Taxi Driver (1976) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Travis Bickle is een getraumatiseerde Vietnamveteraan, met slaapproblemen. Hij werkt lange nachten als taxichauffeur....
Taxi Driver

Taxi Driver

Thriller Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 1976 Duur: 1 u 49 min

Travis Bickle is een getraumatiseerde Vietnamveteraan, met slaapproblemen. Hij werkt lange nachten als taxichauffeur. Het kille en gewelddadige leven dat hij om hem heen ziet, dompelt hem onder in eenzaamheid. Een serie frustrerende gebeurtenissen en de wanhopige relatie met een 14-jarige prostituee dwingen hem tot een vernietigende actie. De climax van dit verhaal is één van de krachtigste en meest aangrijpende scènes uit de filmgeschiedenis.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Taxi Driver aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een echte klassieker met één van de beste acteurs aller tijden. Dat kan, met ook nog een van de beste regisseurs, bijna niet misgaan. Het is ook een geweldige film, met veel mooie sfeerbeelden van New York. Tel daar de geweldige climax bij op en je hebt een filmervaring die je niet snel zult vergeten.

Reviews

Vicky
Fijn om een jonge Foster en DeNiro te zien , doch moeilijk om deze film echt vanop het puntje van je stoel te bekijken gezien deze film nostalgisch is.Het regisseren van die tijd is dan ook anders dan wat we nu zien , desalniettemin is deze wel goed , maar mist helaas erg veel.De rol van De Niro is prachtig neergezet , staaltje vakwerk , incluis Jodie Foster ( toen al een schoonheid ) . Het verstoorde leven deze taxichauffeur heeft , mondt uit in een fiasco waarbij de gebeurtenissen te weinig laten zien , diepgang ontbreekt , doch een 7
Stanley
Taxi Driver heeft een grauwe jaren '70 sfeer en een aparte stijl. De film is geregisseerd door Martin Scorsese en hij laat een negatief beeld van het nachtleven in New York zien. Taxi Driver is een film over ergernissen, slaapproblemen, fouten, prostitutie en initiatief. Het verhaal is goed en de sfeer wordt voor een groot deel bepaald door de typische jaren '70 muziek. Scorsese speelt zelf ook mee en neemt de rol van een gestoorde klant op zich. Taxi Driver wordt gedragen door het goede acteerwerk van DeNiro, de mooie sfeer, de verrassende wendingen en het goede verhaal. Scorsese heeft een klassieker gecreëerd! Zeker een van mijn all-time favorieten!!!
Anoniem
Een langzame film, maar je gaat er helemaal in op,
het Amerika van de jaren 70. Travis Bickle(DeNiro) is een Vietnam veteraan die aan slapeloosheid lijdt en daarom als taxi chauffeur gaat werken. We volgen hem op wat feitelijk een afdaling in de hel van de straten van New York is. Hoe meer de eenzame Bickle geconfronteerd wordt met alle ellende om hem heen hoe meer dit hem beinvloedt. Zonder dat de film echt in gaat op de reden van het steeds gekkere gedrag van Bickle, lijkt de slaapeloosheid en het psychotische gedrag op post traumatische stress overgehouden uit zijn Vietnam tijd, wat zeer realistisch is geacteerd door De Niro.
loading