The Book of Eli (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. In Californië geeft de...
The Book of Eli

The Book of Eli

Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 1 u 53 min

In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat-en-muis-spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Book of Eli aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Coen en Nelly
Na de hele goede film 'The Equalizer' wilden we nog wel een film zien met Denzel. We kwamen uit bij deze film, en wederom een hele geslaagde. De spanning blijft de boventoon voeren in dit apocalyptische verhaal. Het acteerwerk is weer van de bovenste plank van alle acteurs.Ontzettend mooi gefilmd weer en deze film waarderen we dan ook weer met een tien!! Kijken!!

Reviews

Anoniem
topfilm, aanrader.
Stefan
Fantastische film!
Een film uit het genre: Mad Max, Waterworld, Postman en Oblivion. Maar deze overstijgt ze allemaal. Het verhaal, spannend en meeslepend! Het acteerwerk, met Denzel Washington geweldig uiteraard. Ja echt een prima film, zonder onnodige zombie-effecten of alien gedoe.
Ik kan deze film van harte aanbevelen. Ik ga hier een 9 voor geven omdat deze film het genre nieuw leven inblaast.
Anoniem
The Book Of Eli is een film waarbij de boodschap overbrengen belangrijker lijkt dan een daadwerkelijk goede film neer te zetten. Het verhaal is hier volledig op afgestemd en het lokkertje is een, zoals gebruikelijk, stoere Denzel Washington die samen met de prachtige Mila Kunis wat wilde avonturen meemaakt. Jammer genoeg, maar te verwachten, levert dit een onaangenaam schouwspel op met maar sporadisch een succesvolle (actie) scène. Hierdoor verlaat je de bioscoopzaal geïrriteerd, met een aangepraat schuldgevoel of een bevestiging dat we met zijn allen meer moeten geloven. In dat opzicht moet je bij het kijken van The Book Of Eli, de boodschap van de film eens goed opnemen en heel, heel erg veel geloven in deze film. Want anders kom je er bekocht van af.
Laura
Een mooie film, met een einde dat te snel komt (naar mijn mening). Er zit zeker een diepere betekenis in en de film is duidelijk het bekijken waard!
Liselotte
Ik heb al veel films van Denzel Washington gezien, maar deze steekt er toch wel met kop en schouders boven uit. Bij veel films kan je het einde voorspellen maar bij deze film zat ik er toch behoorlijk naast. Ook zijn tegenspeelster Mila Kunis speelde hier goed. Ik raad deze film zeker aan om te kijken!
Anoniem
De apokalyse heeft plaatsgevonden en wat rest is een troosteloze wereld, geen origineel thema meer, want dat is al vaker onderwerp van diverse films geweest. Toch is Book of Eli het bekijken meer dan waard mede door de rollen die Denzel Washington & Gary Oldman neerzetten. Denzel Washington (Eli) doet alles wat in zijn macht ligt om het enig overgebleven exemplaar van de bijbel te beschermen en naar het westen te brengen. Gary Oldman als bad guy gecast doet er alles aan om het boek zelf in handen te krijgen en heeft zo zijn eigen plannen. Goede film die geen moment verveeld en ik kan hem zeker aanraden.
Amber
Ik heb deze film al maanden geleden gezien. Echt een aanrader. Een man die probeert een laatste kopie van de bijbel te redden, zodat mensen hun geloof kunnen terugvinden. Dit lijkt misschien erg godsdienstig allemaal, maar de film is allerminst saai te noemen. Hij is spannend en er zit een hoop actie in. Eli wordt gevolgd tijdens zijn reis om het boek in veiligheid te brengen en er zijn kosten nog moeite gespaard om de locaties en de gebeurtenissen mooi sensationeel weer te geven. Deze film krijgt van mij een dikke 9
Annemieke Johanne
Deze film doet me erg denken aan The Road (2009). Eli is meer 'Hollywood', Road is wat meer 'Frans'. Persoonlijk dol op dit genre. Doet je waarderen wat je hebt. Film geeft ook podium aan mensen die nog ergens in geloven. Ja, ja, geloven. Niet zien en toch vertrouwen. Zeldzaam.
Anoniem
The Book of Eli: een spannende film met veel actie en geweld. Mooie film. Wel een beetje een vreemd verhaal, maar hij blijft vooral in zijn boek geloven. Leuke film gekeken op zondagmiddag. Zeker de moeite waard om te bekijken. leuke stunts erin. Goed verhaal.
Kees
Mooie film! Spannend verhaal in een apocalyptische wereld die erg mooi is verbeeld en verklankt. Het verhaal is wellicht een beetje mager, maar de eersteklas cast maakt dit ruimschoots goed.
Kevin
The Book of Eli: een spannende film met veel actie en geweld. hij is goed geregisseerd en de vechtscènes zien er realistisch uit. Het verhaal is goed bedacht en wordt goed gespeeld door de acteurs. Dus als je een spennende film zoekt om lekker te genieten, is dit een aanrader.
Johannes
Deze film is echt een aanrader. Hij is spannend, heeft een goed verhaal en weet je tot het eind te boeien. Ik ben zelf ook gelovig en vind hem daarom ook een meerwaarde hebben. Het overdragen van iets waar je in gelooft en daar je leven voor over hebben. Hoe hij dit doet is geweldig om naar te kijken. Hij is stoer, gevoelig en weet je te prikkelen. Kijken dus!
Freerk
Mooie hedendaagse manier om jongeren kennis te laten maken met niet alleen de bijbel, maar ook laat zien om in je zelf te geloven wat er ook op je pad komt. Hou vast waar je in gelooft en laat je niet van de wijs brengen door anderen en ga recht op je doel af.
Anoniem
The Book of Eli is zeker een aanrader. Het is een film met wat meer diepgang en mag naar mijn mening ook niet overgeslagen worden. Ik ben zelf niet bepaald religieus, maar dit meesterwerk heeft mij toch behoorlijk weten te boeien. Denzel Washington en Mila Kunis acteren behoorlijk, zoals je van dit kaliber acteurs mag verwachten. Wat mij betreft krijgt de filmcrew misschien nog wel de grootste pluim, want de beelden die geschoten werden, zijn van uitzonderlijk hoog niveau. Geef de film in het begin even de kans om op gang te komen, dan heb je een paar heerlijke uurtjes in het vooruitzicht. Veel kijkplezier!
Nitesh
Ik vond deze film heel interessant. Hoe een boek de wereld kan redden in een apocalyptische periode. En hoe mysterieus dat boek is. Er wordt nergens iets verteld over wat het boek zo bijzonder maakt.
En dat Mila Kunis erin speelt helpt ook wel. Ze zag er wel stoer uit.
Brigitte
De film blijft nog een lange tijd op je nawerken. Zeker als je af en toe bedenkt hoe de wereld er uit zal zien na een oorlog die bijna alles verwoest. Goed dat in deze nieuwe wereld naar het woord gezocht wordt. Denzel Washington speelt hierin de rol van een geweldige intrigerende mysterieuze man. Hij verdient een pluim voor zijn acteertalent. Niettegenstaande er een moraal in deze film schuilt zijn er sterke vechtscènes en een verrassend einde. De moeite waard!
Ramin
Ik heb deze film echt genoten. Een van de beste films van Denzel Washington. Voor deze film heb ik al twee films van Denzel Washington gekeken: The Taking of Pelham 123 en American Gangster. Mooi verhaal en een prachtige acteerwerk met Mila Kunis. Zou deze film zeker aanraden.
Angelique
Ik vond de film het niet eens waard om hem langer dan een half uur te bekijken!
Parshant
The book of Eli is een zeer mooie film. De beste scène was wanneer Denzel zei dat er een stem was.
Freddy
Deze film kan je zowel onder de categorie sci-fi als actie zetten. De film is een meesterwerk met weinig acteurs maar met de zeer sterke acteerprestatie van Denzel kan je deze film subliem noemen. En zeker goed gekozen om in de meJane.com catalogus te bekijken. Een plus voor de mensen die de films voor deze site kiezen.
Sil
Alleen al omdat mijn favoriete acteur Denzel Washington er in speelt, hebben wij deze gekocht en in het begin lijkt het wat gewoontjes en denk je van: 'gebeurt er wel iets'? Maar er zit toch een verdiept verhaal achter. Het heeft wat van de film The Road (vader en zoon alleen onderweg) maar stel je toch eens voor in zo'n situatie, houd je dan vol of geef je het op?
Kris
Post-apocalyptische film met een duidelijke boodschap. In de grauwe realiteit is er één man die met een doel door het leven gaat. Al meer dan 30 jaar is hij op zoek, gesterkt door zijn geloof en de enige bijbel ter wereld. Het lijkt een beetje een flauw verhaal, maar krijgt naar het einde toe toch een gans andere betekenis. Eentje om te zien uit verveling maar geen aanrader.
Anoniem
The Book of Eli is net als The Road rauw en deprimerend, maar biedt daarnaast ook ruimte aan grootse ontploffingen en flitsende actiescènes.
De kracht van het woord van de bijbel in een wereld vernietigd door oorlog. Geen hoogvlieger maar de film kijkt zeker lekker weg en is wat mij betreft een aanrader.
Anoniem
Dit is een prachtige film. Alleen al de moeite waard om te bekijken door de prachtige beelden. Elke shot is een waar kunstwerk. Zowel filmisch als de kostuums. Ingetogen spel van Denzel Washington. Geen actiefilm in de zin dat het geen 'knokfilm' is. Wel een film met sterk - ook wel moralistisch - verhaal, waar aardig wat in gevochten wordt.
Anoniem
Het grote zoeken naar de juiste woorden en dan bijna of helemaal vergeten waar het om gaat. Wijze lessen en ondertussen toch heel aardige actie en dergelijke. Zo nu en dan ook leuke verassingen en mooie beelden. Hier en daar hele bijzonder insinuaties. Laten we hopen dat het niet zover komt met de wereld.
Harry
Het is precies zoals in de bijbel. Veel slachtoffers, doden, ziekten en armoede, maar alleen het geloof in God houdt je staande en is je leiding op weg. Veel geweld voor het behoud van 'het boek'. Geen super acteerwerk, aardige muziek en wel een heldenrol voor Denzel. Als je van actie houdt is het best de moeite van het kijken waard.
Anoniem
Voor de mensen met een IQ onder ons; los van de intentie van het verhaal is het script en de verhaallijn geniaal gevonden en het eind is verrassend en heeft voor iedereen wel een boodschap, hetzij volharding, trots of simpelweg menselijkheid. Absoluut fantastische film!!!
eefje
Wazige film, veel zaken in de film die nergens over gaan en ver buiten de werkelijkheid vallen. De film krijgt een laag cijfer omdat in verrgelijking met het acteerwerk dat denzel washington normaal geeft dit een film is die ver van hem af ligt. Acteer werk is wel goed, maar de film zwak.
Fred
Leuke film.
Anoniem
Mooie film, spannende verhaal.
Auke
Mooi verfilmd, verhaal wat erg moralistisch
loading