Black Hawk Down (2001) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Black Hawk Down is het zeer aangrijpende, waargebeurde verhaal over een missie van het Amerikaanse leger in...
Black Hawk Down

Black Hawk Down

Actie Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2001 Duur: 2 u 18 min

Black Hawk Down is het zeer aangrijpende, waargebeurde verhaal over een missie van het Amerikaanse leger in Mogadishu, Somalië. In het kader van een vredesmissie van de Verenigde Naties wordt een groep jonge elitesoldaten naar Mogadishu gestuurd. Hun opdracht is om een aantal topofficieren van een Somalische krijgsheer te ontvoeren om zo een einde te maken aan de burgeroorlog die het land kapotmaakt.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Black Hawk Down aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
Wow, wat een waanzinnige, goede, spannende, ontroerende en indrukwekkende film. Een prachtige waargebeurde verfilming van producent Scott Ridley, waar ik een grote fan van ben.
Hij zet overweldigende en grootse actiefilms neer, denk maar aan b.v. Robin Hood, Gladiator, Alien, Top Gun etc. Hij behoort ook, samen met Steven Spielberg en James Cameron, in de Top 3 van 's werelds beste regisseurs, en terecht!

Alles klopt in deze film: de filmset, de muziek (van Hans Zimmer waar Scott Ridley vaak mee samenwerkt), het visuele plaatje, de personages (die overigens neergezet worden door bekende top-acteurs, o.a. :Josh Hartnett (Eversmann), Ewan McGregor (Grimes), Tom Sizemore (McKnight), Eric Bana (Hoot), William Fichtner (Sanderson), Ewen Bremner (Nelson), Ron Eldard (Michael Durant) en zelfs Orlando Bloom (Blackburn).

Tijdens deze operatie in Somalië-Mogadishu op 3 okt. 1993, komen tijdens de gevechten 19 soldaten en 1000 Somali's om het leven en 73 soldaten raken gewond. 1 soldaat word gegijzeld. De namen van de 19 gesneuvelde soldaten laten ze bij de aftiteling van de film zien, verder zegt de omschrijving voldoende!

Deze film staat voor mij zeker in de top 10, ben ook nog steeds onder de indruk. Toch weer een stukje geschiedenis dat cru maar mooi verfilmd is! Top!!

Reviews

Severine
zeer mooie film,zeker de moeite om te kijken
Jannie
Je hoort weleens van missies, maar ik denk dat als je deze film gezien heb je toch een ander en duidelijk beeld krijgt wat er zich afspeelt in Somalië! Veel actie en spanning.
Stefan
Wat een actie! Pfff... De film geeft echt perfect weer hoe zwaar de soldaten het hebben gehad daar in Somalië. Als je van actiefilms houdt, met spanning en toch een goede verhaallijn (logisch want het is waargebeurd) dan is dit je film!
Ik denk wel dat de leeftijdsgrens van 16 jaar terecht is want de actie (bloed, kogels, ledematen) spatten van het scherm!
Anoniem
Een mooie weergave van de problemen die, helaas nu nog, spelen in veel Afrikaanse landen. Mooi weergegeven in deze film. Heel veel actie maar wel een lijn in het geheel, misschien iets meer intro om het geheel wat duidelijker te maken. Onbekende spelers in deze film wat het volgen soms wat lastig maakt. Maar al met al een mooie en goede oorlogsfilm, en eens iets anders dan de 2de wereldoorlog!
Anoniem
Aan actie geen gebrek in deze film vol bekende acteurs. De film vertelt het verhaal van een aantal groepen Amerikaanse militairen die gezamenlijk op een missie zijn in Somalië.
Anoniem
Spectaculaire (oorlogs)film die van begin tot eind spannend en boeiend is. Mede door het acteerwerk word je meegenomen in de oorlog in Somalië, wat voelt als realiteit.
Klaas
Zeer goede film. Wel vanuit een typisch Amerikaans standpunt. Zeker de moeite waard om te kijken.
loading