Stoic (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. In de claustrofobische afzondering van een gevangeniscel wordt een opgehangen gevangene gevonden. In de afwisseling tussen...
Stoic

Stoic

Thriller Actie
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 1 u 27 min

In de claustrofobische afzondering van een gevangeniscel wordt een opgehangen gevangene gevonden. In de afwisseling tussen de ondervraging van zijn celgenoten en de gebeurtenissen die tot zijn dood hebben geleid, onthult de weerzinwekkende waarheid van wat werkelijk gebeurd is, de hypocriete kanten van de menselijke natuur. Geïnspireerd door een ware gebeurtenis vertelt Stoic een verhaal over intimidatie en wreedheid achter de tralies. Vier gevangenen delen een cel, 23 uur per dag, zeven dagen per week. Met zo weinig te doen op zo'n kleine oppervlakte ontstaan er spanningen tot een van hen het doelwit wordt. Het was zelfmoord maar wat gebeurde er werkelijk in die cel?

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Stoic aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Coen en Nelly
Zo. Harde, realistische film over vier gevangenen in hun cel. Mijn vrouw vond hem te gruwelijk, eigenlijk. Ik heb hem wel gekeken, maar je moet wel een sterke maag hebben. Wij zouden hem zelf meer onder horror plaatsen. Echt wel heel goed geacteerd en knap in elkaar gezet. Sowieso met een paar karakters een goede film neerzetten is heel knap. Wij waarderen de film met een welverdiende acht.

Reviews

Maarten
Ontzettend laf om met een groep tegen een te gaan. Het zijn gewoon dieren zonder enige menselijkheid. Walgelijk dit zijn geen mannen maar primaten. Je ziet het belang van scholing en educatie want dat verzacht de ziel. Je krijgt er zin van om een school te gaan bouwen in Afghanistan. Gewoon om de Taliban in hun bek te schijten.
Anoniem
Het leven zoals het is... tussen vier gevangenismuren, wat de fim goedkoop maakt met een minimum decor. Inhoudelijk zeer hard, doch iets wat dagelijks wel ergens ter wereld, al dan niet in een gevangenis gebeurt. Wel straf dat degenen die de langste straffen moesten uitzitten juist diegene eruit pikten die slechts zes maanden moest zitten. Van brandstichter, drugdeler en overvaller naar moordenaar in drie tot zes jaar gevangenistijd. Denk aan de goeie dingen...
Anoniem
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet of het nu wel of geen aanrader is. De film, het verhaal zit goed in elkaar. Voor het verhaal daadwerkelijk op gang komt, zijn de persoonlijke ondervragingen wat vaag en traag. De heftigheid van de scènes komt stevig binnen, omdat het elkaar op blijft volgen. Het feit dat het gebaseerd is op waargebeurde feiten maakt het geheel nog heftiger.
Een sterke maag, zoals eerder genoemd, is een pre.
Wat mij betreft krijgt de film voor het geheel een dikke 7. Aanrader? Voor de liefhebber, alleen weet ik niet goed wat voor liefhebber. Gewoon maar kijken lijkt me, voor één Euro.
Anoniem
Een keiharde film, je moet tegen onrecht kunnen, het haalt het bloed onder je nagels vandaan. Een aanrader.
Anoniem
Goeie film, gaat erg ver maar zeer boeiend de manier waarop je ziet hoeveel invloed mensen op elkaar hebben. Aanrader, je moet wel een sterke maag hebben.
loading