187 (1997) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De gedreven leraar Trevor Garfield ziet machteloos toe hoe zijn high- school in Brooklyn verandert in een slagveld waarop...
187

187

Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 1997 Duur: 1 u 54 min

De gedreven leraar Trevor Garfield ziet machteloos toe hoe zijn high- school in Brooklyn verandert in een slagveld waarop enkelingen die echt wat willen opsteken geen schijn van kans maken tegen de overmacht van kwaadwilligen. Als hij weigert om een van zijn meest agressieve leerlingen te laten overgaan, neemt de student wraak door hem neer te steken. Een jaar later probeert Trevor het opnieuw op een school in Los Angeles, waar hetzelfde geweld en asociaal gedrag heerst. Maar ditmaal kan niemand inschatten hoelang deze getergde leraar zich nog zal kunnen beheersen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om 187 aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
Dit is echt een film over respect, laat ook zien dat leerlingen totaal geen respect hebben voor de leraren. Deze film is ook geschreven door een leraar zelf, waaruit je op kunt maken dat deze film waargebeurd is! Samuel L. Jackson zet in deze film een leraar neer die tot het uiterste gedreven wordt door leerlingen die zich misdragen. Dit is een aangrijpende film die laat zien hoe een mens psychisch belast kan worden, zowel leraar als leerling! Ik vond de film erg goed maar wel aangrijpend, hij blijft na het kijken wel hangen. Ook een goede cast!

Reviews

Stefan
Geweldige film. Laat ik eerst zeggen dat Samuel L. Jackson zonder twijfel mijn favoriete acteur is. Deze man kan zelfs geloofwaardig de rol van Sinterklaas spelen! Deze film gaat over respect, roeping, overtuiging en geloof in waar je voor staat. En met Samuel L Jackson heb je dan gelijk een goede film want hij zet het neer zoals je van 'm verwacht: met volle overgave! Aanrader!
joan
Absolute Klassieker met Samuel L Jackson. Leraar moet invallen voor een overspannen lerares en wordt geconfronteerd met bende-achtige praktijken die heel ver gaan op een niet al te beste Amerikaanse School. Tijdens het kijken van de film krijg je sympathie voor de hoofdpersoon (Samuel)... Hij is een betrokken leraar en mens... Hij wordt tot het uiterste gedreven door de leerlingen... En wat er dan gebeurt... En wie dat gedaan heeft ontvouwt zich langzaam... Ik zeg topfilm!
Rob
Na het zien van de film lijkt herinvoering van schooluniform, liniaal in de klas en heropvoedingsorganisaties een 'must' te zijn geworden, om enige scholings- en t.z.t. arbeidsparticipatie te bereiken. Film verloopt voorspelbaar, maar het eind van de film is nog wel verrassend. Het acteerwerk is goed, maar het verhaal is te gewoontjes voor dat soort steden, zodat de film niet echt spannend wordt.
loading