Pimpinone online kijken / downloaden: Het Combattimento Consort Amsterdam speelt Telemann's korte komische opera Pimpinone. De strijd tussen de seksen was in de tijd van Georg Philipp Telemann vaak de aanleiding voor een goede grap en daardoor een geschikt onderwerp voor een intermezzo. Het publiek was dol op deze vaak spectaculaire en op sagen gebaseerde vorm van vermaak en hoewel er veel verloren zijn gegaan vormen ze de basis voor de opera zoals wij die nu kennen. Het eerste complete intermezzo dat wij nog kennen is'Pimpinone' van Tomaso Albinoni. Het verhaal van de slimme kamermeid die haar rijke maar domme broodheer zover weet te krijgen dat hij met haar trouwt, was mateloos populair toen Telemann besloot het plot voor een van zijn eigen composities te gebruiken. De componist gebruikte hetzelfde libretto van Pietro Pariati, creŽerde hiermee zijn eigen Duits/Italiaanse versie en voorzag het van nieuwe muziek. Het resultaat was een van zijn meest succesvolle theaterstukken. - Pimpinone
Suggesties:

films

Geen films gevonden {{movie.naam}}

Acteurs

Geen acteurs gevonden {{actor.fullname}}
OmschrijvingDetailsReviews

Pimpinone

Het Combattimento Consort Amsterdam speelt Telemann's korte komische opera Pimpinone. De strijd tussen de seksen was in de tijd van Georg Philipp Telemann vaak de aanleiding voor een goede grap en daardoor een geschikt onderwerp voor een intermezzo. Het publiek was dol op deze vaak spectaculaire en op sagen gebaseerde vorm van vermaak en hoewel er veel verloren zijn gegaan vormen ze de basis voor de opera zoals wij die nu kennen. Het eerste complete intermezzo dat wij nog kennen is'Pimpinone' van Tomaso Albinoni. Het verhaal van de slimme kamermeid die haar rijke maar domme broodheer zover weet te krijgen dat hij met haar trouwt, was mateloos populair toen Telemann besloot het plot voor een van zijn eigen composities te gebruiken. De componist gebruikte hetzelfde libretto van Pietro Pariati, creŽerde hiermee zijn eigen Duits/Italiaanse versie en voorzag het van nieuwe muziek. Het resultaat was een van zijn meest succesvolle theaterstukken.
Waardering: N.A.
Acteurs: Jan-Willem De Vriend
Categorie: Muziek

Bewaren: Favorieten Delen:
Sluiten

Tip iemand over deze film!

E-mail
|

Huurfilms

Een huurfilm is direct na aanschaf te starten en kan onbeperkt bekeken worden gedurende de aangegeven huurperiode.

Er kan gekozen worden met welke afspeelsnelheid de film getoond moet worden. Let op: De optimale snelheid is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding waar de computer op aangesloten is.

Koopfilms

Een koopfilm dient eerst naar de computer gedownload te worden. Hoe lang het duurt voordat de download klaar is hangt af van de snelheid van de internetverbinding. Daarna kan de film zo vaak als gewenst bekeken worden.

Nadat de film gedownload is en 1 maal gestart, is er geen actieve internetverbinding meer nodig.

DivX

Download de digitaal hoogkwalitatieve DivX®-film, bekijk hem daarna zo vaak als gewenst op de computer of ander DivX gecertificeerd apparaat (bijvoorbeeld dvd-spelers, gsm's of Playstations).

De film kan gestart worden voordat de complete download binnen is. Hoe snel dat kan hangt af van de snelheid van de internetverbinding.

Klik hier voor informatie over DivX.

meJane.com accelerator

Op een willekeurige website wordt een film, acteur of genre genoemd -> selecteer de tekst en gebruik de meJane.com accelerator* om direct te zien of het geselecteerde item op meJane.com te vinden is!

*Voor Internet Explorer 8 en hoger

meJane.com Chrome extension

Bekijk direct het nieuwste of populairste Video On Demand aanbod op meJane.com met deze extension voor Google Chrome!