romantische komedie onder een dekentje op de bank. Een simpel verhaal met een twist. Niet ijzersterk of onvergetelijk maar een fijn vertoeven.
Carien
Bijzondere film. Ik vond hem zeer de moeite waard. Origineel script. Het klokje gaat anders lopen en dan verandert alles in het leven van iemand die alles in rituelen deed en niet om kon springen met verandering. Bijzondere toch wel filmhuis-achtige film!
loading