His Girl Friday (1940) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Walter Burns is hoofdredacteur van de Chicago Morning Post en zit met de handen in het haar. Hij heeft niemand om...
His Girl Friday

His Girl Friday

Klassieker Komedie Romantiek
Taal: Engels Jaar: 1940 Duur: 1 u 32 min

Walter Burns is hoofdredacteur van de Chicago Morning Post en zit met de handen in het haar. Hij heeft niemand om de terechtstelling van de moordenaar Earl Williams te verslaan. En dan staat plots zijn ex-vrouw en journaliste Hildy Johnson voor hem met het nieuws dat ze ontslag neemt en gaat trouwen met de verzekeringsmakelaar Bruce Baldwin. Burns probeert haar ertoe te overhalen toch nog één interview af te nemen van de terdoodveroordeelde.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om His Girl Friday aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 4:3
Jorrit
Deze film wordt vaak geroemd vanwege zijn geweldige humor, dialogen, script, cinematografie en aanklacht tegen de agressieve werkwijze van de toenmalige pers. Het wordt echter gauw duidelijk dat dit hier en daar wel iets overdreven is. Humor, dialogen en script maken deels hun reputatie waar en zorgen regelmatig voor hilarische toestanden. De film wordt trouwens dikwijls geprijst voor het supersnelle non-stop gekakel. Je haast voortdurend moeten inspannen om de humor niet te missen vind ik nu ook niet bepaald een goeie eigenschap van een komedie.
Maar de woordenstroom is natuurlijk DE eigenschap van oud-Hollywood komedies. Dialogen en woordgrappen die maar op je afgevuurd blijven worden.
loading